fbpx
Gebakken Gnocchi

Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas

Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas. Dat klinkt gewoon al goed, toch?! Nog niet eens zo heel lang geleden leerde ik gnocchi kennen. Ik wist al langere tijd wat het was maar ik had het simpelweg nog nooit gegeten. Op de een of andere manier trok het me niet zo tot ik erachter kwam dat je gnocchi ook kunt bakken in plaats van het welbekende koken. Laat ik je zeggen gebakken gnocchi is hemels lekker!

Zelf wil ik het zeker nog een keer maken gnocchi maar gezien de tijd die dat kost…. Het is er simpelweg nog niet van gekomen maar wat niet is kan altijd nog komen. Goed, gebakken gnocchi dus! Voor dit recept ga ik uit van kant en klare gnocchi maar mocht je de tijd hebben om het zelf te maken, doe dat dan natuurlijk vooral. Eigenlijk is gebakken gnocchi doodeenvoudig. Je doet wat boter of olie in de pan. Kies je voor boter dan het liefst roomboter want dat is lekker maar wil je het wat “slanker” dan is olijfolie een goede keuze. Overigens geeft olijfolie wel weer een erg lekker smaakje aan de gebakken gnocchi. Kun je niet kiezen dan kun je natuurlijk ook van beide een beetje in de pan doen. Als de boter of de olijfolie eenmaal heet zijn voeg je de gnocchi toe en bak je ze in enkele minuten goudbruin en licht knapperig. Lekker! Eventueel kun je er nog een vleugje versgemalen zeezout overheen doen. Eenmaal gebakken heeft de gnocchi een krokant dun jasje wat een zachte romige binnenkant omhult. Geloof me, dit wil je een keer geproefd hebben! Kleine waarschuwing alleen… je bent direct verkocht aan gnocchi.

In dit recept gebruik ik roomkaas, hiervoor kunt je een light roomkaas gebruiken of een gewone roomkaas. Je kunt in plaats van roomkaas ook mascarpone gebruiken dat deed ik de eerste keer toen ik het recept aan het uitproberen was en dat is ook heerlijk alleen is mascarpone wel een stuk vetter dan (light) roomkaas. Aan jou de keuze aangezien beide opties verrukkelijk zijn én prima passen in dit recept 🙂

Gebakken Gnocchi


Het recept voor gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas (ingrediënten):

 • 500 gram gnocchi
 • 300 gram rundergehakt
 • 300 gram spinazie
 • 200 gram roomkaas (of mascarpone)
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 theelepels oregano
 • 2 theelepels basilicum
 • olijfolie of (room)boter
 • ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas & een of twee verscheurde blaadjes basilicum

Hoe maak je gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas :

 1. Snipper de uien & snij de knoflook fijn. Was de spinazie en hak deze in grove stukken.
 2. Doe wat olijfolie of (room)boter in een ruime hapjespan en fruit de knoflook en ui even aan tot deze glazig is. Voeg dan het gehakt toe en rul deze bruin terwijl je deze op smaak brengt met peper, zout, 2 theelepels oregano en 2 theelepels basilicum. Als het gehakt bruin is voeg je beetje bij beetje de spinazie toe en laat je deze slinken.
 3. Terwijl je de spinazie bij het gehakt doet zet je een andere pan op het vuur met een beetje (ongeveer 2 eetlepels) olijfolie of (room)boter en zodra dit heet is geworden doe je hierin de gnocchi. Bak de gnocchi in een paar minuten zodat deze iets verkleurd en goudgeel is.
 4. Als je gnocchi klaar is voeg de tot slot de roomkaas toe bij het gehakt en de spinazie. Meng dit goed door elkaar en breng eventueel nog extra op smaak met peper & zout.
 5. Verdeel de gnocchi over de borden en doe hierop de saus van roomkaas, gehakt en spinazie. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een of twee blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Gebakken Gnocchi

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas”

 1. Ik kan heb nog maar 1 keer gnocchi gegeten en dat vond ik echt niet lekker. Maaarrrrrr, dat was de gekookte versie en zoals jij de gebakken versie omschrijft, nom! Zo wil ik het nog wel een keertje proberen!

  1. Dat heb had ik dus ook. De gekookt versie trok me niet zo maar sinds ik ze gebakken heb wil ik ze ook zeker nog een keer koken voor een lekker receptje. Gebakken zijn ze echt een aanrader, weer eens wat anders dan pasta of risotto en ze zijn zo makkelijk te maken en zo lekker. Aanrader 🙂

 2. Ik heb ze vandaag gemaakt ik vond hem niet echt naat aardappek smaken en was best olakkerig . Ik weet niet echt wat ik ervan moet vinden. Heb ik iets niet goed gedaan of hoort het zo?

  1. Wat vervelend om te lezen, Roeki. Ik heb ze inmiddels al een paar gemaakt en ze zijn alles behalve plakkerig. Daardoor heb ik er even over zitten denken hoe het zou kunnen dat ze plakkerig worden, uit je berichtje kan ik namelijk niet halen wat er mis gaat. Zou het kunnen dat je veel boter of olie hebt gebruikt? Zelf gebruik ik namelijk ongeveer 1 el boter en 1 el olijfolie deze verhit ik in de pan tot de boter/ olie goed heet is en dan voeg ik de gnocchi toe. Deze bak ik in een paar minuten op middelhoog tot hoog vuur goudbruin zoals op de foto. Of zou het misschien kunnen dat je de gnocchi eerst gekookt hebt alvorens deze te bakken? Dan zou het namelijk zeker wel eens plakkerig kunnen worden, voor gebakken gnocchi hoef je de gnocchi namelijk niet eerst te koken. Verneem graag van je hoe je ze hebt gebakken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top