Flammkuchen met Zalm en Rucola

Flammkuchen met zalm & rucola

Flammkuchen met zalm & rucola. Een heerlijke combinatie. Frisse zure room, vettige, gerookte zalm en knapperige, peperige rucola. A match made in heaven. Lekker voor bij de borrel of als maaltijd met een salade erbij bijvoorbeeld. Flammkuchen kan eigenlijk altijd.

Flammkuchen is van origine een Duits recept. Een dunne, knapperige bodem, een laagje crème fraîche, uitgebakken spekjes en uienringen. Dat is de klassieke versie die vaak in de winter wordt gegeten. Je kunt uiteraard volop variëren met het beleg. Juist die knapperige, dunne bodem leent zich uitstekend voor allerlei verschillende combinaties. Vandaag maak ik een flammkuchen met zalm en rucola. Heerlijk!

Deeg voor de Flammkuchen

Meestal maak ik deeg voor de flammkuchen zelf. Het recept hiervoor kun je vinden in het recept voor de klassieke Duitse flammkuchen en de zomerse flammkuchen met serranoham & rucola. Beide waanzinnig lekker. Deze keer deed ik het even anders. Ik kreeg namelijk een pakketje opgestuurd waarin het deeg van Tante Fanny voor Flammkuchen zat. Een kant en klare deeg die zeker niet minder lekker was dan mijn eigen gemaakte versie. De keuze is aan jou, maak je het deeg zelf of kies je voor de snelle, makkelijke versie met kant en klaar deeg. Ga je het deeg zelf maken houdt dan het recept aan van de eerder genoemde flammkuchens en verdubbel het recept zodat je voldoende bodem hebt voor het beleg uit dit recept.

Deze flammkuchen is ruim voldoende voor 2 personen als diner. Voor 4 personen met een lekkere salade erbij. Voor bij de borrel heb je zeker voor zo’n 4 tot 6 personen voldoende.

Op de foto zie je overigens maar een stukje van de flammkuchen. Een kleiner stukje staat immers (vaak) mooier op de foto dan een hele plaat, toch?! 😉

Flammkuchen met Zalm & Rucola

Flammkuchen met Zalm en Rucola

Flammkuchen met zalm & rucola

Het recept voor een heerlijke flammkuchen met zalm en rucola. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar: binnen 30 minuten aan tafel.
4 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 250 gram gerookte zalm
  • 150 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram zure room
  • 30 gram rucola
  • zwarte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het deeg uit op een (bij zelfgemaakt deeg: met bakpapier bedekte) bakplaat. Verdeel de crème fraîche over het deeg met de achterkant van een lepel. Strooi hierover de geraspte kaas en naar smaak wat zwarte peper.
  • Doe het geheel nu in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel nu de zalm erover, wat dotjes van de zure room en tot slot vlak voor je gaat serveren de rucola (anders wordt deze slap). In stukken snijden en... eet smakelijk!

handig om te weten:

Deze flammkuchen is ruim voldoende voor 2 personen als diner. Voor 4 personen met een lekkere salade erbij. Voor bij de borrel heb je zeker voor zo'n 4 tot 6 personen voldoende.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 412kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 23g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Flammkuchen met Zalm en Rucola

11 thoughts on “Flammkuchen met zalm & rucola

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept