Beef teriyaki

Beef teriyaki

Beef teriyaki ken je waarschijnlijk wel. Het is een van de populaire maaltijden waarvoor vaak een pakje als basis wordt gebruikt. Het is natuurlijk niet het einde van de wereld als je een pakje gebruikt, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder en net zo makkelijk, net zo snel.

Misschien ook nog wel voordeliger, want je hebt alleen wat verse ingrediënten, wat smaakmakers en rijst nodig. En zelfs de teriyakisaus maken we in dit recept zelf. Grote kans dat je de meeste ingrediënten hiervoor trouwens gewoon in huis hebt en anders kun je ze sowieso allemaal in de supermarkt om de hoek halen. 

Beef teriyaki recept 

Ik heb meerdere recepten voor wereldgerechten zonder pakjes of zakjes op mijn blog staan zoals kip tandoori, kip siam, bobotie en burritos. Jullie zijn er (net als ik) dol op en daarom deel ik vandaag het recept van een andere favoriet van mij: beef teriyaki. Oftewel biefstuk uit de wok met groenten en een lekkere teriyakisaus. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar. Wat wil je nog meer 😉 .

Beef teriyaki ingrediënten_

Biefstuk met teriyakisaus

Eigenlijk is het niet meer dan dat. Biefstuk in een steengoede saus en wat knapperige groenten naar smaak. Ik ging voor peultjes en champignons want die prijken zo mooi op de verpakking van Knorr. Als basis ga ik voor rijst, maar je kunt natuurlijk ook beef teriyaki met noedels maken. Dat is nou precies het mooie aan het feit dat je een recept zelf maakt, zonder pakjes of zakjes. Je wisselt simpelweg de rijst om voor noedels (reken ongeveer 75 gram p.p. – 100 gram voor grote(re) eters). Hou je niet van peultjes dan gebruik je simpelweg een andere groente. Sugarsnaps, prei, paksoi en Chinese kool doen het bijvoorbeeld ook goed in dit gerecht.

Je snapt het, je kunt er alle kanten mee op. Tijd om je het recept te geven en ik ben natuurlijk heel benieuwd of je er zelf misschien wel een draai aan hebt gegeven. Laat je het me weten in de reacties? Vind ik leuk!

Beef teriyaki zelf maken

 

Beef teriyaki recept

Beef teriyaki recept. Makkelijk recept om zelf het LEKKERSTE beef teriyaki wereldgerecht te maken zonder pakje of zakje.
4.75 van 16 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rijst
  • 350 gram biefstuk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • olie, peper en zout
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram champignons
  • 2 bosui (in plakjes)
Teriyakisaus:
  • 75 ml sojasaus
  • 25 ml water
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maizena (gemengd met 1 eetlepel koud water tot een papje)
  • ½ eetlepel gember (geraspt)
  • 2 tl sesamolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Meng alle ingrediënten (m.u.v. de maizena) voor de teriyakisaus tot een mooie gladde saus.
  • Snij de biefstuk in reepjes en voeg daar de teriyakisaus aan toe om in te trekken. Laat bij voorkeur een uurtje intrekken als je daar de tijd voor hebt.
  • Snij de ui in halve ringen.
  • Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui even kort aan. Pers de knoflook uit en bak die even kort mee.
  • Voeg dan de peultjes toe samen met de champignons en wok dit even kort gaar.
  • Schep de biefstuk uit de marinade, hou de marinade apart en bak eerst de biefstuk kort in de wok.
  • Als je biefstuk kort hebt gebakken (hij hoeft niet door en door gaar) voeg je de teriyakisaus toe, kook even mee en voeg dan de maizena toe om de saus iets in te laten dikken (voeg indien gewenst nog iets extra maizena toe om de saus dikker te maken of wat water om hem dunner te maken).
  • Serveer met de rijst, garneer met de bosui en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 501kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 30g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Beef teriyaki

Beef teriyaki Pinterest Collage

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

30 reacties op “Beef teriyaki”

  1. Ga ik zeker maken
    Kan jij ook een keer een site maken over basis ingrediënten die jij altijd in huis hebt, zowel voorraadkast diepvries koelkast
    En welke merken olie jij gebruikt
    Vindt ik leuk omdat ik erg van koken houdt en graag alles vers maakt

    Bedankt groetjes
    Corina Loeve

  2. Franklin Schaper

    Hoi Eef,

    Ontvang al jaren jouw nieuwsbrief vol recepten en kooktips, heb er een paar gemaakt…allemaal erg lekker….heel fijn.

    Je bent ook een erg leuk mens.

    Dank je.

    Warme groet,

    Franklin

  3. Lia Borsje

    5 sterren
    Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Het smaakte heerlijk! De volgende keer ga ik eerst het vlees wokken en daarna de groenten. Ik bezit nl 1 wok en daarom moeten vlees en groenten in dezelfde wok bereid worden. Als ik het vlees kort wok kan het in alufolie even rusten terwijl ik dan de groenten wok. De smaak van t vlees met aanhangende marinade kan dan meteen met de groenten mengen. Klinkt dat gek? Wat vind jij?

    Ik maak trouwens vaak gebruik van je recepten maar heb sinds kort pas een account aangemaakt???? Maar je recepten zijn heel lekker en heel duidelijk. Dank daarvoor????????

    1. Eef

      Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 en gewoon proberen. Als dat handiger voor jou lijkt dan zou ik dat gewoon doen.

  4. 5 sterren
    Heerlijk gerecht dat binnen no time op tafel staat. Zelfs mijn echtgenoot die eigenlijk geen liefhebber van rundvlees is, vond het heel lekker, Dit gerecht ga ik. vast en zeker nog eens maken????

  5. Ik ga hem zeker maken, ik had alleen een vraag; is dit ook een recept waarbij je baking soda gebruikt? Net als bij je kip cashew?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top