Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie, een heerlijke en makkelijke ovenschotel die je binnen 30-minuten op tafel zet. Is het geen plaatje met al die vrolijke kleurtjes? Rode cherrytomaatjes, groene spinazie, goudbruine krieltjes en gele kip. De kip is geel vanwege de kurkuma, een specerij wat perfect past in dit gerecht. Deze aardappelovenschotel met kip en spinazie is echt een aanrader: lekker, snel en makkelijk om te maken!

Vorige maand begon ik met het dagboekje van Eef en in principe wil ik dit elke maand gaan plaatsen. Het is niet helemaal des Eefs om het direct de maand erna over te slaan zoals jullie wellicht wel weten, maar door alle drukte kwam het er even niet van. Daarom vind je vandaag een heerlijke ovenschotel op het blog en volgende maand weer een nieuw dagboekje. Ook niet verkeerd toch 😉 .

Weekplanning

Normaliter maak ik vaak een weekplanning als het gaat om het avondeten. Ik zorg dat ik de boodschappen op tijd in huis heb zodat ik niet voor, tijdens of na mijn werk boodschappen moet doen. Soms doe ik dat niet en bedenk ik op de dag zelf wat we eten. Dit kan soms totaal niet handig zijn omdat je op sommige dagen simpelweg nou eenmaal niet blinkt van de inspiratie, maar op sommige momenten kan het weer een pareltje opleveren zoals deze ovenschotel.

Ideeën

’s Morgens in de auto naar mijn werk bedacht ik wat we zouden eten die avond en ik had zin in iets met aardappeltjes en spinazie. Boodschappen gedaan en ’s avonds stond ik in de keuken het idee wat ik ’s morgens had verder uit te werken. Kladblok in de aanslag om bij te houden wat er allemaal in de aardappelovenschotel met kip en spinazie gaat. Proeven en… missie geslaagd! Een heerlijk nieuw receptje was geboren, zo simpel kan het zijn. Deze ovenschotel komt hier zeker vaker op tafel, echt een aanrader. Heerlijk is ‘ie!

Aan jou de keuze!

Trouwens, voor het recept van deze aardappelovenschotel met kip en spinazie gebruik ik kookroom. Je kunt natuurlijk voor light kookroom kiezen om het gerechtje wat lichter te houden qua calorieën. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de kaas: je kunt voor volle kaas gaan of juist voor 30+. Meestal vermeld ik dit niet expliciet bij recepten omdat ik vind dat iedereen dat voor zichzelf prima kan bepalen en het ook totaal afhankelijk is van wat je lekker vindt. Hierin kun je dus zelf een keuze maken.

Zin in meer lekkere ovenschotels? Kijk dan even in dit overzichtje met allerlei lekkere ovenschotels & stamppotjes.

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Deze aardappelovenschotel met kip en spinazie zet je binnen 30-minuten op tafel. Heerlijk, snel en makkelijk voor de doordeweekse avond.
4.45 van 18 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 600 gram krieltjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 300 gram spinazie (gewassen )
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • 10 cherrytomaatjes (in partjes)
  • peper & zout
  • boter of olie om in te bakken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kruid de blokjes kipfilet met 1½ theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder en peper & zout.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de krieltjes op. Breng de krieltjes tijdens het bakken op smaak met 2 theelepels paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
  • Verhit ondertussen in een andere pan ook wat boter of olie en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Zodra de kip bijna gaar is voeg je de ui en knoflook toe. Bak deze even kort mee en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe.
  • Blijf het geheel omscheppen tot de spinazie volledig geslonken is. Voeg dan de kookroom toe en 2 kleine handjes geraspte kaas. Schep alles goed om en kook het geheel een beetje in tot het meeste vocht verdampt is. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Neem een ruime ovenschaal en doe hierin de krieltjes en hier bovenop het kip en spinazie mengsel. Verdeel hierover de partjes cherrytomaat en strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 585kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 34g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Aardappelovenschotel met kip en spinazie

26 thoughts on “Aardappelovenschotel met kip en spinazie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept