Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Gebakken gnocchi met pesto en kip. Een lekker én snel gerecht met kruidige kip, gebakken gnocchi, peperige rucola en zoete cherrytomaten. De perfecte combinatie: ontzettend lekker, makkelijk om te maken én snel klaar.

Je maakt met dit recept ruim voldoende voor 2 tot 3 personen. Eet je met z’n tweeën en heb je nog een restje over? Bewaren! Lekker voor de lunch bijvoorbeeld. Bewaar alleen de pijnboompitjes en rucola wel even apart dan blijven ze beide namelijk lekker knapperig.

Gebakken gnocchi

Gnocchi wordt in veel recepten gekookt. Dat doe je door water aan de kook te brengen en zodra het water kookt doe je de gnocchi erbij. Als de gnocchi boven komt drijven dan laat je ze nog een paar minuutjes in het kokende water en dan zijn ze klaar. Eigenlijk heel simpel maar persoonlijk vind ik gebakken gnocchi stiekem net even lekkerder. Gnocchi bakken is net zo makkelijk als gnocchi koken maar door het te bakken krijgt de gnocchi een lekker krokant laagje met een super zachte, romige binnenkant.

Op zoek naar meer lekkere en snelle gerechten voor doordeweeks? Bekijk het overzicht met alle 30-minuten of minder recepten eens voor nog meer recepten die je allemaal, jawel, binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

Gebakken gnocchi met pesto en kip


Het recept voor gebakken gnocchi met pesto en kip:

Voorbereidingstijd: 10  minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2-3 personen

Wat heb je nodig voor gebakken gnocchi met pesto en kip (ingrediënten):

  • 2 kipfilets
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram cherrytomaten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram rucola
  • 2 á 3 eetlepels groene pesto
  • paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • peper en zout
  • olijfolie en boter om in te bakken

Hoe je gebakken gnocchi met pesto en kip maakt:

  1. Rooster de pijnboompitten even kort.
  2. Snijd de kipfilets in reepjes. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de reepjes kipfilet vervolgens gaar. Breng ze tijdens het bakken op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Zodra de kip gaar is schep je deze uit de pan en houd je het even apart in een kommetje.
  3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in partjes.
  4. Verhit nu een beetje boter en een beetje olijfolie in de pan en doe hierbij de gnocchi. Bak de gnocchi tot ze mooi goudbruin van kleur zijn en doe dan de pesto erbij.  Voeg daarna de kip en de cherrytomaten toe en bak die nog even kort mee.
  5. Serveer de gnocchi, kip en cherrytomaten op een bord en verdeel er tot slot wat rucola, Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes over. Eet smakelijk!

Gebakken gnocchi met pesto en kip

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmm gekookte gnocchi vind ik niet zo lekker, gebakken klinkt het al een stuk lekkerder! Toch maar weer eens proberen…

    28 september 2016 at 07:32
  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Lekker! Dol op gnocchi! Gebakken is ook echt heerlijk!

    29 september 2016 at 09:17
  • Beantwoorden Jessica

    Eerder deze week hebben we al genoten van een heerlijk recept van je en vanavond hebben we deze geprobeerd en ook dit is weer een ontzettend lekker gerecht! Zelfs manlief vond het lekker en dat is een aardig moeilijke eter…

    22 januari 2018 at 18:53
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen en blij dan manlief het ook lekker vond 😀 Dank voor je reactie!

      23 januari 2018 at 16:21

    Laat een reactie achter