Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon. Een heerlijk gerecht welke je binnen een half uur al op tafel hebt staan. Hoe makkelijk wil je het hebben? Een ideaal gerecht voor op de drukke doordeweeks dag of als je echt zin in comfortfood hebt.

Koken is een dagelijks terugkerend ding. Je moet immers elke avond eten. De ene keer heb je meer zin om te koken dan de andere. Soms als ik een hele drukke dag heb gehad wil ik eigenlijk niets liever dan gewoon lekker op de bank hangen, ontspannen. Hoewel ik na een drukke dag ook juist wel eens zin heb om te gaan sporten maar dat terzijde. Op die dagen heb ik meestal niet zo’n zin om te koken. Je leest het goed, ook ik heb wel eens geen zin om te koken.

Een momentje van ontspanning

Toch als ik eenmaal in de keuken sta en rustig op mijn gemak de groente sta te snijden. De geur van het uitje en de knoflook die ik aan het aanfruiten ben de keuken vult kan ik er toch heel erg blij van worden. Het is een momentje van ontspanning. Even nergens anders aan denken dan gewoon bezig zijn met koken. Het schijnt zelf een therapeutische aangelegenheid te zijn, koken. Hoewel ik helemaal niet van het zweverige ben vind ik het toch stiekem, ook na een hele drukke dag, een heerlijk momentje van rust.

Twee dampende borden pasta met spinazie, room en bacon

Zodra ik dan klaar ben en er twee dampende borden met pasta, spinazie, room en bacon staan komt er een glimlach op mijn gezicht. Een heerlijke maaltijd, op en top comfortfood om het met een hippe term te beschrijven. Voor dit recept heb ik orecchiette gebruikt wat in het Italiaans oortje betekent heb ik mij laten vertellen. Een heerlijke pasta die ik ook onlangs opgestuurd kreeg in de foodybox van het merk Grand’Italia. Wel een pasta die wat langer nodig heeft om te koken maar zo af en toe vind ik het juist leuk om eens een andere pasta te gebruiken dan normaal. Het oog wil immers ook wat toch 😉 . Natuurlijk is dit gerecht ook heerlijk met penne, fusilli of een andere pastasoort maar zo af en toe wat nieuws proberen is zeker niet verkeerd.

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Makkelijk recept voor pasta met spinazie, room en bacon (binnen 30 minuten klaar)
4.56 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
  • 150 gram bakbacon
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Optioneel: Parmezaanse kaas en verse basilicum ter garnering

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en kook de pasta zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd de bacon in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg dan de bakbacon toe samen met de zongedroogde tomaatjes en bak even mee. Tot slot voeg je handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is.
  • Giet bij de spinazie de kookroom samen met 100 ml water en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Zodra de pasta gaar is giet je deze af en schep je de pasta door de spinazie. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 621kcal | Koolhydraten: 89g | Eiwitten: 34g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pasta met spinazie, room en bacon

12 reacties op “Pasta met spinazie, room en bacon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept