Lekker en makkelijk weekmenu – week 30 2022

Lekker en makkelijk weekmenu – week 30. Mais oui: er staat weer een lekker weekmenu voor je klaar met lekkere en écht makkelijke recepten voor het hele gezin. Deze week met een délicieux Frans tintje! Ik deel onder andere de recepten met jullie voor Franse uiensoep, een vegetarische quiche, coq au vin en een prachtige kersencake. Maak je boodschappenlijstje compleet en kook ze volgende week!

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Weekmenu – elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag | Quiche gorgonzola

Quiche spinazie en gorgonzola

Op maandag is het Meatless Monday (‘Lundi sans viande’ klinkt helaas minder catchy) en zetten we een heerlijke quiche gorgonzola op tafel. Een quiche vindt zijn oorsprong in de Franse keuken, dus dit is een délicieux vegetarisch gerecht om de Franse week mee af te trappen!
Bereidingstijd | 50 minuten
Bekijk het recept voor quiche gorgonzola >>

Dinsdag | Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin is een échte Franse klassieker! Coq au vin betekent eigenlijk kip in (rode) wijn. 
Deze dinsdag deel ik graag het recept van ma mère (mijn moeder) met je, voor deze Franse stoofschotel.
Bereidingstijd | 1 uur 35 minuten
Bekijk het recept voor coq au vin>>

Woensdag | Gnocchi pompoen

Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Geitenkaas is een populaire fromage in de cuisine Française. Op woensdag zetten we in een handomdraai (slechts 20 minuten!) deze heerlijke gebakken gnocchi met pompoen en geitenkaas op tafel.
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor gnocchi pompoen >>

Donderdag | Salade Nicoise

Salade niçoise

Op donderdag serveren we Salade niçoise. Persoonlijk vind ik dit één van de allerlekkerste maaltijdsalades. Met ei, verschillende groente, tonijn en natuurlijk een smaakvolle vinaigrette erbij. Délicieux! Zoals de naam al zegt, ligt de oorsprong van deze Franse salade in de stad Nice. Daar is de salade ooit ontstaan en vervolgens zijn er vele varianten op bedacht. 
Bereidingstijd | 15 minuten
Bekijk het recept voor salade nicoise>>

Vrijdag | Zalm in bladerdeeg

Zalm met kruiden in bladerdeeg uit de oven

Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor zalm in bladerdeeg of lekker chique en op z’n Frans: “zalm en croûte”.
Het is niets meer en niets minder dan een grote moot zalm, ingesmeerd met verse kruiden en roomkaas in een jasje van knapperig bladerdeeg. Lekker en écht heel eenvoudig om te maken! 
Bereidingstijd | 35 minuten
Bekijk het recept voor zalm in bladerdeeg >>

Zaterdag | Uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoep is echt een waanzinnig lekkere soep, bomvol smaak. Op zaterdag tover je met slechts een handjevol ingrediënten deze verrukkelijke soep op tafel. De gekarameliseerde uien geven een zoete rijke smaak aan de soep en de hartige stukjes baguette met gegrilde kaas maken er helemaal een feestje van.
Bereidingstijd | 50 minuten
Bekijk het recept voor uiensoep >>

Zondag | Kersencake

Cake met kersen

Mais oui, mon cherie: kersencake! Een heerlijke cake met een jam van kersen erdoorheen, een licht roze glazuur en natuurlijk wat verse kersen bovenop. Aanrader! Zie je het voor je, deze prachtige cake in de vitrine van een Franse patisserie?
Bereidingstijd | 1 uur
Bekijk het recept voor kersencake >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.