Lekker en makkelijk weekmenu – week 8 2023

Lekker en makkelijk weekmenu – week 8 2023

Lekker en makkelijk weekmenu – week 8. Er staat weer een lekker weekmenu voor je klaar met lekkere en makkelijke recepten voor het hele gezin. Deze week heb ik weer een hele boel lekkers voor je! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke quiche met doperwten, Italiaanse bruiloftssoep, falafel en een klassieke Hollandse appeltaart.

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Weekmenu – elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Elke vrijdag kun je op ons blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag | Falafel recept

Zelf falafel maken

Maandag is het Meatless Monday en deze maandag maken we zelf falafel! Dat is ontzettend makkelijk, waanzinnig lekker en een perfecte basis voor een volledig plantaardige oftewel vegan maaltijd. 
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor falafel recept >>

Dinsdag | Aardappel anders

Aardappel anders bacon en ui_

Aardappel anders, maar dan anders 😉 . Want vandaag gebruiken we geen potje aardappel anders, we maken het helemaal zelf. We gaan voor bacon en ui, want die was wel het lekkerste, althans in mijn herinneringen!
Bereidingstijd | 1 uur en 30 minuten
Bekijk het recept voor aardappel anders >>

Woensdag | Quiche met doperwten

quiche met doperwten

Quiche met doperwten, pancetta en oude kaas. Deze moet je écht eens proberen! Simpel om te maken, ontzettend lekker en je kunt hem ook nog eens perfect voorbereiden voor drukke doordeweekse dagen.
Bereidingstijd | 55 minuten
Bekijk het recept voor quiche met doperwten >>

Donderdag | Kip tandoori

Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Een waanzinnig lekkere kip tandoori, met lekkere kruiden zoals kerrie poeder, kaneel, komijn en nog veel meer. Zonder pakjes en zakjes en een gegarandeerd succes 😉 !
Bereidingstijd | 1 uur en 25 minuten
Bekijk het recept voor kip tandoori >>

Vrijdag | Plaattaart zalm

Plaattaart met zalm

Plaattaart met zalm. Deze is zo ontzettend lekker! Een heerlijke knapperige bodem, laag smeuïge roomkaas, frisse gegrilde groenten en warm gerookte zalm. Dat klinkt toch als een feestje? Ik kan je vertellen: dat is het ook.
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor plaattaart zalm >>

Zaterdag | Italiaanse bruiloftsoep

italiaanse bruidsoep

Dit weekend heb ik weer een heerlijk soepje voor je; Italiaanse bruiloftsoep, met gehaktballetjes en Parmezaan. Het is een makkelijke soep om te maken en hij is me een partij lekker! Goed gevuld en op en top comfortfood in een kommetje.
Bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor Italiaanse bruiloftsoep >>

Zondag | Appeltaart

Oud-Hollandse appeltaart met een ruitjespatroon

Ook deze zondag mag je jezelf (en anderen) verwennen met een zoete lekkernij. Daarom deel ik het recept voor een Oud-Hollandse appeltaart, precies zoals oma hem vroeger maakte. Lekker met zure appeltjes, kaneel en natuurlijk rozijnen.
Bereidingstijd | 1 uur en 20 minuten
Bekijk het recept voor appeltaart >>

2 thoughts on “Lekker en makkelijk weekmenu – week 8 2023

  • Ans Hommersom says:

    Beste Eef, in mijn herinnering was aardappel anders pikant het allerlekkerste. Een mail naar leverancier heeft niet gezorgd dat ik een recept hiervan kreeg🙁 Wellicht dat dit voor jou een uitdaging is? Wij aten het altijd met zuurkool, gehakt, aardappelschijfjes en topping aardappel anders pikant 😋 Groet Ans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *