Balsamico Siroop

Zelf Balsamico Siroop maken

Supermarkt ergernissen. Heb jij die ook wel eens? Lege schappen, lange rijen bij de kassa als je haast hebt of ‘uren’ zoeken naar dat ene ding wat je nodig hebt en niemand te vinden aan wie je het kunt vragen. Herkenbaar? Laatst had ik balsamico siroop nodig als garnering voor een heerlijke Italiaanse Salade genaamd Tagliata. Na een tijdje zoeken gaf ik het op, ik kon het niet vinden. Geen man over boord want ik vond namelijk wél Balsamico azijn en daarmee kun je natuurlijk heel gemakkelijk zelf Balsamico Siroop maken. Eigenlijk vind ik ‘m zelfgemaakt het allerlekkerst; iets minder zuur, iets zoeter en voller van smaak . Hoe je zelf Balsamico Siroop maakt? Dat leg ik je uit!

Eigenlijk is het een ontzettend makkelijk recept maar zeker niet onmisbaar en daarom deel ik ‘m vandaag met je. Balsamico Siroop is namelijk een heerlijke smaakmaker om heel dun over je salade te doen of wat dacht je van een paar druppeltjes over een bruschetta met tomaat of bij een kaasplankje of.. of.. de mogelijkheden zijn eindeloos.

Als je zelf balsamico siroop gaat maken moet je er wel voor zorgen dat je de siroop niet té veel inkookt. Dan wordt de siroop namelijk erg dik. Als dit gebeurd is kun je evengoed de siroop gebruiken door deze even snel op te warmen in een pannetje of in de magnetron; dan wordt de siroop weer mooi vloeibaar of voeg wat extra balsamico azijn toe en het wordt weer iets vloeibaarder. Probeer de consistentie te krijgen van een gewone limonade siroop als  je de balsamico siroop kookt, na het afkoelen ‘dikt’ de siroop verder in.

Je kunt de zelfgemaakte Balsamico Siroop prima (afgesloten) bewaren in de koelkast of een in keukenkastje. Er zit niets anders in dan azijn en suiker (beide conserveringsmiddelen) waardoor je het behoorlijk lang kunt bewaren.

Balsamico Siroop


Wat heb je nodig om zelf Balsamico Siroop te maken:

Bereidingstijd: ca 15-20 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje balsamico siroop

  • 100 ml balsamico azijn
  • 50 gram suiker

Hoe je zelf Balsamico Siroop maakt:

1. Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook.

2. Als het mengsel kookt zet je het vuur zachter en kook je de azijn en suiker rustig in voor ongeveer 15-20 minuten. Dit doe je tot de siroop de dikte heeft van limonade siroop. (Als het afkoelt wordt het namelijk nog iets dikker en je wilt het niet een te dikke siroop of stroop hebben).

3. Even laten afkoelen en gebruik de siroop voor op een salade of als smaakmaker bij op een goed belegd broodje. Eet smakelijk!


Balsamico Siroop

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 gedachtes op “Zelf Balsamico Siroop maken”

    1. Ah dank je wel! Dat ben ik er helemaal vergeten bij te zetten 😉 Heb het direct even aangepast: ca. 15-20 minuten tot de consistentie vergelijkbaar is met limonadesiroop. Je zat dus al in de goede richting 😀

  1. Pingback: Tagliata (bieftstuk salade) | Eef Kookt Zo!

  2. Pingback: Eef Kookt Zo - Bruschetta met tomaat & basilicum | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top