Weekmenu - week 15 | Lekker, makkelijk en gezond

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 15

Het eerste weekmenu van Eef Kookt Zo is een feit! Niet helemaal “officieel” de eerste maar dat vertel ik je zo. Vanaf nu vind je hier elke vrijdag om 06.30 een weekmenu en zoals al mijn recepten is dit een lekker, makkelijk en gezond weekmenu. Meestal gezond dan want op zondag vind je een lekker baksel of uitgebreid ontbijt.

Een tijdje geleden plaatste ik voor het eerst een weekmenu in mijn nieuwsbrief en vroeg jullie of je dit vaker wilde zien. Er kwamen zulke leuke, toffe en lieve reacties dat ik de afgelopen weken elke week een weekmenu in mijn nieuwsbrief heb geplaatst. Mede door die fijne reacties besloot ik dat het tijd werd voor een vaste, eigen plek voor het weekmenu op mijn blog. Elke vrijdag om 06.30 uur kun je hier terecht voor een lekker, makkelijk en gezond weekmenu. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept. Met welke recepten ga jij aan de slag komende week?

Maandag | Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie: een heerlijke en makkelijke ovenschotel die je binnen 30-minuten op tafel zet. Is het trouwens geen plaatje met al die vrolijke kleurtjes? Rode cherrytomaatjes, groene spinazie, goudbruine krieltjes en gele kip met kurkuma. 

Dinsdag | Poké bowl

poké bowl met zalm en garnalen

Deze poké bowl met zalm en garnalen is lekker, makkelijk, gezond en ook nog eens snel klaar. Lekker met vis, avocado, frisse komkommer en sojabonen. Perfect voor de drukke doordeweekse dag dus! Wanneer je de sushirijst de dag van te voren kookt heb je helemaal een “makkie” de volgende dag en hoef je alleen nog de groenten en vis te snijden/ marineren.

Woensdag | Simpele burritos met gehakt

Simpele burritos met gehaktWraps doen het eigenlijk altijd goed en helemaal deze simpele burritos met gehakt. Met ruim een half uurtje zet je deze heerlijke burritos al op tafel en extra leuk: er zit een “geheim” ingrediënt in dat ze zo ontzettend maakt…

Donderdag | Pasta pesto met kip

Pasta Pesto & Kip

Donderdag, bijna weekend en tijd voor een heerlijk pasta gerechtje. Pasta pesto met kip: lekker, makkelijk en snel klaar. Dit pasta gerecht is echt een allemansvriend en ik ken niemand die je hier niet blij mee zou kunnen maken. Zeg nou zelf, pasta, pesto, kip: what’s not to like?!

Vrijdag | Vegetarische bietenburger

Vegetarische bietenburger met avocadoOp vrijdag mag het allemaal wel even makkelijker maar niet minder lekker! Deze heerlijke vegetarische bietenburger is gezond, lekker, makkelijk en ook nog eens snel klaar. Perfect voor de vrijdag dus.

Zaterdag | Kippensoep

Ouderwetse Kippensoep

Ouderwetse kippensoep is een van mijn meest bekeken recepten en dat is natuurlijk niet voor niets. Wat is er nou lekkerder dan een lekkere kom zelfgemaakte soep? Toevallig wordt dit recept het meest bekeken op de zaterdag dus vandaar dat hij ook voor deze zaterdag op het menu staat. Serveer deze soep met een stokbroodje en zelfgemaakte kruidenboter, extra lekker!

 Zondag | Ontbijtkoek zonder suiker

Ontbijtkoek

Deze ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker maakte ik ooit voor de foodblogswap. Een heerlijk recept voor zelfgemaakte ontbijtkoek met noten, tarwemeel, honing en koekkruiden. Maak ‘m deze zondag zodat je de rest van de week kunt genieten van deze heerlijke ontbijtkoek.


Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je een van deze recepten gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

4 thoughts on “Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 15

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *