Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto. Dit heerlijke pasta gerecht staat binnen 30 minuten bij jou op tafel. Een echte aanrader vind ik dit gerecht maar anders zou ik het recept natuurlijk niet online zetten. Zo simpel is dat nou eenmaal ook weer 😉 Dus, zonder er al te veel woorden aan vuil te maken: vandaag het recept voor een heerlijke tagliatelle met ricotta, rucola en pesto.

De pesto die ik gebruik in dit recept heb ik zelfgemaakt. Zelfgemaakte pesto is namelijk zó ontzettend lekker! Veel lekkerder dan uit een potje. Klein nadeel: de pesto is ook binnen no time op hier in huis. Kies je ervoor om zelf de pesto te maken dan red je het evengoed om dit recept binnen een half uurtje op tafel te zetten. Qua tijd die je bezig bent hoef je het zeker niet te laten.

Ik ben dol op gezonde, lekkere en het liefst snelle maaltijden voor de drukke doordeweekse dagen. Op mijn site vind je onder de categorie “30-minuten of minder” dan ook flink wat recepten die je allemaal binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Zelf kijk ik daar ook nog steeds graag als ik inspiratie zoek voor het avondeten. Dit is dan ook direct de reden dat ik ooit een foodblog begonnen ben: recepten makkelijk kunnen bewaren en opzoeken. Inmiddels niet alleen meer voor mezelf. Dagelijks krijg ik vele bezoekers over de digitale vloer om het maar zo even te zeggen. Ik kan oprecht blij worden van jullie reacties, berichtjes of comments op social media. Ontzettend leuk om te lezen! Dank daarvoor 🙂

Goed, genoeg gekletst, aan de slag met dit heerlijke recept voor tagliatelle met ricotta, rucola en pesto.

Ben je op zoek naar meer snelle, doordeweekse recepten? Bekijk dan ook eens de andere 30-minuten of minder recepten.

Tagliatella met ricotta, rucola en pesto


Het recept voor Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

Voorbereidingstijd: | Bereidingstijd: 1 | Total bereidingstijd: 20 
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto (ingrediënten):

  • 300 gram tagliatelle
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram cherrytomaten
  • 200 ml water
  • 50 gram rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepel pesto
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • zwarte peper en zout
  • boter of olijfolie om in te bakken
  • optioneel: Parmezaanse kaas om eroverheen te doen

Hoe je Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto maakt:

  1. Kook de tagliatelle beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet vervolgens af.
  2. Terwijl de pasta aan het koken is gaan we de saus klaar maken. Snipper 1 ui, snijd de knoflookteentjes fijn en de cherrytomaten in partjes. Verhit een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg daarna de knoflook toe, schep om en voeg dan de partjes cherrytomaten toe. Schep het geheel even om tot de cherrytomaatjes zacht zijn geworden.
  3. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin. Breng op smaak met 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 eetlepels pesto en naar smaak zwarte peper & zout. Zodra het gehakt bruin is voeg je de ricotta en het water toe. Even omroeren tot de ricotta is gesmolten, proeven en eventueel nog een beetje op smaak brengen met wat extra peper en zout.
  4. Doe de pasta zodra je deze hebt afgegoten bij de saus en meng dit goed door elkaar. Verdeel de pasta over de borden en verdeel hierover de rucola en de pijnboompitten. Eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover en…. Eet smakelijk!

Tagliatella met ricotta, rucola en pesto

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

  • Beantwoorden Nicole

    Die ga ik zeker een keer maken!!

    24 juli 2016 at 09:57
  • Beantwoorden Ohmydish

    Heerlijke combinatie! Leuk bord, hebben wij ook hihi 🙂

    9 augustus 2016 at 22:50
  • Beantwoorden Monique de Vries

    Heerlijk gegeten, zelf met verse spaghetti gemaakt

    21 maart 2017 at 21:32
    • Beantwoorden Eef

      Wat super om te lezen! Dank je wel voor je reactie 🙂

      26 maart 2017 at 20:59

    Laat een reactie achter