Gebakken Gnocchi

Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas

Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas. Dat klinkt gewoon al goed, toch?! Nog niet eens zo heel lang geleden leerde ik gnocchi kennen. Ik wist al langere tijd wat het was, maar ik had het simpelweg nog nooit gegeten. Op de een of andere manier trok het me niet zo. Tot ik erachter kwam dat je gnocchi ook kunt bakken in plaats van het welbekende koken. Laat ik je zeggen: gebakken gnocchi is hemels lekker!

Het lijkt me ook leuk om gnocchi helemaal zelf te maken, maar gezien de tijd die dat kost…. Het is er simpelweg nog niet van gekomen maar wat niet is kan altijd nog komen. Goed, gebakken gnocchi dus! Voor dit recept ga ik uit van kant en klare gnocchi. Maar mocht je de tijd hebben om het zelf te maken, doe dat dan natuurlijk vooral.

Eenvoudige gebakken gnocchi

Eigenlijk is gebakken gnocchi doodeenvoudig. Je doet wat boter of olie in de pan. Kies je voor boter dan het liefst roomboter want dat is lekker, maar wil je het wat “slanker” dan is olijfolie een goede keuze. Overigens geeft olijfolie wel weer een erg lekker smaakje aan de gebakken gnocchi. Kun je niet kiezen dan kun je natuurlijk ook van beide een beetje in de pan doen. Als de boter of de olijfolie eenmaal heet zijn voeg je de gnocchi toe en bak je ze in enkele minuten goudbruin en licht knapperig. Lekker!

Eventueel kun je er nog een vleugje versgemalen zeezout overheen doen. Eenmaal gebakken heeft de gnocchi een krokant dun jasje wat een zachte romige binnenkant omhult. Geloof me, dit wil je een keer geproefd hebben! Kleine waarschuwing alleen, je bent direct verkocht aan gnocchi.

Lekker met roomkaas

In dit recept gebruik ik roomkaas, hiervoor kunt je een light roomkaas gebruiken of een gewone roomkaas. Je kunt in plaats van roomkaas ook mascarpone gebruiken. Dat deed ik de eerste keer toen ik het recept aan het uitproberen was en dat is ook heerlijk alleen is mascarpone wel een stuk vetter dan (light) roomkaas. Aan jou de keuze aangezien beide opties verrukkelijk zijn én prima passen in dit recept 🙂 .

Gebakken Gnocchi

Gebakken Gnocchi

Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas

Gebakken gnocchi met spinazie is zo lekker! Probeer dit recept met gebakken gnocchi, spinazie, gehakt & roomkaas eens.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gnocchi
  • 300 gram rundergehakt
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram roomkaas (of mascarpone)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • olijfolie of roomboter
Ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Was de spinazie en hak deze in grove stukken.
    • Doe wat olijfolie of (room)boter in een ruime hapjespan en fruit de knoflook en ui even aan tot deze glazig is.
    • Voeg het gehakt toe en rul deze bruin terwijl je het op smaak brengt met peper, zout, oregano en basilicum. Als het gehakt bruin is voeg je beetje bij beetje de spinazie toe en laat je deze slinken.
    • Verwarm ondertussen een pan met 2 eetlepels roomboter/olijfolie. Bak zodra het heet is de gnocchi in een paar minuten zodat deze iets verkleurd en goudgeel is.
    • Voeg tot slot de roomkaas toe bij het gehakt en de spinazie. Meng dit goed door elkaar en breng eventueel nog extra op smaak met peper & zout.
    • Verdeel de gnocchi over de borden en de saus van roomkaas, gehakt en spinazie erop. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 519kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 27g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 12g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Gebakken Gnocchi

    8 reacties op “Gebakken gnocchi met spinazie, gehakt & roomkaas

    • Ik kan heb nog maar 1 keer gnocchi gegeten en dat vond ik echt niet lekker. Maaarrrrrr, dat was de gekookte versie en zoals jij de gebakken versie omschrijft, nom! Zo wil ik het nog wel een keertje proberen!

      • Dat heb had ik dus ook. De gekookt versie trok me niet zo maar sinds ik ze gebakken heb wil ik ze ook zeker nog een keer koken voor een lekker receptje. Gebakken zijn ze echt een aanrader, weer eens wat anders dan pasta of risotto en ze zijn zo makkelijk te maken en zo lekker. Aanrader 🙂

    • Anne-Marie says:

      Heerlijk, ik ben echt dol op gnocchi. Je kunt ze ook heerlijk gratineren in de oven. Jouw versie ga ik zeker een keer proberen.

    • Ik heb ze vandaag gemaakt ik vond hem niet echt naat aardappek smaken en was best olakkerig . Ik weet niet echt wat ik ervan moet vinden. Heb ik iets niet goed gedaan of hoort het zo?

      • Wat vervelend om te lezen, Roeki. Ik heb ze inmiddels al een paar gemaakt en ze zijn alles behalve plakkerig. Daardoor heb ik er even over zitten denken hoe het zou kunnen dat ze plakkerig worden, uit je berichtje kan ik namelijk niet halen wat er mis gaat. Zou het kunnen dat je veel boter of olie hebt gebruikt? Zelf gebruik ik namelijk ongeveer 1 el boter en 1 el olijfolie deze verhit ik in de pan tot de boter/ olie goed heet is en dan voeg ik de gnocchi toe. Deze bak ik in een paar minuten op middelhoog tot hoog vuur goudbruin zoals op de foto. Of zou het misschien kunnen dat je de gnocchi eerst gekookt hebt alvorens deze te bakken? Dan zou het namelijk zeker wel eens plakkerig kunnen worden, voor gebakken gnocchi hoef je de gnocchi namelijk niet eerst te koken. Verneem graag van je hoe je ze hebt gebakken 🙂

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept