Vietnamese spring rolls met garnalen, een heerlijk en ook nog eens gezond gerecht. Je kunt ze prima als avondeten serveren met wat noodles of een frisse Aziatische salade erbij. Heb je er een paar over? Ook als lunch zijn ook zeker niet verkeerd.
Het grappige is dat deze Vietnamese spring rolls eigenlijk summer rolls zouden moeten heten ze zijn immers niet gefrituurd. De gefrituurde versie van de spring roll is namelijk beter bekend als loempia in Nederland. Alleen als we het over Vietnamese spring rolls bedoelen de meeste mensen de verse spring rolls die ook wel summer rolls heten. Volg je het nog? Weet je we noemen ze gewoon Vietnamese spring rolls en ze zijn heerlijk!
Snelle Vietnamese spring rolls
Naast dat ze heerlijk zijn kost het je maar weinig tijd om ze klaar te maken. Het langste ben je bezig met het weken van de rijstvellen. Tegelijkertijd kun je de vulling voorbereiden door bijvoorbeeld de groenten alvast te snijden en de garnalen te bakken. Daarna is het een kwestie van vullen en oprollen. Zo simpel is het. Serveer deze Vietnamese spring rolls met wat lekkere zelfgemaakte satésaus of chili saus.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 gram garnalen
- 40 gram glasnoedels
- 2 rijstvellen
- 1 teentje knoflook
- ½ komkommer
- ½ bakje tuinkers
- 2 theelepels sesamolie
- olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Wel de rijstvellen in koud water voor ongeveer 20 minuten en wel de glasnoedels kort in warm water tot ze zacht zijn en spoel ze daarna af met koud water. Doe de glasnoedels in een kommetje en meng er 2 theelepels sesamolie door.
- Snijd de komkommer in plakjes en snijd de teen knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg daarna de garnalen toe en bak deze gaar.
- Knip of snijd de rijstvellen door de midden. Leg de helft van een rijstvel op een snijplank en verdeel hierover een beetje glasnoedels, 3 plakjes komkommer, de garnalen en tot slot wat tuinkers. Vouw het rijstvel dicht als een loempia en herhaal met de overige rijstvellen.
- Serveer de springrolls met chili saus of satésaus naar smaak. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel bevat producten welke ik heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer.
Anne-Marie says:
Zo lekker dit! Ik heb deze ook nog in de blogplanning staan maar mijn foto’s halen het niet bij die van jou….
Eef says:
Wat leuk! Ik ben benieuwd naar jouw versie.
Sandra says:
Hmmm superlekker! Ik ben alleen niet zo’n ster in het rollen van die vellen hahaha. Prachtige foto weer, watertandend lekker…
Eef says:
Hahaha even oefenen en deze zijn gelukkig een stuk makkelijker dan filodeeg 😉
Denise Sluis says:
ik kan het recept niet opslaan??
Eef says:
Klopt dat kon niet nog niet, maar nu wel! Ik heb het aangepast 🙂
Leni says:
Kun je deze ook als hapjes gebruiken als je er kleine pakketjes van maakt
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Heb ik zelf nog niet geprobeerd maar dat lijkt me zeker mogelijk!