Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

6 x gnocchi recepten

6 x gnocchi recepten. Ben jij bekend met deze heerlijke Italiaanse lekkernij van aardappel? Ik ben er dol op. Inmiddels staan er dan ook best wel wat gnocchi recepten op mijn blog. Vandaag zet ik 6 heerlijke recepten met gnocchi voor je op een rij, zowel vegetarisch als met vlees. Van alles wat!

Gnocchi is een populaire pastasoort, al is het dus in tegenstelling tot andere pastasoorten gemaakt van voornamelijk aardappel. Mocht je het nog niet kennen, het heeft een lichte en luchtige textuur. Je kunt gnocchi zowel koken als bakken, verwerken in een ovenschotel en nog veel meer andere opties. Gnocchi is heel veelzijdig en super lekker! Tegenwoordig vind je prima kant en klare gnocchi in de supermarkt, maar je kunt er ook voor kiezen de gnocchi zelf te maken. Ik zal er eens een goed basisrecept van delen met je.

Recepten met gnocchi

De naam gnocchi komt van gnoccho, wat klont betekent. Gnocchi is het meervoud en betekent dus letterlijk vertaald klonten. Je spreekt het uit als ‘njokki’. Wij kennen deze lekkere klontjes vooral in de variant met aardappel, dan noem je ze ook wel gnocchi di patate. Hoe het gemaakt wordt? Aardappelpuree meng je met bloem (en soms ook ei) en een beetje zout tot kleine balletjes. Je kunt ze vervolgens koken, ze zijn klaar als ze boven komen drijven, of bakken. Of eerst koken en dan nog even bakken. Net wat je zelf lekker vindt! Vervolgens kun je er allerlei lekkere gerechten mee maken en die vind je dan ook terug in deze gnocchi recepten die ik voor je op een rijtje heb gezet.

Met deze 6 gnocchi recepten kun jij lekker gaan variëren met verschillende gerechten met gnocchi. Geniet ervan!

6 x gnocchi recepten

gnocchi pesto kip

1. Gnocchi pesto kip

We beginnen dit lijstje met gnocchi recepten met deze heerlijke gebakken gnocchi met pesto en kip. Binnen 30 minuten klaar, makkelijk om te maken en ontzettend lekker.
Bekijk het recept voor gnocchi pesto kip >>

gnocchi ovenschotel

2. Gnocchi ovenschotel

Gnocchi in een ovenschotel is een heel goed idee. Deze makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal!
Bekijk het recept voor gnocchi ovenschotel >>

gnocchi pompoen

3. Gnocchi pompoen

Dit vegetarisch gerecht van gnocchi met pompoen en spinazie is ook echt een aanrader. Een heerlijke combinatie van smaken, probeer het eens.
Bekijk het recept voor gnocchi pompoen >>

gnocchi champignons

4. Gnocchi champignons

Gnocchi in combinatie met champignons is ook fantastisch. Deze snelle vegan gnocchi met spinazie en champignons is makkelijk om te maken en zo klaar.
Bekijk het recept voor gnocchi champignons >>

gnocchi gehakt

5. Gnocchi met gehakt

Ook in combinatie met vlees is gnocchi erg lekker. Zoals in dit gerecht van gebakken gnocchi met spinazie, gehakt en roomkaas. Echt verrukkelijk!
Bekijk het recept voor gnocchi met gehakt >>

gnocchi recept vegetarisch

6. Gnocchi pesto en groenten

En de laatste uit dit lijstje van recepten met gnocchi, is deze heerlijke gnocchi met pesto en groenten. Een makkelijke vegetarische maaltijd, binnen 15 minuten klaar.
Bekijk het recept voor gnocchi recept vegetarisch >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *