Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip. Een lekker én snel gerecht met kruidige kip, gebakken gnocchi, peperige rucola en zoete cherrytomaten. De perfecte combinatie: ontzettend lekker, makkelijk om te maken én snel klaar.

Je maakt met dit recept ruim voldoende voor 2 tot 3 personen. Eet je met z’n tweeën en heb je nog een restje over? Bewaren! Lekker voor de lunch bijvoorbeeld. Bewaar alleen de pijnboompitjes en rucola wel even apart dan blijven ze beide namelijk lekker knapperig.

Gebakken gnocchi

Gnocchi wordt in veel recepten gekookt. Dat doe je door water aan de kook te brengen en zodra het water kookt doe je de gnocchi erbij. Als de gnocchi boven komt drijven dan laat je ze nog een paar minuutjes in het kokende water en dan zijn ze klaar. Eigenlijk heel simpel, maar persoonlijk vind ik gebakken gnocchi stiekem net even lekkerder. Gnocchi bakken is net zo makkelijk als gnocchi koken maar door het te bakken krijgt de gnocchi een lekker krokant laagje met een super zachte, romige binnenkant.

Op zoek naar meer lekkere en snelle gerechten voor doordeweeks? Bekijk het overzicht met alle 30-minuten of minder recepten eens voor nog meer recepten die je allemaal, jawel, binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip: ✓ binnen 30 minuten op tafel ✓ makkelijk om te maken ✓ ontzettend lekker ✓ weer eens wat anders
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 kipfilets
  • paprikapoeder
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 gram gnocchi
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • 50 gram rucola
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • olijfolie en boter om in te bakken
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de pijnboompitten even kort in een koekenpan.
  • Snijd de kipfilets in reepjes. Doe een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak de reepjes kipfilet vervolgens gaar. Breng ze tijdens het bakken op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Zodra de kip gaar is, schep je deze uit de pan en hou je het even apart in een kommetje.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaten in partjes.
  • Verhit nu een beetje boter en een beetje olijfolie in de pan en doe hierbij de gnocchi. Bak de gnocchi tot ze mooi goudbruin van kleur zijn en doe dan de pesto erbij. Voeg daarna de kip en de cherrytomaten toe en bak die nog even kort mee.
  • Serveer de gnocchi, kip en cherrytomaten op een bord en verdeel er tot slot wat rucola, Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 849kcal | Koolhydraten: 98g | Eiwitten: 52g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gebakken gnocchi met pesto en kip

10 reacties op “Gebakken gnocchi met pesto en kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept