Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 22

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 22

Goedemorgen! Het nieuwe weekmenu staat weer voor je klaar en heel eerlijk: ik heb de zomer een beetje in m’n bol. Niet gek natuurlijk na zo’n week vol met heerlijk weer dus je kunt wat lichte, zomerse gerechten verwachten in deze keer. Klaar voor het nieuwe weekmenu?

Elke vrijdag om 06.30 uur kun je op mijn blog terecht voor een lekker, makkelijk en meestal gezond weekmenu. Meestal gezond omdat je op zondag vaak een lekker baksel of uitgebreid ontbijt kunt vinden. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept. Met welke recepten ga jij aan de slag komende week?

Maandag | Witlofsalade met appel

Witlofsalade met appel

Duidelijk een van jullie favorieten recepten van de laatste tijd: witlofsalade met appel. Logisch ook want met dit mooie weer is het een waanzinnig lekkere salade om op tafel te zetten. Lekker fris, gezond en zo klaar. Serveer de witlofsalade met opgebakken aardappeltjes en een karbonade.

Dinsdag | Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Deze goed gevulde wraps zet je met een half uurtje op tafel mits je de kip van de voren even goed laat marineren. Het liefst een avondje van te voren want dan wordt de kip namelijk extra lekker! Serveer de Griekse wraps met kip met (zelfgemaakte) tzatziki en je hebt een diner om je vingers bij op te eten!

Woensdag | Zoete knoflook kip uit de oven

Zoete Knoflook Kip uit de Oven

Zoete knoflook kip uit de oven. Deze heerlijke, malse kippendijen zijn waanzinnig lekker. Niet voor niets ook een recept wat door veel van jullie al is gemaakt. Serveer deze zoete knoflook kip uit de oven met rijst en wat groene groenten zoals paksoi, boontjes of broccoli.

Donderdag | Pastasalade met tonijn

Gezonde Pastasalade met Tonijn

Pasta in een salade, dat is simpelweg erg lekker. Doe daar nog een beetje tonijn, olijven en tomaatjes bij en je hebt een heerlijke pastasalade! Serveer deze pastasalade met tonijn lekker met stokbroodje erbij en als je wat over hebt is het de volgende dag nog lekkerder voor de lunch.

Vrijdag | Snelle Turkse pizza

Snelle Turkse Pizza

Op vrijdag mag het voor mij, zoals je waarschijnlijk inmiddels wel weet, wel wat makkelijker. Deze snelle Turkse pizza is daarom ook een perfect gerechtje voor deze vrijdag. Gezond, ongezond doen zeg maar want deze snelle Turkse pizza is namelijk lang niet zo slecht als de “echte”  Turkse pizza.

Zaterdag | Vietnamese spring rolls met garnalen

Vietnamese springrolls met garnalen

Deze verse Vietnamese spring rolls vul je met wat lekker lijkt. Zo maakte ik ze met glasnoedels, garnalen, komkommer, tuinkers en lekkere smaakmakers. Echt een lekker, fris en gezond gerecht waar je weinig werk aan hebt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch gewoon alleen erg lekker uit?!

Zondag | Aardbeien cheesecake in een glaasje

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

We sluiten de week af met een lekker toetje toe. Voor deze aardbeien cheesecake in een glaasje heb je geen oven nodig en je kunt ze zelfs prima een dag van te voren voorbereiden. Gegarandeerd succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *