fbpx
Salted caramel popcorn

Salted caramel popcorn

Salted caramel popcorn. Lekker?! Waanzinnig lekker! Als je jezelf, je vriend, vriendin, moeder, vader, zus, oom, tante, neef of wie dan ook eens ontzettend blij wil maken maak dan deze popcorn. Hier wordt je gewoon echt, echt heel erg blij van.

Stom is het eigenlijk dat sommige dingen lang op je wensenlijstje blijven staan om eens te maken. Het komt er telkens niet van, je vergeet het of je hebt de spullen niet in huis. Wat de reden ook is, ik heb het soms met bepaalde recepten. Dan heb ik bedacht dat ik ze wil maken, weet ik precies hoe ik ze wil maken maar het maken zelf komt er op de één of andere manier niet van.

Verwennerij

Zo ook met dit recept maar echt geloof mij, eenmaal gemaakt… verslavend lekker! Misschien maar goed dat ik deze heerlijke salted caramel popcorn niet direct heb gemaakt want goed voor de lijn is deze popcorn zeker niet. Maar hé tijdens deze donkere maanden van het jaar moet je jezelf toch zo heel af en toe een klein beetje verwennen?

Mais of popcorn

Popcorn eet ik eigenlijk zelden terwijl ik mais met enige regelmaat gebruik in verschillende recepten. Eigenlijk als ik er zo over nadenk eet ik vrijwel alleen popcorn als ik naar de film ga en dat doe ik niet zo vaak. Heel soms kom ik een bijzondere smaak popcorn tegen in de supermarkt en soms kan ik de verleiding niet weerstaan waardoor er dan toch stiekem zo’n zakje mee naar huis gaat. Zo kwam ik ooit salted caramel popcorn tegen en sindsdien stond deze popcorn op mijn lijstje om eens zelf te maken. Dat is geloof ik inmiddels een jaar geleden… Voor dit recept heb je popcorn mais nodig, dus geen gewone mais. In vrijwel elke supermarkt kun je popcorn mais kopen. Op de verpakking staat ook duidelijk aangegeven dat het popcorn mais is.

Popcorn met een smaakje

Naast salted caramel popcorn ben ik dol op popcorn met kaassmaak. Ooit komt hiervoor zeker nog een recept op mijn blog. Vroeger had je van het merk Lays popcorn met kaassmaak. Een gele zak, ik weet het nog precies. Jongens, die was lekker! Helaas is hij al een behoorlijke tijd uit de handel maar gelukkig kun je alles zelf maken dus deze zet ik voor nu ook weer even op het lijstje en hopelijk iets eerder dan over een jaar staat dit recept ook online! Voor nu aan de slag met deze heerlijke salted caramel popcorn, een echte aanrader!

Wat is jouw favoriete smaak popcorn?

Salted caramel popcorn


Het recept voor salted caramel popcorn:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: ca. 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor salted caramel popcorn (ingrediënten):

 • 400 gram suiker
 • 180 ml water
 • 100 gram popcorn mais
 • 80 gram roomboter
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 2 theelepels zout + een snufje

Hoe je salted caramel popcorn maakt:

 1. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan met een dikke bodem. Zet het vuur hoog en laat de olie heet worden. Zodra de olie heet is voeg je de popcorn mais toe, schep dit even om zodat alle popcorn mais onder de olie zit, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
 2. De popcorn gaat nu “poppen”. Schud af en toe met de pan en zodra het “poppen” minder wordt haal je de pan van het vuur. Doe de popcorn in een grote kom en verdeel er 2 theelepels zout over. Hussel om zodat het zout goed verdeeld is over de popcorn. Verdeel de popcorn daarna over een velletje bakpapier.
 3. Nu gaan we de karamel maken. Neem weer een steelpan met dikke bodem en doe hier het water en de suiker in. Niet roeren (je kunt de pan wel af en toe rustig heen en weer bewegen) en de pan op middelhoog vuur laten staan. Blijf erbij en wacht tot het suikerwater amberkleurig wordt. Haal dan de pan van het vuur en meng de roomboter door de karamel met een garde en doe hierbij een snuf zout. De karamel gaat nu ontzettend borrelen maar blijf de boter er met een garde doorheen roeren tot je een mooie saus hebt. Giet de saus direct over de popcorn welke je verdeeld hebt over een velletje bakpapier en meng dit direct goed door elkaar. Je moet echt even snel zijn want anders heb je één klomp salted caramel popcorn (kan ook lekker zijn 😉 ).
 4. Laat de popcorn even afkoelen en… eet smakelijk!

Salted caramel popcorn

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Salted caramel popcorn”

 1. Popcorn! Echt het staat al zo lang op m’n lijstje om sweet and salty popcorn te maken, naar die heerlijke zakken van propercorn. Deze variant lijkt daar volgens mij wel wat op, goddelijk dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top