Vegetarische bietenburger met avocado

Vegetarische bietenburger met avocado

Vegetarische bietenburger met avocado. Dat had je niet verwacht hé?! Zomaar even een lekker, gezond, vegetarisch gerecht tussendoor tijdens deze periode bomvol zoete zondes en feestmaaltijden. Alhoewel… dit is ook echt een feestmaaltijd. Deze heerlijke bietenburger is lekker, makkelijk én gezond. Precies waar Eef Kookt Zo voor staat.

Heel veel vegetarische gerechten tref je niet op mijn blog. Dat terwijl ik zo af en toe best een dagje geen vlees eet en dan dus ook vegetarisch kook. Nu moet ik je wel bekennen dat ik dan vaak voor hetzelfde ga zoals falafel of een romige risotto met champignons. Heerlijk maar wat afwisseling kan ik wel gebruiken!

Vleesvervangers

Nu wil het lot zo dat ik onlangs de kans kreeg om de nieuwe vegetarische producten van Albert Heijn eens uit te proberen. Het nieuwe assortiment bestaat uit: 3 soorten gestoomde groenteburgers (rode biet, groene boon, mais en wortel), 3 soorten falafeldeeg (naturel, rode biet en groente) en 3 soorten vleesvervangers (gehakt, balletjes en boomstammetjes).

Kijk, als dat geen variatie kan brengen dan weet ik het ook niet meer 😉 . Het leuke van deze uitbreiding vind ik dat er niet alleen gedacht is aan vleesvervangers maar ook aan producten op basis van groenten.

Zelf ben ik niet vegetarisch maar af en toe een dagje zonder vlees, daar doe ik wel aan. Niet gepland dus geen “meatless monday” maar gewoon zo af en toe. Helemaal vegetarisch eten zou niets voor mij zijn, daarvoor vind ik vlees en vis toch echt te lekker maar ik kies wel bewust.

Als ik vlees eet dan wil ik graag weten waar het vandaan komt en of het dier een goed leven heeft gehad. Momenteel wordt daar ook veel meer de focus opgelegd en dat vind ik een mooi iets. Mag ik je direct ook vertellen dat het zeker geen straf was om deze vegetarische producten uit te mogen proberen?!  Vandaag deel ik één van de gerechten die ik ermee heb gemaakt, namelijk: de bietenburger met avocado. Ik was het meest benieuwd naar de bietenburger en vandaag ga ik je precies vertellen wat ik van deze bietenburger vind.

bietenburger

Lekker veel groenten

De bietenburger bestaat voor maar liefst 80 procent uit bietjes en dat zie je. Deze burger heeft een prachtige dieprode, bijna paarse kleur. Ik ben gek op rode bietjes maar in de vorm van een burger, dát had ik nog nooit geprobeerd. Vooraf was ik een klein beetje sceptisch, dit kon namelijk óf heel erg lekker zijn óf totaal niet.

De bietenburger heb ik gecombineerd met een speltbolletje en lekker veel verse groenten. Romige avocado besprenkeld met friszure citroensap (heerlijke combinatie vind ik dat), peperige rucola, frisse tomaat, knapperige rode ui en pittige kiemgroenten. Binnen een kwartiertje stond deze burger al op tafel. Proeven maar…

Verkocht! Wat een lekkere burger! Deze burger is lekker compact en stevig qua structuur, een goede bite dus. Bomvol smaak en jongens, zonder grappen, dit is dus écht gewoon waanzinnig lekker. Voor ik het wist had ik de burger op en ook le boyfriend, die normaliter echt een vleesliefhebber is, vond ‘m ook erg lekker. Deze komt zeker vaker op tafel. Wat mij betreft echt een aanrader, een perfect gerecht voor een dagje zonder vlees. Heerlijk voor de afwisseling en bovendien ook nog eens lekker snel klaar.

Serveer eventueel wat krokante zoete aardappelfrietjes bij deze heerlijke bietenburger.

Vegetarische bietenburger met avocado


Het recept voor een vegetarische bietenburger met avocado :

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 burgers

Wat heb je nodig voor een vegetarische bietenburger met avocado (ingrediënten):

Hoe je een vegetarische bietenburger met avocado maakt:

  1. Neem de halve avocado, verwijder de schil en snijd in dunne plakken. Was de tomaat en snijd ook deze in dunne plakjes. Snijd het kleine rode uitje in dunne halve maantjes of ringetjes.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de bietenburgers om en om in 5 minuten gaar. Je kunt deze bietenburgers ook bereiden in de oven. Je zet ze dan ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.
  3. Snijd de harde bolletjes doormidden. Beleg beide onderkanten met ieder een halve eetlepel Griekse yoghurt. Verdeel hierover een klein handje rucola en leg hierop de bietenburger.
  4. Verdeel de plakjes avocado over de bietenburgers en druppel er een beetje citroensap overheen (ongeveer 1 theelepel per burger). Daarop doe je de plakjes tomaat en rode ui. Verdeel er tot slot nog wat kiemgroente over en doe dan de bovenkant van het bolletjes erop. Druk zachtjes aan en zet de burger eventueel vast met een toffe satéprikker. Eet smakelijk!

Vegetarische bietenburger met avocado

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met AH. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 gedachtes op “Vegetarische bietenburger met avocado”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top