header 18 weekmenu

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 18

Heb je een leuke koningsdag gehad? Wij hebben het extra vrije dagje gebruikt om te klussen in huis, moet soms ook gebeuren ūüėČ . De laatste loodjes van de verbouwing maar wat wordt het mooi! Maar het is weer vrijdag en dus tijd voor het weekmenu van deze week. In dit weekmenu vind je allerlei lekkere, snelle gerechten zoalsbutter chicken, een flammkuchen met zalm en een salade met biefstuk…

Elke vrijdag om 06.30 uur kun je op mijn blog terecht voor een lekker, makkelijk en meestal gezond weekmenu. Meestal gezond omdat je op zondag vaak een lekker baksel of uitgebreid ontbijt kunt vinden Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept. Met welke recepten ga jij aan de slag komende week?

Maandag | Butter Chicken

Butter Chicken

Butter Chicken, een heerlijk recept uit de Indiase keuken. Boterzachte kip in een kruidige, romige saus: dat is Butter Chicken. Dit heerlijke Indiase recept zet je al met een half uurtje op tafel en is extra lekker met wat knapperige groenten, naanbrood of rijst.

Dinsdag | Tagliata (Italiaanse biefstuk salade)

Tagliata

Tagliata is een Italiaanse salade met biefstuk. Het lijkt een beetje op een carpaccio maar dan met gebakken biefstuk in reepjes gesneden in plaats van flinterdunne plakjes. Voor mij is dit echt mijn ultieme go-to recept als ik weinig tijd heb en toch lekker wil eten.

Woensdag | Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

Tagliatella met ricotta, rucola en pesto,¬†en natuurlijk met¬†zelfgemaakte groene pesto want dat¬†is het lekkerst. Ook dit heerlijke gerecht is trouwens lekker snel klaar want deze behoort ook tot de categorie recepten die je binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten. Een snel¬†begin van de week zo ūüėČ .

Donderdag | Snelle preischotel

Snelle preischotel

Een lekkere ovenschotel is nooit weg en deze snelle preischotel is ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. De prei is gekruid met kerrie en samen met een romige aardappelpuree, goed gekruid gehakt en natuurlijk een laagje geraspte kaas is deze preischotel echt een feestje!

Vrijdag | Flammkuchen met zalm

Flammkuchen met Zalm en Rucola

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet mag het voor mij op de vrijdag wel iets makkelijker en ik hoop voor jou ook ūüėČ . Deze flammkuchen met zalm is lekker, makkelijk en gezond.¬†Hij lijkt een beetje op een pizza maar dan net een tikkeltje gezonder en lichter.

Zaterdag | Zelfgemaakte pastasaus

Zelfgemaakte Pastasaus

Waar het op de vrijdag voor mij wat makkelijker mag, maak ik op de zaterdag graag tijd om even in de keuken te staan. Heerlijk! Zo maak ik graag deze zelfgemaakte pastasaus. Hij zit bomvol groenten en hij is vegetarisch. Maak er pasta bij en voor de vleesliefhebber is wat gehakt erbij natuurlijk extra lekker. Een soort van bolognese maar je kunt er natuurlijk ook prima een lekker lasagne mee maken bijvoorbeeld.

Zondag | Eierkoeken

Eierkoeken

Bij eierkoeken moet ik stiekem nog altijd aan Sonja Bakker denken ūüėČ . Deze eierkoeken zijn lekker luchtig, zacht en veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Ze zijn namelijk niet zo droog en helemaal fijn: ze zijn ontzettend makkelijk om te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *