fbpx
Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon. Een heerlijk gerecht welke je binnen een half uur al op tafel hebt staan. Hoe makkelijk wil je het hebben? Een ideaal gerecht voor op de drukke doordeweeks dag of als je echt zin in comfortfood hebt.

Koken is een dagelijks terugkerend ding. Je moet immers elke avond eten. De ene keer heb je meer zin om te koken dan de andere. Soms als ik een hele drukke dag heb gehad wil ik eigenlijk niets liever dan gewoon lekker op de bank hangen, ontspannen. Hoewel ik na een drukke dag ook juist wel eens zin heb om te gaan sporten maar dat terzijde. Op die dagen heb ik meestal niet zo’n zin om te koken. Je leest het goed, ook ik heb wel eens geen zin om te koken.

Een momentje van ontspanning

Toch als ik eenmaal in de keuken sta en rustig op mijn gemak de groente sta te snijden. De geur van het uitje en de knoflook die ik aan het aanfruiten ben de keuken vult kan ik er toch heel erg blij van worden. Het is een momentje van ontspanning. Even nergens anders aan denken dan gewoon bezig zijn met koken. Het schijnt zelf een therapeutische aangelegenheid te zijn, koken. Hoewel ik helemaal niet van het zweverige ben vind ik het toch stiekem, ook na een hele drukke dag, een heerlijk momentje van rust.

Twee dampende borden pasta met spinazie, room en bacon

Zodra ik dan klaar ben en er twee dampende borden met pasta, spinazie, room en bacon staan komt er een glimlach op mijn gezicht. Een heerlijke maaltijd, op en top comfortfood om het met een hippe term te beschrijven. Voor dit recept heb ik orecchiette gebruikt wat in het Italiaans oortje betekent heb ik mij laten vertellen. Een heerlijke pasta die ik ook onlangs opgestuurd kreeg in de foodybox van het merk Grand’Italia. Wel een pasta die wat langer nodig heeft om te koken maar zo af en toe vind ik het juist leuk om eens een andere pasta te gebruiken dan normaal. Het oog wil immers ook wat toch 😉 . Natuurlijk is dit gerecht ook heerlijk met penne, fusilli of een andere pastasoort maar zo af en toe wat nieuws proberen is zeker niet verkeerd.

Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Makkelijk recept voor pasta met spinazie, room en bacon (binnen 30 minuten klaar)
4.5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 200 gram verse spinazie
 • 150 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
 • 150 gram bakbacon
 • 100 ml kookroom
 • 75 gram zongedroogde tomaten
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • Optioneel: Parmezaanse kaas en verse basilicum ter garnering

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en kook de pasta zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.
 • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd de bacon in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.
 • Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden.
 • Voeg dan de bakbacon toe samen met de zongedroogde tomaatjes en bak even mee. Tot slot voeg je handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is.
 • Giet bij de spinazie de kookroom samen met 100 ml water en breng dit op smaak met peper en zout.
 • Zodra de pasta gaar is giet je deze af en schep je de pasta door de spinazie. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 621kcal | Koolhydraten: 89g | Eiwitten: 34g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pasta met spinazie, room en bacon

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

12 reacties op “Pasta met spinazie, room en bacon”

 1. Net heerlijk in het zonnetje van je pasta zitten genieten. Hij is voor herhaling vatbaar. Heerlijk en snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept
Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top