Lekker en makkelijk weekmenu – week 29

Lekker en makkelijk weekmenu – week 29

Lekker en makkelijk weekmenu – week 29. Het weer van de afgelopen tijd is niet bepaald zomers te noemen dus uit voorzorg geen BBQ-recepten, maar wel lekkere en écht makkelijke zomerse recepten die je in een handomdraai op tafel kunt zetten. Zoals een witlofsalade, Indisch gehaktbrood (aanrader!) en meer. Bekijk het weekmenu, maak je boodschappenlijst voor komende week compleet en kook ze!

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

Maandag | Witlofsalade met appel

Witlofsalade met appel

Maandag is het meatless monday en deze maandag zetten we deze witlofsalade met appel op tafel samen met een lekkere vleesvervanger en wat opgebakken aardappels of krieltjes uit de oven bijvoorbeeld.
???? bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor witlofsalade >>

Dinsdag | Simpele burritos met gehakt

Simpele burritos met gehakt

Hier heb ik dus al de hele week zin in: burritos met gehakt. Simpel, makkelijk om te maken en zo lekker! Zou het een zwangerschapscraving zijn of gewoon lekkere trek? Als je dit recept nog 3 x in de komende weekmenu’s tegenkomt, moet je het maar even tegen me zeggen hoor 😉 .
???? bereidingstijd | 35 minuten
Bekijk het recept voor simpele burritos met gehakt >>

Woensdag | Indisch gehaktbrood

Indisch gehaktbrood

Indisch gehaktbrood, een van de herinneringen die ik heb meegenomen van onze reis naar Sulawesi een paar jaar geleden. Nog steeds staat dit gehaktbrood hier regelmatig op tafel, zo lekker!
???? bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor Indisch gehaktbrood >>

Donderdag | Rode curry met kip

Rode curry met kip

Snel, makkelijk en gezond? Ga dan eens voor deze koolhydraatarme rode curry met bloemkoolrijst i.p.v. gewone rijst. Binnen 20 minuten op tafel en ontzettend lekker!
???? bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor Rode curry met kip >>

Vrijdag | Fish and chips

Fish and chips

Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor fish and chips, maar dan net even gezonder: namelijk uit de oven!
???? bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor fish and chips >>

Zaterdag | Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven

Aangezien de BBQ mogelijk niet aan kan deze zaterdag gaan we voor een lekker beenhammetje uit de oven (tenzij je een BBQ-bikkel bent die met weer en wind buiten staat natuurlijk).
???? bereidingstijd | 55 minuten
Bekijk het recept voor beenham honing mosterd uit de oven >>

Zondag | Lemon bars

Lemon bars

Deze week sluiten we af met een lekker zomers baksel: lemon bars. Fris, makkelijk om te maken en wees gewaarschuwd: zo op…
???? bereidingstijd | 1 uur
Bekijk het recept voor lemon bars >>

4 thoughts on “Lekker en makkelijk weekmenu – week 29

  • Beatrix Scheepbouwer says:

    Elke dag vles of vis vind wel teveel en duur! 2 of 3 keer per week vind voldoende, ik houd niet van zoveel vlees en je houd je geld heel veel over! Omdat ik mijn budget per week zo makkelijk aan kan besteden voor iwts nog lekkerder dan vlees.

    • Dat is jouw mening en dat mag. Ik maak het weekmenu ter inspiratie en in dit weekmenu vind je, zoals je hebt kunnen zien, niet elke dag vlees of vis. Maandag is het sowieso altijd vegetarisch of vegan, zondag staat er een lekker baksel op het menu. Regelmatig zijn er meer dagen volledig vega(n). Je kunt het weekmenu naar eigen wens aanpassen, recepten vervangen, het is natuurlijk puur inspiratie. Vervang bijvoorbeeld de kip uit de rode curry eens voor een vleesvervanger of laat het weg en gebruik meer groenten. Met een klein beetje fantasie kun je het zo aanpassen naar elk budget of elk voedingspatroon, succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *