Tostada

Tostada met gehakt. Een heerlijk, makkelijk en super snelle maaltijd. Een tostada is een gefrituurde of gebakken tortilla met beleg. Dat ‘beleg’ kan nogal uiteenlopend zijn, maar ik ging voor de klassieker met gehakt, groenten en tomatensaus. Simpel en ontzettend lekker!

Wat is een tostada?

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben. Een tostada is dus een gebakken tortilla. Het is de bedoeling dat je dit gewoon lekker uit de hand eet. Net zoals een pizza eigenlijk. Ze hebben ook wel wat weg van mini pizza’s, maar dan in Mexicaanse stijl. (Laat dat de Italianen maar niet horen 😉 .) Hoe leuk en lekker is dat?!

Ze lijken trouwens ook wel een beetje op de big mac wraps ook. Had je die al gezien? Dat zijn ook mini wraps die je belegt en bakt. Ook mega lekker en niet voor niets zo trending op social media.

Een feestje om te eten

Deze tostada met gehakt klinkt niet alleen leuk en lekker, maar zo smaakt het zéker ook. Echt een feestje om te eten. Ze zouden dan ook zeker niet misstaan als hapje (eventueel nog kleinere tortilla’s kun je dan ook gebruiken), maar ik vind ze ook ideaal als avondmaaltijd.

Snelle avondmaaltijd

Ze zijn perfect als avondmaaltijd omdat ze ook ontzettend snel klaar zijn. Binnen een half uurtje staat het al op tafel. Naast gehakt en kruiden gaan er ook lekker wat groenten op zoals paprika, tomaat en mais. Naar smaak beleg je ze na het bakken nog met avocado, sla en zure room en je feestje is compleet.

Wraps vind ik sowieso ideaal als avondmaaltijd. Je vindt ze dan ook in vele varianten al op de blog. In dit lijstje met wrap recepten zet ik een aantal heerlijke opties op een rij.

Tostada met gehakt

Deze tostada met gehakt is echt een smaakbommetje. Het gehakt met de kruiden, de tomatensaus en de groenten is een heerlijk mengsel, daarbovenop nog de kaas voor een lekker krokante laagje en kaas is natuurlijk sowieso altijd goed. De frisse topping vervolgens maakt deze Mexicaanse maaltijd vervolgens echt af. Geloof mij maar, deze wil je echt maken hoor!

Ben je vervolgens fan geworden van tostada’s, snap ik helemaal, kun je natuurlijk ook lekker gaan variëren met ‘beleg’ en toppings. Je kan er heel veel kanten mee op.

Tostada

Tostada met gehakt. Een makkelijke en snelle maaltijd. Ik ging voor de klassieker met gehakt, groenten en tomatensaus. Simpel en zo lekker!
4.45 van 9 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 wraps (klein)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 300 gram gehakt
  • 100 gram mais
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 3 theelepels cajun kruiden
  • 1 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepels korianderpoeder
  • 250 gram passata
  • 150 gram geraspte kaas
  • zure room, avocado, limoen en sla naar smaak
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de tomaat en paprika toe.
  • Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • Voeg de mais toe en breng alles op smaak met de kruiden.
  • Voeg de passata toe en breng alles verder op smaak met peper en zout
  • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, daarbovenop de gepaste kaas en bak nu in de oven voor 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met zure room, avocado, limoen en sla naar smaak. Geniet ervan!

handig om te weten:

Reken ca. 2 wraps per persoon voor een avondmaaltijd

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 586kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 30g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

4 thoughts on “Tostada

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept