Volg mij:
Deegwaren Brood & Pizza

Duitse Flammkuchen

Duitse Flammkuchen

Al eerder plaatste ik de zomerse versie van dit eigenlijk wat meer winterse hapje genaamd flammkuchen. In de winter kom je deze flammkuchen in Duitsland overal tegen en al helemaal bij de verschillende kerstmarkten in de grote steden. De zomerse versie genaamd Zomerse Flammkuchen met Serranoham & Rucola is heerlijk maar ook deze originele variant met spekjes en ui zoals de Duitsers hun Flammkuchen graag maken is ook zeker niet verkeerd. Eerlijk is eerlijk ik kan eigenlijk helemaal niet kiezen welke ik lekkerder vind; ze zijn namelijk allebei zó ontzettend lekker! Wat mij betreft kan deze Duitse Flammkuchen een perfect hapje voor oudejaarsavond. Snel klaar en vrijwel iedereen zal ‘m lekker vinden!

Laat je trouwens niet tegenhouden door het zelf maken van deeg. Het lijkt misschien moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Zoals ik al aangaf bij mijn eerdere flammkuchen recept komt mijn inspiratie voor het deeg van Anne-Marie van My Happy Kitchen en dit deeg kan echt niet mislukken.

Duitse Flammkuchen is een recept wat eigenlijk weinig tijd van je vraagt. Het enige wat wat langer duurt is het rijzen van het deeg. Verder ben je met het afbakken en het voorbereiden nog geen halfuurtje bezig; easy peasy dus en zeker de moeite waard om eens te maken deze heerlijk Duitse flammkuchen!

Wat heb je nodig voor een medium Duitse Flammkuchen:

Bereidingstijd: 25 minuten + 1 uur deeg laten rijzen

  • 100 gr bloem
  • 2-2,5 gr gist (1/3 van een zakje gedroogde gist)
  • 80 ml lauwwarm water
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 rode ui in ringen
  • 3 el spekjes
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 kleine tl zout

Hoe je Duitse Flammkuchen maakt:

1. Om het deeg te maken maak je een bergje van 100 gr bloem op het aanrechtblad en hierin maak je een kuiltje. In het kuiltje doe je het gist en het lauwwarme water. Strooi de zout om de bloem heen en werk vanuit het kuiltje naar buiten. Tijdens het kneden voeg je 1 el olijfolie toe en maak er een mooi deegballetje van. Nog een paar druppels olijfolie over de deegbal heen en afgedekt met wat folie in een kom laat je het deeg 1 uur rijzen op een warme, rustige plek.

2. Als het deeg gerezen is verwarm je de oven voor op 220 graden en bak je de spekjes even kort een beetje uit in een pannetje. Leg ze na het uitbakken even op een keukenpapiertje zodat het vet wordt geabsorbeerd.

3. Strooi je wat bloem over je aanrechtblad en leg hierop de bol gerezen deeg. Op de bol deeg doe je wat bloem en rol dan de bol deeg uit tot een mooie ronde (of ovale) zeer dunne lap.

4. Leg het uitgerolde deeg op bakpapier en verdeel er 2 el crème fraîche, de ringen rode ui en de uitgebakken spekjes en zet de flammkuchen in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tot hij mooi goudbruin is. Strooi er nog wat vers gemalen zwarte peper over en…

Duitse Flammkuchen

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden Marlotte

    Oeh yum, ziet er lekker uit! Ik wil echt nog een keertje zelf flammkuchen maken, lijkt me nog lekkerder!

    30 december 2015 at 10:35
  • Laat een reactie achter