Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Dit is een heerlijke, hartige, vegetarische flammkuchen. Hij is perfect voor een makkelijke, snelle maaltijd maar ook ideaal als uitgebreide lunch en doet het ook goed als lekker hapje voor bij de borrel.

Met enige regelmaat krijg ik de vraag waar ik toch al mijn inspiratie vandaan haal. Meestal is het antwoord niet hetgeen men wil horen want dat is eigenlijk: “overal”. Nu ben ik niet zo kortaf en geef ik meestal wel een beetje uitleg maar daar komt het wel op neer. Ik zie een product in de supermarkt en denk, dat wil ik zelf maken. Ik heb trek in een bepaald ingredient of gerecht en bedenk er een recept bij. Soms ga ik uit eten en ben ik zo aangenaam verrast dat ik daardoor met nieuwe ideeën de keuken induik.

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Zo ook met dit gerecht voor flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Inmiddels alweer even terug ging ik samen met een vriendin en mijn dochtertje Lotte ergens lunchen. Flammkuchen stond op de kaart, lekker! Ilse, de vriendin in kwestie, ging voor een flammkuchen met een tapenade van champignons en ik koos een flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Uiteraard moesten we even een stukje van elkaars bord pikken en wat denk je, beide waren heerlijk! De week erop besloot ik thuis zelf weer eens flammkuchen te maken maar dit keer met spinazie. Dat was een succes! Een heerlijke, smaakvolle, vega flammkuchen met spinazie, geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Heel veel heb je niet nodig voor een heerlijke flammkuchen en de bodem? Die maken we eenvoudig zelf. Ik ga je mijn recept geven voor deze heerlijke flammkuchen zodat ook jij hem thuis kunt maken.

Bekijk ook mijn andere recepten voor flammkuchen:

✓ Klassieke, Duitse flammkuchen
Flammkuchen met serranoham en rucola
Flammkuchen met zalm en rucola

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Makkelijk recept voor een heerlijke vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas
3.95 van 18 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen (1 flammkuchen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram spinazie (vers)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram bloem
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 60 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • honing, olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het maken van het deeg.
  • Schep 100 gram bloem op het aanrecht en maak hierin een kuiltje.
  • In het kuiltje doe je de gist en het lauwwarme water.
    Werk vanuit het kuiltje naar buiten, voeg tijdens het kneden 1 eetlepel olijfolie toe en het zout toe en maak er een mooi deegballetje van.
  • Verdeel een beetje druppels olijfolie over de bol deeg en leg deze in een kom die je vervolgens afdekt met een vochtige theedoek.
  • Zet de kom op een warme, rustige plek en laat ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg is verdubbeld in massa.
  • Verwarm daarna de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte (gebruik voor het beste resultaat een pizzasteen mocht je deze in huis hebben)
  • Strooi je een beetje bloem over het aanrechtblad. Rol je het deeg uit tot een ronde dunne lap.
  • Leg het deeg op een velletje bakpapier en verdeel hierover de zachte geitenkaas samen met een beetje peper en zout naar smaak.
  • Doe de flammkuchen in de oven en bak hem in ca. 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Terwijl de flammkuchen in de oven zit rooster je de pijnboompitjes.
  • Bak ook de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes.
  • Druppel er een beetje honing naar smaak over en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 413kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 20g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

2 thoughts on “Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

  • Ik heb je recept iets aangepast . Ik heb de gewassen spinazie , 400 gram , verdeelt over de flammkuchen . Ik had Tante Fanny en gebruik er dan. 2 per persoon .

    Ik wil weten of je Flammkuchen ook kunt invriezen en hoe dan weer opwarmen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept