Burrata caprese recept

Caprese met burrata

Caprese met burrata, al jaren mijn zomerse go-to salade als we gaan BBQ-en, vrienden uitnodigen voor een etentje in de tuin of als bijgerecht bij een simpele maaltijd met een stokbroodje en wat gegrild vlees of vis. Wil je complimentjes van je gasten? Maak dan deze salade, succes gegarandeerd!

Caprese 2.0

Eenvoudig, super makkelijk om te maken en fan-tas-tisch lekker deze caprese met burrata oftewel caprese 2.0. Uiteraard geïnspireerd op de smaken van een klassieke salade caprese, maar dan met burrata en geroosterde tomaatjes.

Smaakvol, romig, sappig en écht het proberen waard! Geloof mij, je wilt je caprese op geen enkele andere manier meer eten 😉 .

Caprese met burrata en geroosterde tomaten

Burrata caprese

Ken jij burrata al? Burrata is een Italiaanse kaas op basis van koemelk, qua smaak doet het denken aan buffelmozzarella. Burrata heeft een super romige en smeuïge binnenkant gemaakt van room. Het is echt een goddelijk kaasje dat smelt in je mond en elk gerecht verrijkt. Zo ook deze heerlijke burrata salade!

Tegenwoordig kan je zelfs bij de supermarkt vaak wel burrata kopen, maar zoek ook eens naar een Italiaanse speciaalzaak, daar vind je geheid écht lekkere burrata! Verder heb je voor deze caprese met burrata lekker sappige cherrytomaten nodig en goeie olijfolie. Eenvoudig toch?

Geroosterde tomaten

Caprese met burrata en geroosterde tomaatjes

Het maken van deze caprese met burrata is echt heel makkelijk. Je roostert, of poft, de tomaatjes eventjes in de oven. Ze barsten dan een beetje open en worden heerlijk zoet en sappig van smaak. De warme tomaatjes serveer je dan met een goeie bol burrata, smaakvolle olijfolie, peper, zout en als je wilt wat verse basilicum.

Zoals met veel goeie gerechten zit het geheim in de eenvoud, zo ook bij deze salade. Serveer hem als bijgerecht, bij de BBQ of als lekker hapje vooraf. Ik eet hem graag met een lekker broodje erbij, zoals dit brood met olijven. Echt een aanrader!

Burrata caprese
Burrata caprese recept

Caprese met burrata

Al jaren mijn zomerse go-to salade, ideaal voor elk moment. Caprese met burrata; smaakvol, super makkelijk om te maken en fan-tas-tisch lekker!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 burrata (ca. 150 gram)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Spoel de cherrytomaten af, halveer eventueel grote cherrytomaten en verdeel ze over een bakplaat.
  • Verdeel hierover wat olijfolie, oregano en peper en zout naar smaak.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de tomaatjes tot ze beginnen te poffen, ongeveer 15-20 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en doe de tomaatjes in een ruime schaal.
  • Hierop leg je de burrata, snij hem eventueel open en verdeel nog wat olijfolie, peper en zout naar smaak en eventueel wat blaadjes verse basilicum ter garnering over de salade. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 6g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept