Volg mij:
Weekmenu

Lekker en makkelijk weekmenu – week 18

Lekker en makkelijk weekmenu – week 18

Lekker en makkelijk weekmenu – week 18, hij staat weer voor je klaar! Bomvol lekkere, snelle, makkelijke en meestal gezonde recepten maar ook comfortfood komt aan bod. We beginnen de week met een Italiaanse salade, gaan verder met een vega quiche en eindigen met salted caramel popcorn. Kook ze en fijne Koningsdag vandaag!

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

Maandag | Tagliata (Italiaanse biefstuk salade)

tagliata

Als ik aan Roon, vriendlief, vraag wat hij zou willen eten dan hoor ik zeer regelmatig: tagliata! Deze Italiaanse salade met biefstuk is een favoriet hier in huize Eef Kookt 😉 . Gelukkig is het een ontzettend lekker, makkelijk en snel recept, dus ideaal. Bekijk het recept voor tagliata >>

Dinsdag | Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Ik ben echt dol op pasta. Het is lekker, je kunt er alle kanten mee op en het is meestal echt op en top comfortfood. Zo ook deze pasta met spinazie, room en bacon. Geen #fitgirl recept maar hé dat ben ik ook niet. Wel echt een mega lekker recept dat je binnen een half uurtje op tafel hebt staan en waar je maar 7 ingrediënten voor nodig hebt (inclusief een uitje en een teentje knof).  Bekijk het recept voor pasta met spinazie, room en bacon >>

Woensdag | Aspergequiche

Aspergequiche

Laatst kreeg ik het verzoek om eens wat vaker vegetarische recepten te plaatsen. De gado gado bowl die ik plaatste was direct een succes maar ook deze heerlijke aspergequiche is vegetarisch. Een dagje zonder vlees maak je extra lekker door deze vega aspergequiche op tafel te zetten. Mega lekker! Bekijk het recept voor aspergequiche >>

Donderdag | Butter chicken

Butter chicken

Boterkip, mals, zijdezachte kip in een licht kruidig sausje. Kijk, als je vlees maakt moet je het wel lekker doen natuurlijk 😉 . Deze butter chicken is daar perfect voor! Serveer er naanbrood bij zodat je zelfs het laatste druppeltje saus nog kunt opeten, want dat wil je, zo lekker is dit recept. Bekijk het recept voor butter chicken >>

Vrijdag | Kipsalon

Kipsalon

Vanavond is het dodenherdenking. Ik blijf het altijd een indrukwekkend iets vinden, al die mensen op de dam, in stilte. Belangrijk, heftig en, naar mijn mening, nog steeds goed dat we dit doen. Lastig om dan een recept te bedenken voor het weekmenu voor vanavond en daarom heb ik me aan het “op vrijdag doen we lekker makkelijk” beleid gehouden 😉 . Deze gezonde(re) versie van de kapsalon en dus kipsalon, it is! Bekijk het recept voor kipsalon >>

Zaterdag | Snelle soto soep

soto soep

Bevrijdingsdag en daarom gaan we voor soto, Indische soep waarbij je helemaal zelf je soep kunt samenstellen. Een lekkere bouillon en verder kies je zelf! Ga voor rijst, ei, kip en groenten bijvoorbeeld. Ideaal voor als je met vrienden en familie bevrijdingsdag viert en ze een vorkje (of lepeltje 😉 ) mee komen prikken maar ook als je zelf de hele dag lekker buiten de deur bent geweest. Makkelijk voor te bereiden en eigenlijk altijd goed. Bekijk het recept voor soto soep >>

Zondag | Salted caramel popcorn

Salted caramel popcorn

Deze week sluiten we af met salted caramel popcorn. Gewoon, omdat het kan 😉 . Of je nu een beetje brak bent van alle bevrijdingsfestivals van gister, gewoon zin hebt in een zondag-pijama-dag met je gezin of en kommetje vrolijkheid voor jezelf wilt maken, popcorn is dan een goed idee. Zeker salted caramel popcorn, hmm…. Bekijk het recept voor salted caramel popcorn >>


Bekijk ook mijn andere lekkere recepten of weekmenu’s voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je een van deze recepten gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter