Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon. Een heerlijk gerecht welke je binnen een half uur al op tafel hebt staan. Hoe makkelijk wil je het hebben? Een ideaal gerecht voor op de drukke doordeweeks dag of als je echt zin in comfortfood hebt.

Koken is een dagelijks terugkerend ding. Je moet immers elke avond eten. De ene keer heb je meer zin om te koken dan de andere. Soms als ik een hele drukke dag heb gehad wil ik eigenlijk niets liever dan gewoon lekker op de bank hangen, ontspannen. Hoewel ik na een drukke dag ook juist wel eens zin heb om te gaan sporten maar dat terzijde. Op die dagen heb ik meestal niet zo’n zin om te koken. Je leest het goed, ook ik heb wel eens geen zin om te koken.

Een momentje van ontspanning

Toch als ik eenmaal in de keuken sta en rustig op mijn gemak de groente sta te snijden. De geur van het uitje en de knoflook die ik aan het aanfruiten ben de keuken vult kan ik er toch heel erg blij van worden. Het is een momentje van ontspanning. Even nergens anders aan denken dan gewoon bezig zijn met koken. Het schijnt zelf een therapeutische aangelegenheid te zijn, koken. Hoewel ik helemaal niet van het zweverige ben vind ik het toch stiekem, ook na een hele drukke dag, een heerlijk momentje van rust.

Twee dampende borden pasta met spinazie, room en bacon

Zodra ik dan klaar ben en er twee dampende borden met pasta, spinazie, room en bacon staan komt er een glimlach op mijn gezicht. Een heerlijke maaltijd, op en top comfortfood om het met een hippe term te beschrijven. Voor dit recept heb ik orecchiette gebruikt wat in het Italiaans oortje betekent heb ik mij laten vertellen. Een heerlijke pasta die ik ook onlangs opgestuurd kreeg in de foodybox van het merk Grand’Italia. Wel een pasta die wat langer nodig heeft om te koken maar zo af en toe vind ik het juist leuk om eens een andere pasta te gebruiken dan normaal. Het oog wil immers ook wat toch 😉 . Natuurlijk is dit gerecht ook heerlijk met penne, fusilli of een andere pastasoort maar zo af en toe wat nieuws proberen is zeker niet verkeerd.

Pasta met spinazie, room en bacon


Het recept voor pasta met spinazie, room en bacon:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor pasta met spinazie, room en bacon (ingrediënten):

 • 200 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
 • 200 gram verse spinazie
 • 150 gram bakbacon
 • 100 ml kookroom
 • 75 gram zongedroogde tomaat
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui

Optioneel: Parmezaanse kaas en verse basilicum ter garnering

Hoe maak je pasta met spinazie, room en bacon :

 1. Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en kook de pasta zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.
 2. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd de bacon in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.
 3. Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de bakbacon toe samen met de zongedroogde tomaatjes en bak even mee. Tot slot voeg je handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is.
 4. Giet bij de spinazie de kookroom samen met 100 ml water en breng dit op smaak met peper en zout.
 5. Zodra de pasta gaar is giet je deze af en schep je de pasta door de spinazie. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak. Eet smakelijk!

Pasta met spinazie, room en bacon

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

7 Reacties

 • Beantwoorden Armanda

  Net heerlijk in het zonnetje van je pasta zitten genieten. Hij is voor herhaling vatbaar. Heerlijk en snel

  22 mei 2017 at 18:11
  • Beantwoorden Eef

   Super! Daar word ik dan weer heel blij van om te lezen 😀

   27 mei 2017 at 14:02
 • Beantwoorden Wim

  Heerlijk! Ik had nog pancetta in de diepvries en hed dit genomen ipv bacon!

  4 juli 2017 at 00:07
  • Beantwoorden Eef

   Heerlijk, ik ben ook dol op Pancetta Wim, goede combi 😀

   10 juli 2017 at 14:14
 • Beantwoorden Jeanette

  Lekker…wij besloten de volgende keer de ingrediënten wat bij te vullen. Ga het zeker vaker eten.

  31 oktober 2018 at 18:13
  • Beantwoorden Eef

   Dat kan uiteraard, lekker naar je eigen smaak aanpassen mocht je dat willen. Liefs!

   3 november 2018 at 10:23
 • Beantwoorden Jacolien

  Oohhh, deze is zo lekker!
  Deze week staat het ook weer op het menu.

  20 mei 2019 at 18:10
 • Laat een reactie achter