Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

(Volkoren Spelt) Pasta met Pesto & Kip

Pasta Pesto & Kip

Een lekker snel en simpel gerechtje: Pasta met Pesto & kip. Dit keer wel met spelt pasta want spelt is helemaal terug van weggeweest. Bij mij op kantoor vliegen de broden met spelt je nog net niet om de oren maar iedereen is er mee bezig en heeft er zijn of haar eigen mening over. De één wil niets anders meer, de ander eet het voor de afwisseling en weer iemand anders wil er niets van weten. Ik vind het voor de afwisseling juist erg lekker. Spelt is smaakvol, het is echt weer eens wat anders en daarnaast is het ook nog eens rijk aan voedingsstoffen. Een tijdje geleden ontving ik een proefpakket met hierin de nieuwe pasta van Grand’Italia. Grand’Italia heeft namelijk vanaf nu ook de pastaklassiekers Penne & Spaghetti op basis van spelt in haar assortiment. 100% volkoren pasta’s én dat wou ik graag testen! Vandaag proef ik de Volkoren Spelt van Grand’Italia én deel ik een heerlijk recept met je voor deze pasta, pasta met pesto & kip.

De volkoren spelt pasta van Grand’Italia kun je vinden in de vorm van Penne & Spaghetti. Beide echte pastaklassiekers waar je lekker mee uit de voeten kunt. Grand’Italia staat voor al het goede uit Italië en ze vinden dan ook dat iedereen een Pasta Maestro kan zijn. Nu is de volkoren spelt pasta echt eenvoudig te maken. Water koken met een snufje zout en in circa 8 tot 10 minuten kook je de pasta eenvoudig al dente. De pasta vond ik lekker stevig, het heeft een licht nootachtige smaak én vult ontzettend goed. Normaliter heb ik ‘s avonds nog wel eens trek in wat fruit of een yoghurtje of toegegeven een stukje chocolade (welke vrouw immers niet 😉 ) maar na het eten van deze pasta was ik gewoon lekker voldaan en bleef dat gevoel ook de hele avond. Dit schijnt een van de voordelen van spelt te zijn en ik kan niets anders dan dat beamen. Wat mij betreft is deze pasta echt een aanrader! Bij mij zal deze pasta in ieder geval zeker vaker in m’n winkelmandje terecht komen.

Pasta met PestoBij de pasta die ik ontving zat ook een lekker recept van Grand’Italia genaamd Spelt Spaghetti con pesto e pomodorini. Klinkt goed, niet? Dat vond ik nou ook! Ik besloot met dit recept de spaghetti te proeven en uiteraard gaf ik er mijn eigen draai aan en noemde het pasta met pesto & kip maar het originele recept kun je op de achterkant van de volkoren spelt spaghetti van Grand’Italia terug vinden. Trouwens op de website van Grand’Italia kun je nog veel meer lekkere Italiaanse recepten terugvinden.

Wat heb je nodig voor Pasta met Pesto & Kip:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereidingstijd: 25  minuten|  Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

  • 200 gr Volkoren Spelt Pasta van Grand’Italia
  • 300 gr kipfilet in reepjes
  • 200 gr kleine tros- of cherrytomaten
  • 90 gr pesto
  • 30 gr pijnboompitten
  • 25 gr roomboter (op kamer temperatuur)
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • vers gemalen zwarte peper & zeezout
  • paar blaadjes basilicum
  • olijfolie

Hoe je Pasta met Pesto & Kip maakt:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. In een koekenpan verhit je ondertussen wat olijfolie en bak je de kipfilet reepjes welke je tijdens het bakken kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout, paprikapoeder en wat knoflookpoeder mooi goudbruin.

3. Leg ondertussen de tomaten op een met bakpapier bedekte bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper & zout en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten.

4. Doe de pasta in het water en kook de pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Ondertussen rooster je ook kort de pijnboompitjes. Je doet in dit geval dus alles gelijk; tomaatjes in de oven, pasta koken en de kipfilet is al lekker rustig aan het bakken.

5. In een kom doe je pesto en roomboter. Meng dit goed door elkaar en voeg 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe zodat de boter iets smelt. Giet de pasta af zodra deze beetgaar (al dente) is.

6. Meng de pesto met de pasta en verdeel dit over 2 borden. Verdeel ook de kipreepjes, tomaatjes, pijnboompitjes en per bord 1 el Parmezaanse kaas. Strooi er nog wat verscheurde blaadjes basilicum over en….

Pasta met PestoEet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Lekker receptje! Toevallig hebben wij gisteravond ook de speltspaghetti gegeten, met een traditionele bolognese saus. Het vulde idd goed en smaakte heerlijk.

    17 augustus 2015 at 08:57
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ik las je bericht deze week op de site inderdaad, leuk! Fijne combi trouwens met die bolognese saus van je. Lijkt me erg lekker 🙂

      2 september 2015 at 00:18
  • Beantwoorden Sandra

    Ziet er goed uit Eef, mooie foto ook! Zelf eet ik altijd gewone volkorenpasta, benieuwd of dit echt anders smaakt.

    17 augustus 2015 at 19:13
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel! Zelf ben ik niet zo weg van volkoren pasta qua structuur. Deze pasta is qua structuur vergelijkbaar met ‘gewone’ pasta maar heeft net even wat weer smaak wat ‘m erg lekker maakt én je blijft lang voldaan.

      5 september 2015 at 14:07
  • Beantwoorden kelly

    Nou ik ben nu ook nieuwsgierig. Had in de Allerhande gezien dat er nu ook speltpasta is. Ik vind volkoren pasta namelijk echt niet lekker. Neem altijd de slechte witte versies. Ik ga het zeker proberen.

    18 augustus 2015 at 07:32
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zou het zeker een keer proberen! Ben zelf ook niet zo’n fan van volkoren pasta en dit is een perfect alternatief voor de ‘slechte’ witte versie 😉

      5 september 2015 at 14:09
  • Beantwoorden Nieuws voor Foodies #3 | Eef Kookt Zo

    […] een eigen bedrijf genaamd Speltmeelkopen.nl. Dat vind ik super tof én sinds mijn ervaring met de Volkoren Spelt Pasta die ik eerder mocht proberen ben ik namelijk behoorlijk positief gezind over spelt. Ik vertelde […]

    25 november 2015 at 06:32
  • Beantwoorden Anita Lanters

    Wat een heerlijk recept, zeg!!

    27 juni 2016 at 18:22
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel Anita voor je lieve reactie, altijd leuk om te horen dat iets goed gesmaakt heeft 🙂

      27 juni 2016 at 21:01

    Laat een reactie achter