Duitse Flammkuchen

Duitse Flammkuchen

Al eerder plaatste ik de zomerse versie van dit eigenlijk wat meer winterse hapje genaamd flammkuchen. In de winter kom je deze flammkuchen in Duitsland overal tegen en al helemaal bij de verschillende kerstmarkten in de grote steden. De zomerse versie genaamd Zomerse Flammkuchen met Serranoham & Rucola is heerlijk maar ook deze originele variant met spekjes en ui zoals de Duitsers hun Flammkuchen graag maken is ook zeker niet verkeerd. Eerlijk is eerlijk ik kan eigenlijk helemaal niet kiezen welke ik lekkerder vind; ze zijn namelijk allebei zó ontzettend lekker! Wat mij betreft kan deze Duitse Flammkuchen een perfect hapje voor oudejaarsavond. Snel klaar en vrijwel iedereen zal ‘m lekker vinden!

Laat je trouwens niet tegenhouden door het zelf maken van deeg. Het lijkt misschien moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Zoals ik al aangaf bij mijn eerdere flammkuchen recept komt mijn inspiratie voor het deeg van Anne-Marie van My Happy Kitchen en dit deeg kan echt niet mislukken.