fbpx
Tagliata

Tagliata (biefstuk salade)

Tagliata oftewel biefstuk salade. Als je ooit in Italië op vakantie bent geweest ken je ‘m waarschijnlijk wel. Hoewel de naam erg doet denken aan de pasta tagliatelle is dit toch echt geen pasta maar een waanzinnig lekkere salade. Vergelijkbaar met carpaccio maar dan met biefstuk. Lekker? Heerlijk!

Favoriet

Tagliata is een perfect gerecht voor de drukke doordeweekse dagen of tijdens warme zomerdagen wanneer je weinig zin hebt om lang in de keuken te staan. Met een minuut of 15 zet je tagliata op tafel zodat je zomers na een lange (werk)dag nog in de tuin kunt eten terwijl je geniet van de laatste zonnestralen. ‘s Winters waan je je weer echt even in Italië met deze heerlijke salade.

Het recept voor tagliata stond al een kleine 2 jaar op mijn blog maar na het recept zo vaak gemaakt te hebben perfectioneer je steeds weer een beetje en vond ik het de hoogste tijd voor een update van dit heerlijke gerecht. Tagliata 2.0 zullen we maar zeggen 😉

Smaken

Tagliata is een salade bomvol lekkere smaken. Naast een fris-zure knoflook dressing op basis van olijfolie serveer ik tagliata ook graag met een heerlijke zelfgemaakte balsamico siroop. Twee dressings die in deze salade samenkomen. Ze vullen elkaar aan en zorgen voor die ‘oempf’ die deze tagliata juist zó verrukkelijk maakt. Terwijl ik het liefst elke dag wat anders eet komt deze toch nog steeds eens in de zoveel tijd weer voorbij. Hij is én hij blijft héérlijk! Serveer tagliata zo of met een lekkere verse ciabatta erbij.

Tagliata

Tagliata

Tagliata is een Italiaanse biefstuk salade. Dit makkelijke recept zet je binnen 15 minuten al op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 biefstuk
  • 75 gram rucola
  • (zelfgemaakte) balsamicosiroop
  • handje Parmezaanse kaas in vlokken/ schaafsel
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 3 takjes tijm
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel roomboter
  • zwarte peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal ongeveer een half uurtje voor je gaat beginnen de biefstuk uit de koelkast. Als je het vooraf uit de koelkast haalt wordt het vlees sappiger en malser. Het vlees kan dan op kamertemperatuur komen en blijft mals na het bakken in de hete pan.
  • Rooster de pijnboompitjes even kort in een pannetje tot ze iets verkleurd zijn.
  • Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier en strooi wat peper & zout aan beide kanten.
  • In een koekenpan op hoog vuur doe je een flinke eetlepel roomboter en 2 eetlepels olijfolie. Wacht je tot de boter niet meer bruist. Doe dan de biefstuk in de pan en bak deze per zijde ongeveer 1.5 minuut voor rare  (je kunt er uiteraard ook voor kiezen de biefstuk medium of well done te bakken). Blijf tijdens het bakken het vlees constant heen en weer schuiven (gebruik hiervoor altijd een tang: een vork kan het vlees namelijk stuk maken als je er per ongeluk in prikt)
  • Leg de biefstukjes op een bord en bedek met aluminium folie. Laat de biefstukjes voor ongeveer 2 minuten na garen.
  • Schenk het bakvet uit de pan. Zet de pan op laag vuur en doe er 3 eetlepels olijfolie in, ris de blaadjes tijm van de takjes, voeg toe aan de olie samen met de fijngesneden knoflookteentjes. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp aan de olie. Meng alles goed door elkaar in de pan tot je de kruiden begint te ruiken. Giet de olie in een apart bakje en pers hierover een halve citroen uit.
  • Verdeel de rucola over 2 borden. Snijd de biefstuk in plakjes van ongeveer 1-1,5 cm dik en leg deze op de rucola. Druppel wat van olie mengsel over de rucola en biefstuk.
  • Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Druppel er tot slot wat balsamico siroop over.
  • Serveer de tagliata eventueel met een lekker ciabatta broodje. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 654kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 39g | Vetten: 52g | Verzadigd vet: 14g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Tagliata

Tagliata (biefstuk salade) Pinterest collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

26 reacties op “Tagliata (biefstuk salade)”

  1. Geen vakantie in Toscane dit jaar, maar dankzij dit recept heerlijk genoten van Italiaanse smaken. Ik heb het gecombineerd met melanzane a la parmiggiane en een ciabatta. Feestje op het bord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top