Bananen pannenkoeken

Bananen pannenkoeken. Heerlijke fluffy pancakes zonder toegevoegde suikers. Een heel erg lekker en verantwoord ontbijtje met banaan. Probeer ze eens, ze zijn om van te smullen!

Bananenpannenkoekjes

Ik ben dol op pannenkoeken en maak ze dan ook graag in verschillende varianten. De klassieke Hollandse pannenkoek vind ik absoluut heerlijk. Maar er is veel meer mogelijk in pannenkoekenland. Deze kleine gezonde bananen pannenkoekjes zijn lekker fluffy en heel rijk van smaak!

Bananen pannenkoeken bakken

Ik maakte de bananen pannenkoeken in een kleine koekenpan en bakte ze achter elkaar. Ze zijn namelijk heel snel klaar. Dan maak je ongeveer 16 pannenkoeken. Je kunt natuurlijk ook meerdere pancakes tegelijk bakken in een grotere koekenpan.

Eventueel kun je ze bakken in een kookring als je een vast formaat wil. Of maak er één grote pannenkoek van, dat kan ook!

Gezonde banaan pannenkoekjes

Je gebruikt voor dit recept geen toegevoegde suiker. Puur en alleen de suikers uit de banaan proef je in deze pancakes. Dat maakt ze zeker zoet genoeg en natuurlijk ook een stuk meer verantwoord dan pannenkoeken met suiker. En dat is ideaal voor een goede start van het nieuwe jaar dacht ik zo!

Een andere gezonde variant zijn deze gezonde pancakes met banaan en havermout. Ook een heerlijke combinatie kan ik je vertellen.

Banaan ei pannenkoekjes

Naast banaan gebruik je voor dit recept eieren. Daardoor worden ze lekker fluffy en krijg je gelijk wat eiwitten binnen. Om de pannenkoeken met banaan op smaak te brengen, heb ik koekruiden gebruikt. Dat smaakt echt heerlijk bij elkaar!

Al kun je zeker variëren met de kruiden. Ga bijvoorbeeld eens voor pumpkin spice kruiden of wat kaneel. Ook heel lekker: wat chocolate chips erdoor.

Ontbijten met bananen pannenkoeken

Deze banaan pannenkoeken zijn een hele lekkere en verantwoorde start van je dag. Maar misstaan ook zeker niet als uitgebreid ontbijt in het weekend. Of zelfs voor een brunch of uitgebreide lunch. Extra lekker om het te garneren met wat ahornsiroop, rood fruit en plakjes banaan. Zo maak je er een feestje van!

Ander lekkers met banaan zijn deze bananen wafels en met dit healthy bananenbrood start je je dag ook goed! Banaan, het fruit dat écht alles kan. 😉

Bananen pannenkoeken

Heerlijk fluffy bananen pannenkoeken zonder toegevoegde suikers. Een verantwoorde en erg lekkere start van je dag!
5 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 16 pannenkoeken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 bananen
  • 6 eieren (middelgroot)
  • 100 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • garnering (optioneel): ahornsiroop, rood fruit, banaan

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bananen in een kom en prak ze fijn. Voeg de eieren toe en meng het geheel met een garde.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout toe. Meng alles goed door.
  • Zet een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur en voeg er een klein klontje boter aan toe.
  • Schep een (ijs)lepel vol beslag en giet dit in de koekenpan. Dek de koekenpan af met een deksel en laat aan beide kanten in ca. 1 minuut gaar bakken.
  • Herhaal dit met alle pancakes. Garneer naar eigen smaak met plakjes banaan, eventueel een beetje (ahorn)siroop en rood fruit. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 89kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 3g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

6 thoughts on “Bananen pannenkoeken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept