Big mac wraps

Big mac wraps, mega trending op dit moment op social media. Mijn hele Instagram en TikTok staan er vol mee. Mijn nieuwsgierigheid was getriggerd, zou deze trend lekker zijn? Ik nam de proef op de som, gaf er mijn eigen draai aan en…

Big mac wraps tiktok trend

Overtuigd! Vaak ben ik wat sceptisch als het aankomt op foodtrends, maar het zal niet de eerste keer zijn dat ik me heb laten overhalen en er een nieuwe favoriet aan over heb gehouden. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al de butterboard maar dan met Boursin, zalig!

Deze big mac wraps zijn ook echt een succes! Dit is zo’n lekkere, snelle en makkelijke maaltijd. Ik wil een beetje wegblijven van het feit dat deze wraps natuurlijk wel een stuk ‘gezonder’ te noemen zijn dan een tourtje naar de gouden ‘M’ dus daar laten we het bij, maar ze zijn ook een stuk smaakvoller én ontzettend snel klaar.

Big mac taco’s

De vraag die ik mezelf vaak genoeg heb gesteld; is het nou een Big Mac taco of een Big Mac wrap? Het is bijna hetzelfde: wraps zijn grote tortilla’s en taco’s zijn kleine tortilla’s. In Nederland worden ze nogal eens door elkaar gebruikt waardoor je dus beide voorbij ziet komen en de meeste mensen het simpelweg Big Mac wraps zullen noemen.

Je kunt namelijk prima wraps (of taco’s) uit de supermarkt hiervoor gebruiken, maar als je echt voor helemaal zelfgemaakt wil gaan, dan kun je ook zelf wraps maken maken.

Fastfood uit eigen keuken

Ik denk dat een lekkere snelle maaltijd van de Mac voor velen een guilty pleasure is. Het fijne aan deze big mac wraps is dat je de super herkenbare smaak kunt nabootsen in je eigen keuken, of het nou per se gezonder is weet ik niet. Maar het is in ieder geval wel erg smakelijk! Probeer ook eens deze McDonalds kipburger dupe, ook zo lekker! Of deze heerlijke wraps met kip als je een wrap liefhebber bent zoals ik.

Tip: om te zorgen dat je gehakt goed aan de tortilla blijft zitten druk je het gehakt er eerst heel goed in, je legt het als eerste met de gehakt kant in de pan en dat druk je direct ook goed aan met een spatel of met je handen. Als je hem wilt omdraaien kun je het beste de pannenkoek-flip-methode gebruiken. Je kunt ook deze tortilla wrap hack gebruiken, wederom een pareltje van TikTok!

Big mac wraps

Big mac wraps, mega trending op dit moment op social media. En met een reden, ze zijn zó lekker en makkelijk! Ga jij ze maken?
4.55 van 33 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 8 wraps

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de big mac saus
  • 125 gram mayonaise
  • 1 zoete augurk (in kleine stukjes)
  • 1 kleine ui (geraspt)
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ theelepel azijn
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ knoflookpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper
Voor de wraps
  • 8 kleine wraps
  • 500 gram gehakt
  • 8 plakjes cheddar
  • gesneden bladsla
  • 4 augurken (in dunne plakjes)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • olie, peper, zout, uienpoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak eerst de saus door alle ingrediënten te mengen en zet deze koud in de koelkast.
  • Neem een beetje van het gehakt en verdeel het over de wrap. Druk goed plat zodat je de tortilla ‘besmeerd’ hebt met een laagje gehakt.
  • Herhaal dit met alle wraps tot het gehakt op is.
  • Strooi naar smaak (rijkelijk) peper, zout en uienpoeder over het gehakt.
  • Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe hierin de wrap met de gehakt kant naar beneden en druk goed aan.
  • Na een paar minuten draai je hem (hiervoor kun je het beste de pannenkoek flip methode gebruiken). Leg een plakje cheddar op het gehakt, bak nog even kort de andere kant en je wrap is klaar. Herhaal dit met de overige wraps.
  • Garneer naar smaak met salade, ui, augurk en de big mac saus. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

Reken ongeveer 2 tot 3 wraps/ taco’s per persoon voor het avondeten.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 14g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

27 thoughts on “Big mac wraps

  • Anouska Beerlage says:

    Wat een leuk idee! Gaan we morgen proberen wel een iets uitgekledere versie (lees geen kaas 😉) maar dat is een detail. We laten weten hoe het is bevallen.

  • Estrella Valkenburg says:

    Smaakt was echt top! Bij mij bleef het gehakt alleen niet zo goed plakken aan de wraps. Kan aan m’n koekenpan liggen. Nog even oefenen denk ik of een andere nieuwe koekenpan… 😉

  • 5 sterren
    Ontzettend lekker! Zeer verrassend! Het was al op voor ik een foto kon maken 😉
    Echt een aanrader! Simpel, snel, makkelijk!

  • 5 sterren
    Niet normaal lekker! De pubers (en wijzelf) hebben ervan gesmuld… Ik ben geen Mac fan, maar dit is echt veel lekkerder! Komt zeker vaker op het menu!!!

  • Pernell van Surksum says:

    5 sterren
    Alweer een topper! Ik heb het op vakantie in Frankrijk gemaakt. Onze tip is dat het gehakt wat gekruider mag zijn. We vonden het heel erg lekker en makkelijk te maken. Precies goed voor een vakantie.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat leuk om te horen! Je kunt het gehakt uiteraard meer kruiden naar smaak. Bedankt voor het delen 🙂

  • Annemiek Keeman says:

    Het was heerlijk!!!!! Dank voor het recept.
    Ik had iets teveel olie gebruikt wat volgens mij helemaal niet nodig is omdat gehakt ook vet is.
    Mijn man houdt niet van wraps maar deze wel..

  • Heb je een tip voor het warm houden van de gebakken versies, terwijl je de rest bakt? Ik houd namelijk niet van dat gezinsleden al eten terwijl de rest moet wachten (en ik dus als laatste nog moet eten)…

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Anne, je kan je oven bijvoorbeeld op 50/60 graden zetten en de wraps daarin warm houden. Dek ze eventueel losjes af met aluminiumfolie zodat ze zeker weten niet verbranden.

  • 4 sterren
    Gisteren gemaakt en het was erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar vonden wij. Maar ik vroeg me af: ik vond dat er best wel wat vet uit het gehakt kwam, normaal gesproken giet ik dit altijd af als ik een pastasaus oid maak. Maar omdat het gehakt nu al in de wrap gedrukt zit lukte dat niet echt en vond ik het wel een beetje vettig. Ik heb rundergehakt gebruikt. Hadden jullie dit ook? Of een oplossing voor wellicht?

    • Dat ligt aan het vetgehalte van je gehakt, dat geeft smaak en smeuïgheid. Vind je het teveel gebruik dan mager rundergehakt of tartaar, dat is een stuk minder vettig waardoor je daar minder last van hebt 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept