Vietnamese springrolls met garnalen

Vietnamese spring rolls met garnalen

Vietnamese spring rolls met garnalen, een heerlijk en ook nog eens gezond gerecht. Je kunt ze prima als avondeten serveren met wat noodles of een frisse Aziatische salade erbij. Heb je er een paar over? Ook als lunch zijn ook zeker niet verkeerd.

Het grappige is dat deze Vietnamese spring rolls eigenlijk summer rolls zouden moeten heten ze zijn immers niet gefrituurd. De gefrituurde versie van de spring roll is namelijk beter bekend als loempia in Nederland. Alleen als we het over Vietnamese spring rolls bedoelen de meeste mensen de verse spring rolls die ook wel summer rolls heten. Volg je het nog? Weet je we noemen ze gewoon Vietnamese spring rolls en ze zijn heerlijk!

Snelle Vietnamese spring rolls

Naast dat ze heerlijk zijn kost het je maar weinig tijd om ze klaar te maken. Het langste ben je bezig met het weken van de rijstvellen. Tegelijkertijd kun je de vulling voorbereiden door bijvoorbeeld de groenten alvast te snijden en de garnalen te bakken. Daarna is het een kwestie van vullen en oprollen. Zo simpel is het. Serveer deze Vietnamese spring rolls met wat lekkere zelfgemaakte satésaus of chili saus.

 

Vietnamese springrolls met garnalen

Vietnamese springrolls met garnalen

Vietnamese springrolls met garnalen

Makkelijk recept voor Vietnamese springrolls met garnalen, aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 springrolls

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram garnalen
  • 40 gram glasnoedels
  • 2 rijstvellen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer
  • ½ bakje tuinkers
  • 2 theelepels sesamolie
  • olie om in te bakken
satésaus of chili saus naar smaak om erbij te serveren

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Wel de rijstvellen in koud water voor ongeveer 20 minuten en wel de glasnoedels kort in warm water tot ze zacht zijn en spoel ze daarna af met koud water. Doe de glasnoedels in een kommetje en meng er 2 theelepels sesamolie door. 
    • Snijd de komkommer in plakjes en snijd de teen knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg daarna de garnalen toe en bak deze gaar.
    • Knip of snijd de rijstvellen door de midden. Leg de helft van een rijstvel op een snijplank en verdeel hierover een beetje glasnoedels, 3 plakjes komkommer, de garnalen en tot slot wat tuinkers. Vouw het rijstvel dicht als een loempia en herhaal met de overige rijstvellen.
    • Serveer de springrolls met chili saus of satésaus naar smaak. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 6g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Vietnamese springrolls met garnalen

    Dit artikel bevat producten welke ik heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer. 

    6 reacties op “Vietnamese spring rolls met garnalen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept