Beef teriyaki ken je waarschijnlijk wel. Het is een van de populaire maaltijden waarvoor vaak een pakje als basis wordt gebruikt. Het is natuurlijk niet het einde van de wereld als je een pakje gebruikt, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder en net zo makkelijk, net zo snel.
Misschien ook nog wel voordeliger, want je hebt alleen wat verse ingrediënten, wat smaakmakers en rijst nodig. En zelfs de teriyakisaus maken we in dit recept zelf. Grote kans dat je de meeste ingrediënten hiervoor trouwens gewoon in huis hebt en anders kun je ze sowieso allemaal in de supermarkt om de hoek halen.
Beef teriyaki recept
Ik heb meerdere recepten voor wereldgerechten zonder pakjes of zakjes op mijn blog staan zoals kip tandoori, kip siam, bobotie en burritos. Jullie zijn er (net als ik) dol op en daarom deel ik vandaag het recept van een andere favoriet van mij: beef teriyaki. Oftewel biefstuk uit de wok met groenten en een lekkere teriyakisaus. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar. Wat wil je nog meer 😉 .
Biefstuk met teriyakisaus
Eigenlijk is het niet meer dan dat. Biefstuk in een steengoede saus en wat knapperige groenten naar smaak. Ik ging voor peultjes en champignons want die prijken zo mooi op de verpakking van Knorr. Als basis ga ik voor rijst, maar je kunt natuurlijk ook beef teriyaki met noedels maken. Dat is nou precies het mooie aan het feit dat je een recept zelf maakt, zonder pakjes of zakjes. Je wisselt simpelweg de rijst om voor noedels (reken ongeveer 75 gram p.p. – 100 gram voor grote(re) eters). Hou je niet van peultjes dan gebruik je simpelweg een andere groente. Sugarsnaps, prei, paksoi en Chinese kool doen het bijvoorbeeld ook goed in dit gerecht.
Je snapt het, je kunt er alle kanten mee op. Tijd om je het recept te geven en ik ben natuurlijk heel benieuwd of je er zelf misschien wel een draai aan hebt gegeven. Laat je het me weten in de reacties? Vind ik leuk!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram rijst
- 350 gram biefstuk
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- olie, peper en zout
- 150 gram peultjes
- 150 gram champignons
- 2 bosui (in plakjes)
- 75 ml sojasaus
- 25 ml water
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels maizena (gemengd met 1 eetlepel koud water tot een papje)
- ½ eetlepel gember (geraspt)
- 2 tl sesamolie
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng alle ingrediënten (m.u.v. de maizena) voor de teriyakisaus tot een mooie gladde saus.
- Snij de biefstuk in reepjes en voeg daar de teriyakisaus aan toe om in te trekken. Laat bij voorkeur een uurtje intrekken als je daar de tijd voor hebt.
- Snij de ui in halve ringen.
- Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui even kort aan. Pers de knoflook uit en bak die even kort mee.
- Voeg dan de peultjes toe samen met de champignons en wok dit even kort gaar.
- Schep de biefstuk uit de marinade, hou de marinade apart en bak eerst de biefstuk kort in de wok.
- Als je biefstuk kort hebt gebakken (hij hoeft niet door en door gaar) voeg je de teriyakisaus toe, kook even mee en voeg dan de maizena toe om de saus iets in te laten dikken (voeg indien gewenst nog iets extra maizena toe om de saus dikker te maken of wat water om hem dunner te maken).
- Serveer met de rijst, garneer met de bosui en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marianne says:
Je hebt heerlijke recepten
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Corina loeve says:
Ga ik zeker maken
Kan jij ook een keer een site maken over basis ingrediënten die jij altijd in huis hebt, zowel voorraadkast diepvries koelkast
En welke merken olie jij gebruikt
Vindt ik leuk omdat ik erg van koken houdt en graag alles vers maakt
Bedankt groetjes
Corina Loeve
Eef says:
Hi Corina, wat een leuk idee! Ik heb het direct op mijn lijstje gezet, ga er eens over nadenken 🙂
Eric says:
Ik heb een rood pepertje zonder zaadjes bij de groenten gewokt. Ik heb dit vaker gemaakt, heerlijk. Een goed recept👍😋
Jorieke Nijland says:
Deze heb ik vanavond gemaakt, hij was echt heerlijk!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Zuty Jansen says:
Heel goed lekker👍❤
Vonny says:
Hartstikke lekker, ik hoef geen pakje meer. Dit is veel lekkerder. Dankjewel voor het recept. ????????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Petra says:
Heerlijk met paksoi en annanas, mmmm
Franklin Schaper says:
Hoi Eef,
Ontvang al jaren jouw nieuwsbrief vol recepten en kooktips, heb er een paar gemaakt…allemaal erg lekker….heel fijn.
Je bent ook een erg leuk mens.
Dank je.
Warme groet,
Franklin
Eef says:
Wat een mooi compliment dankjewel!
Lia Borsje says:
Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Het smaakte heerlijk! De volgende keer ga ik eerst het vlees wokken en daarna de groenten. Ik bezit nl 1 wok en daarom moeten vlees en groenten in dezelfde wok bereid worden. Als ik het vlees kort wok kan het in alufolie even rusten terwijl ik dan de groenten wok. De smaak van t vlees met aanhangende marinade kan dan meteen met de groenten mengen. Klinkt dat gek? Wat vind jij?
Ik maak trouwens vaak gebruik van je recepten maar heb sinds kort pas een account aangemaakt???? Maar je recepten zijn heel lekker en heel duidelijk. Dank daarvoor????????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 en gewoon proberen. Als dat handiger voor jou lijkt dan zou ik dat gewoon doen.
Winny says:
Heerlijk gerecht dat binnen no time op tafel staat. Zelfs mijn echtgenoot die eigenlijk geen liefhebber van rundvlees is, vond het heel lekker, Dit gerecht ga ik. vast en zeker nog eens maken????
Eef says:
Blij om dat te lezen Winny 🙂
Han says:
Ik ga hem zeker maken, ik had alleen een vraag; is dit ook een recept waarbij je baking soda gebruikt? Net als bij je kip cashew?
Eef says:
Wat een leuke vraag! Nee dat zou ik dus niet zo snel bij rundvlees doen, omdat dat vaak al lekker mals van zichzelf is
Matthea Zevenhoven says:
Het was heerlijk! Dit ga ik zeker nog een keer klaarmaken.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Gerrit Riezebos says:
Erg lekker. Gaat in de map favorieten 🙂 De bruine suiker in de saus heb ik achterwege gelaten, maar daar werd de smaak zeker niet minder van.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Conny Schepens says:
Super lekker, we hebben ervan genoten!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Ellen says:
Echt heerlijk! Komt op de lijst voor herhaling vatbaar ????
Dankjewel!
Eef says:
Yeah dat horen we graag 🙂
José D. says:
Was super lekker ????
ellen says:
We hebben het net gegeten en het was heerlijk! Dankjewel
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel
Aafke says:
Beef teriyaki was super lekker.
Wat een smaaksensatie. Zeker voor herhaling vatbaar.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Mama van 2 says:
Fantastische recepten Eef! Ik heb de kip Siam en de beef teriyaki gemaakt en zelfs mijn kleine kindjes vinden het heerlijk! Mijn zoontje vroeg “mama hoe kan jij zo lekker koken” nou met heel veel liefde en nog heel veel meer Eef. ?
Eef says:
Nouuuu wat een mooi compliment! You’ve made my day!
Lili says:
Dit ziet er wel erg lekker uit!
Carla says:
Mijn zoon vraagt al weken om teriyaki en koken uit een pakje vind ik niks dus dit recept uitgeprobeerd. Een makkelijk en erg smaakvol recept, deze ga ik zeker vaker maken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! Bedankt voor het delen.
Trudy says:
Hoi Eef,
De Beef Teriyaki is heerlijk. Niks geen pakjes, gewoon zelf de ingrediënten. Super makkelijk.
Heb er zelf een beetje mirin aan toegevoegd.
Eef says:
wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Kitty Zomer says:
Hoi,
Bedoel je zoute sojasaus of zoete zo als ketjap manis?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Kitty, ik bedoel sojasaus, de zoute dus. Als ik ergens ketjap in gebruik zet ik er ketjap bij dus bij sojasaus mag je er vanuit gaan dat ik de zoute gebruik!