lekker en makkelijk weekmenu week 2

Lekker en makkelijk weekmenu – week 2 2023

Lekker en makkelijk weekmenu – week 2. Er staat weer een lekker weekmenu voor je klaar met lekkere en makkelijke recepten voor het hele gezin. Met onder andere courgette frittata, kip ketjap, fantastische bananenbrood wafels en nog veel meer lekkers. Maak je boodschappenlijstje compleet en kook ze volgende week!

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Weekmenu – elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Elke vrijdag kun je op ons blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag | Courgette frittata

Snelle frittata met courgette

Maandag is het Meatless Monday en deze maandag zetten we een heerlijke courgette frittata op tafel. Een ultiem recept om restjes mee op te maken, het is makkelijk om te bereiden en oh zo ontzettend lekker.
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor courgette frittata >>

Dinsdag | Taco recept

Mexicaanse taco's met gehakt

Deze dinsdag hebben we een lekker Tex Mex gerecht voor je, namelijk taco’s met gehakt. Altijd een succesnummer op drukke doordeweekse dagen, want iedereen vindt het lekker en het staat al binnen 20 minuten op tafel. VEGA TIP: het is ook net zo lekker met vegetarisch rulgehakt!
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het taco recept >>

Woensdag | Kip ketjap

Kip ketjap marinade

Kip ketjap, wie kent het niet? Heerlijke malse kip (of vegetarische kipstukjes) in een waanzinnig lekkere saus. Makkelijk om te maken en ook nog eens heel snel op tafel, Serveer met rijst en groene groenten, zoals sugar snaps en komkommer in mooie linten. Eventueel wat cassave kroepoek om het feest compleet te maken, lekker!
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor kip ketjap >>

Donderdag | Bloemkool ovenschotel

Ovenschotel met bloemkool

Een heerlijke ovenschotel die ook nog eens heel makkelijk is om te maken. Met romige aardappelpuree, lekker gekruid gehakt met onder andere kerrie en stukjes bloemkool erdoor. Echt een aanrader!
Bereidingstijd | 50 minuten
Bekijk het recept voor bloemkool ovenschotel >>

Vrijdag | Fish and chips

Fish and chips

Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor fish and chips! Dit is echt typisch Brits streetfood: vis in beslag, wat vervolgens gefrituurd wordt en samen met patat en vaak ‘mushy peas’ geserveerd wordt. Wij hebben ons recept nét even wat gezonder en misschien ook wel makkelijker gemaakt, namelijk uit de oven!
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor fish and chips >>

Zaterdag | Courgettesoep

Courgettesoep

Soepjes in het weekend: wij zijn er zo dol op! Deze zaterdag maken we een heerlijke courgettesoep. Een makkelijke, romige soep bomvol groenten. Helemaal lekker om wat knapperige kiemgroenten of zelfgemaakte croutons in de soep te doen vlak voor je het serveert.
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor courgettesoep >>

Zondag | Bananenbrood wafels

Bananenbrood wafels

Zoals altijd sluiten we ook dit weekmenu weer af met een heerlijk zoet baksel. En deze zondag zijn dat bananenbrood wafels. Ze smaken precies zoals bananenbrood, maar dan in de vorm van wafels. Super lekker als ontbijt of gezond tussendoortje. Geniet ervan!
Bereidingstijd | 10 minuten
Bekijk het recept voor bananenbrood wafels >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *