fbpx
Gnocchi met spinazie en champignons

Gnocchi met spinazie en champignons

Zin in een snelle, lekkere, vegan maaltijd? Ik heb vandaag echt zo’n heerlijke maaltijd voor je in de ‘aanbieding’: gebakken gnocchi met spinazie en champignons. Makkelijk, binnen een half uurtje klaar en zo lekker!

Als je nog nooit gebakken gnocchi hebt gegeten dan kan ik niet anders zeggen: je weet niet wat je mist! Echt, dit moet je eens proberen. Ik heb jarenlang geen gnocchi gegeten, want gekookte gnocchi was niet helemaal mijn ding. Maar gebakken? Heerlijk!

Gebakken gnocchi

Of je nu zelfgemaakte gnocchi gebruikt of zelf gekochte, even opbakken in een koekenpan met een flinke klont roomboter: dat maakt gnocchi zo lekker! Door het bakken krijgt gnocchi een dun krokant laagje en de binnenkant blijft lekker zacht, bijna romig. Naar smaak nog wat peper en zout erover en je hebt een heerlijke basis voor je maaltijd.

Ingredienten gebakken gnocchi

Lekkere klont roomboter

Zoals je misschien inmiddels wel weet is er een nieuwe plantaardige roomboter op de markt: Flora Plant. Een heerlijke plantaardige roomboter, die ook nog eens net zo lekker smaakt als ‘echte’ roomboter. Net zo lekker dus, maar een heel stuk duurzamer én dus goed voor de planeet! Inmiddels heeft Flora Plant bij mij een vast plekje in de koelkast weten te veroveren. Heerlijk voor hartige en zoete gerechten en de ideale basis als ik volledig vegan wil koken. Er is zowel een gezouten als ongezouten variant verkrijgbaar.

Deze heerlijke plantaardige roomboter van Flora Plant zorgt juist voor lekker, knapperige en goudbruine gnocchi.

Snelle maaltijd met gebakken gnocchi

Vegan gnocchi met spinazie en champignons

Volledig vegan is deze gnocchi met spinazie en champignons. Ook als je niet volledig vegan eet is het een heerlijke maaltijd. Want, knapperig gebakken gnocchi, lekker veel smaak en een berg aan groenten. Zelf eet ik niet volledig vegan, maar probeer ik wel steeds bewustere en duurzame keuzes te maken. Minder vlees, zuivel en steeds vaker kiezen voor duurzamere oplossingen. Flora Plant is hier een goed voorbeeld van, qua smaak hoef je hiermee namelijk geen concessies te doen en het is een stuk beter voor jou én voor de planeet. Een hele kleine moeite om de wereld een klein beetje beter te maken, toch?

Gebakken gnocchi met spinazie en champignons_

Gnocchi met spinazie en champignons

Snelle vegan gnocchi met spinazie en champignons, aanrader!
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram champignons
  • 200 gram spinazie (vers)
  • 75 gram rucola
  • 1 scheutje kookroom (plantaardig)
  • 1 ui
  • 2 klontjes Flora Plant roomboter (ongezouten)
  • 2 tenen knoflook
  • peper, zout en tijm

Om te serveren: chilivlokken en/of edelgistvlokken*

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een klont Flora Plant roomboter in een koekenpan en bak de gnocchi hierin knapperig en goudbruin op middelhoog vuur.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Ondertussen snipper je het uitje, snij je de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
    • Verhit in een andere koekenpan het andere klontje roomboter en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar.
    • Als de champignons bijna gaar zijn voeg je handje voor handje de verse spinazie toe tot deze geslonken is.
    • Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm.
    • Giet er een scheutje kookroom door en schep de gebakken gnocchi er vervolgens door.
    • Serveer de gebakken gnocchi met knapperige rucola en serveer er naar smaak wat chilivlokken en/of edelgistvlokken overheen. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Edelgistvlokken zijn veganistisch en hebben de smaak van kaas. Strooi een beetje over de gebakken gnocchi ter vervanging van Parmezaanse kaas.

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 312kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Gnocchi met spinazie en champignons

    Gnocchi met champignons en spinazie Pinterest Collage

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flora Plant. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
    Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
    .
    Lees voor meer informatie mijn disclaimer
    .

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    1 reactie op “Gnocchi met spinazie en champignons”

    1. 3 stars
      Las na de maaltijd gegeten te hebben iets over parmezaanse kaas.. die had ik dus gemist in het recept.. manlief en kids vonden het ook lekker en eens wat anders! Zeker voor herhaling vatbaar!!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top