italiaanse bruidsoep

Italiaanse bruiloftsoep

Weer eens wat anders, een Italiaanse bruiloftsoep oftewel minestra maritata. Heb jij er weleens van gehoord? Het is een makkelijke soep om te maken en hij is me een partij lekker! Goed gevuld en op en top comfortfood in een kommetje.

Lekkere Italiaanse bruiloftsoep

De naam van deze soep heeft overigens niets met een bruiloft te maken. Ik had er zelf ook een heel romantisch idee bij dat dit hét voorgerecht zou zijn bij een Italiaanse bruiloft of dat je dit maakte de eerste dag na de bruiloft, maar niets is minder waar. Het is een ietwat Amerikaanse naam en ietwat slecht vertaald, maar het gaat dus om het huwelijk van smaken in de soep. En dat is wel weer een heel goed huwelijk kan ik je vertellen. Dit soepje is goed gevuld met wortel, bleekselderij, ui, spinazie, orzo en smaakvolle gehaktballetjes (waarvan ik er stiekem teveel gesnoept had voor ze de soep in konden, zo lekker dus 😉 ).

italiaanse bruiloft soep

Soep, bouillon, brood

Het recept voor deze heerlijke soep komt uit het kookboek van Rachel Allen, genaamd: ‘Soep, bouillon, brood’. Een compleet kookboek met 120 internationale recepten voor soep het hele jaar door. Het boek is opgedeeld per seizoen en je vindt er allerlei soeprecepten in. Van klassiekers tot onbekende(re) soepjes. Als je dol bent op soep is het oprecht een aanrader. Het leuke is dat je er namelijk niet alleen soeprecepten in vindt, ook recepten voor brood en bouillon. Dit maakt het kookboek heel compleet.

Kookboek soep bouillon brood - Rachel Allen

Oeps, foutje?

Kleine kanttekening is wel dat ik in de Italiaanse bruiloftsoep een klein foutje ben tegengekomen. Of dit aan de vertaling of receptuur ligt weet ik niet zeker, maar het is erg weinig bouillon wat je in het originele recept toevoegt aan de soep. Ik heb de hoeveelheid zelf dan ook verdubbeld en dit ook verwerkt in onderstaand recept.

De fotografie in het boek is licht, fris en past goed bij de seizoenen in het boek. Bij de meeste recepten vind je een foto, helaas niet bij alle. Een foto nodigt mij sneller uit een recept te maken dan een recept zonder foto. Wel vind je in het boek extra lifestyle fotografie en, wat ik zelf ook altijd erg leuk vindt, een persoonlijk verhaaltje bij elk recept. Dat vind ik dan weer een grote plus!

Het kookboek van Rachel Allen, uitgegeven van Good Cook kun je vinden bij je lokale boekhandel of via bol.com >>

Bruiloftsoep - Italiaans
italiaanse bruidsoep

Italiaanse bruiloftsoep

Heerlijke Italiaanse bruiloftsoep. Dit is een goed gevulde soep met bleekselderij, wortel, ui, spinazie en heerlijke gehaktballetjes.
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de gehaktballetjes
  • 250 gram gehakt (half om half)
  • 25 gram panko
  • ½ ei (losgeklopt)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel peterselie (vers – fijngesneden)
  • 1 theelepel tijm
Voor de soep
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • liter kippenbouillon
  • 75 gram kleine pasta (zoals acini di pepe, orzo of ditalini)
  • 100 gram spinazie (grof gesneden en zonder steeltjes)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met met maken van de gehaktballen. Doe alle ingrediënten in een ruime kom, voeg naar smaak peper en zout toe en rol hier kleine soepballetjes van.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar. Schep ze uit de pan en zet apart.
  • Ondertussen snipper je de ui, snij je de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, wortel en bleekselderij even aan.
  • Pers de knoflookteen uit in de pan, bak even mee en voeg dan de kippenbouillon toe samen met wat peper en zout naar smaak.
  • Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze op middelhoog vuur in 5-8 minuten gaar, afhankelijk van het soort pasta dat je gebruikt.
  • Voeg daarna de spinazie toe en kook de soep nog 2 minuten door. Doe de gehaktballetjes erbij en breng de soep eventueel verder op smaak.
  • Schep de soep in diepe borden of kommen en serveer met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak eroverheen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 324kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 21g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
italiaanse bruidsoep

Ter info: ik heb dit kookboek gekregen van de uitgeverij ter recensie. Alles wat je leest is mijn eigen, persoonlijke mening.

4 reacties op “Italiaanse bruiloftsoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept