Zin in een snelle, lekkere, vegan maaltijd? Ik heb vandaag echt zo’n heerlijke maaltijd voor je in de ‘aanbieding’: gebakken gnocchi met spinazie en champignons. Makkelijk, binnen een half uurtje klaar en zo lekker!
Als je nog nooit gebakken gnocchi hebt gegeten dan kan ik niet anders zeggen: je weet niet wat je mist! Echt, dit moet je eens proberen. Ik heb jarenlang geen gnocchi gegeten, want gekookte gnocchi was niet helemaal mijn ding. Maar gebakken? Heerlijk!
Gebakken gnocchi
Of je nu zelfgemaakte gnocchi gebruikt of zelf gekochte, even opbakken in een koekenpan met een flinke klont roomboter: dat maakt gnocchi zo lekker! Door het bakken krijgt gnocchi een dun krokant laagje en de binnenkant blijft lekker zacht, bijna romig. Naar smaak nog wat peper en zout erover en je hebt een heerlijke basis voor je maaltijd.
Lekkere klont roomboter
Zoals je misschien inmiddels wel weet is er een nieuwe plantaardige roomboter op de markt: Flora Plant. Een heerlijke plantaardige roomboter, die ook nog eens net zo lekker smaakt als ‘echte’ roomboter. Net zo lekker dus, maar een heel stuk duurzamer én dus goed voor de planeet! Inmiddels heeft Flora Plant bij mij een vast plekje in de koelkast weten te veroveren. Heerlijk voor hartige en zoete gerechten en de ideale basis als ik volledig vegan wil koken. Er is zowel een gezouten als ongezouten variant verkrijgbaar.
Deze heerlijke plantaardige roomboter van Flora Plant zorgt juist voor lekker, knapperige en goudbruine gnocchi.
Vegan gnocchi met spinazie en champignons
Volledig vegan is deze gnocchi met spinazie en champignons. Ook als je niet volledig vegan eet is het een heerlijke maaltijd. Want, knapperig gebakken gnocchi, lekker veel smaak en een berg aan groenten. Zelf eet ik niet volledig vegan, maar probeer ik wel steeds bewustere en duurzame keuzes te maken. Minder vlees, zuivel en steeds vaker kiezen voor duurzamere oplossingen. Flora Plant is hier een goed voorbeeld van, qua smaak hoef je hiermee namelijk geen concessies te doen en het is een stuk beter voor jou én voor de planeet. Een hele kleine moeite om de wereld een klein beetje beter te maken, toch?
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram gnocchi
- 250 gram champignons
- 200 gram spinazie (vers)
- 75 gram rucola
- 1 scheutje kookroom (plantaardig)
- 1 ui
- 2 klontjes Flora Plant roomboter (ongezouten)
- 2 tenen knoflook
- peper, zout en tijm
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit een klont Flora Plant roomboter in een koekenpan en bak de gnocchi hierin knapperig en goudbruin op middelhoog vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Ondertussen snipper je het uitje, snij je de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
- Verhit in een andere koekenpan het andere klontje roomboter en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar.
- Als de champignons bijna gaar zijn voeg je handje voor handje de verse spinazie toe tot deze geslonken is.
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm.
- Giet er een scheutje kookroom door en schep de gebakken gnocchi er vervolgens door.
- Serveer de gebakken gnocchi met knapperige rucola en serveer er naar smaak wat chilivlokken en/of edelgistvlokken overheen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flora Plant. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Silvy de Bie says:
Las na de maaltijd gegeten te hebben iets over parmezaanse kaas.. die had ik dus gemist in het recept.. manlief en kids vonden het ook lekker en eens wat anders! Zeker voor herhaling vatbaar!!
A. Drexhage says:
Wij vonden het heerlijk. Erg lekker en snel klaar.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Anneke says:
Heerlijk weer. Chilivlokjes is wel lekker voor een beetje pit.
Lekker vega.
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Alice Siesling says:
Ik vind de gekookte gnocchi ook niet zo lekker, maar gebakken zijn ze echt heerlijk!
Het is een erg lekker recept met een heerlijke smaak. Wat zo fijn is, dat het ook zo snel klaar is.
na een dag werken is dat wel fijn. De kaas heb ik er niet op gedaan. Ik vond het al genoeg smaak hebben. Ik ga het zeker nog een keer maken.
Eef says:
Wat leuk! Ik ben er ook wel van, gebakken gnocchi, heerlijk 😀 Blij dat het in de smaak is gevallen bij je 🙂
Erik says:
Klopt het dat je de gnocchi niet eerst moet koken, alvorens je ze bakt?
Eef says:
Dat klopt helemaal 🙂