Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie, een heerlijke en makkelijke ovenschotel die je binnen 30-minuten op tafel zet. Is het geen plaatje met al die vrolijke kleurtjes? Rode cherrytomaatjes, groene spinazie, goudbruine krieltjes en gele kip. De kip is geel vanwege de kurkuma, een specerij wat perfect past in dit gerecht. Deze aardappelovenschotel met kip en spinazie is echt een aanrader: lekker, snel en makkelijk om te maken!

Vorige maand begon ik met het dagboekje van Eef en in principe wil ik dit elke maand gaan plaatsen. Het is niet helemaal des Eefs om het direct de maand erna over te slaan zoals jullie wellicht wel weten maar door alle drukte kwam het er even niet van. Daarom vind je vandaag een heerlijke ovenschotel op het blog en volgende maand weer een nieuw dagboekje. Ook niet verkeerd toch 😉 .

Weekplanning

Normaliter maak ik vaak een weekplanning als het gaat om het avondeten. Ik zorg dat ik de boodschappen op tijd in huis heb zodat ik niet voor, tijdens of na mijn werk boodschappen moet doen. Soms doe ik dat niet en bedenk ik op de dag zelf wat we eten. Dit kan soms totaal niet handig zijn omdat je op sommige dagen simpelweg nou eenmaal niet blinkt van de inspiratie maar op sommige momenten kan het weer een pareltje opleveren zoals deze ovenschotel.

Ideeën

‘s Morgens in de auto naar mijn werk bedacht ik wat we zouden eten die avond en ik had zin in iets met aardappeltjes en spinazie. Boodschappen ging ik doen en ‘s avonds stond ik in de keuken het idee wat ik ‘s morgens had verder uit te werken. Kladblok in de aanslag om bij te houden wat er allemaal in de aardappelovenschotel met kip en spinazie gaat. Proeven en… missie geslaagd! Een heerlijk nieuw receptje was geboren, zo simpel kan het zijn. Deze ovenschotel komt hier zeker vaker op tafel, echt een aanrader. Heerlijk is ‘ie!

Aan jou de keuze!

Trouwens voor het recept van deze aardappelovenschotel met kip en spinazie gebruik ik kookroom. Je kunt natuurlijk voor light kookroom kiezen om het gerechtje wat lichter te houden qua calorieën. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de kaas: je kunt voor volle kaas gaan of juist voor 30+. Meestal vermeld ik dit niet expliciet bij recepten omdat ik vind dat iedereen dat voor zichzelf prima kan bepalen en het ook totaal afhankelijk is van wat je lekker vindt. Hierin kun je dus zelf een keuze maken.

Zin in meer lekkere ovenschotels? Kijk dan even in dit overzichtje met allerlei lekkere ovenschotels & stamppotjes.

Aardappelovenschotel met kip en spinazie


Het recept voor de aardappelovenschotel met kip en spinazie:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor de aardappelovenschotel met kip en spinazie (ingrediënten):

 • 600 gram krieltjes
 • 400 gram kipfilet in blokjes
 • 300 gram (gewassen) spinazie
 • 150 gram geraspte kaas
 • 100 ml kookroom
 • 10 cherrytomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 3 theelepels paprikapoeder
 • 1,5 theelepel kurkuma
 • peper & zout
 • boter of olie om in te bakken

Hoe je zelf de aardappelovenschotel met kip en spinazie maakt:

 1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Kruid de blokjes kipfilet met 1½ theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder en peper & zout. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de krieltjes op. Breng de krieltjes tijdens het bakken op smaak met 2 theelepels paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
 3. Verhit ondertussen in een andere pan ook wat boter of olie en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Zodra de kip bijna gaar is voeg je de ui en knoflook toe. Bak deze even kort mee en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Blijf het geheel omscheppen tot de spinazie volledig geslonken is. Voeg dan de kookroom toe en 2 kleine handjes geraspte kaas. Schep alles goed om en kook het geheel een beetje in tot het meeste vocht verdampt is. Breng verder op smaak met peper en zout.
 4. Neem een ruime ovenschaal en doe hierin de krieltjes en hier bovenop het kip & spinazie mengsel. Verdeel hierover de partjes cherrytomaat en strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

9 reacties op “Aardappelovenschotel met kip en spinazie”

 1. De ovenschotel was heerlijk, had hem met 30+ kaas en kookroom light gemaakt. Mijn mannen houden niet van verse spinazie dus ik had diepvries gepakt en goed laten uitlekken.

 2. De ovenschotel was heerlijk, had hem met 30 kaas en kookroom light gemaakt. Mijn mannen houden niet van verse spinazie dus ik had diepvries gepakt en goed laten uitlekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top