Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een handomdraai zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel. Je kunt het zelfs een dag van tevoren maken, mocht je een drukke dag voor de boeg hebben. Ideaal!

Ovenschotels met pasta doen het vaak goed. Zo’n lekkere ovenschaal met warme pasta, een smaakvolle saus en veel groenten erin verwerkt én een laagje kaas. What’s not to love? Mijn recept voor de ravioli ovenschotel is al jaren een succes en ik hoop dat deze ook weer bij jou in de smaak gaat vallen. Hier thuis was hij in ieder geval goed geslaagd!

Gnocchi ovenschotel

Dit keer heb ik trouwens geen pasta gebruikt voor in de ovenschotel, maar gnocchi. Gnocchi zijn een soort zachte kussentjes gemaakt van aardappel en bloem. Ik vind ze heerlijk om te bakken, want dan krijgen ze een krokante dunne buitenkant, maar het is ook heerlijk om ze te koken. Zeker als je ze gaat gebruiken in zo’n heerlijke ovenschotel als deze. Je kunt gnocchi zelf maken, maar je kunt het ook (vers) vinden in de meeste supermarkten.

Gnocchi ovenschotel met passata van Mutti

Verse tomaten of juist niet?

Ik gebruik graag verse tomaten in recepten, maar tegelijkertijd gebruik ik ook graag tomaten uit blik of uit een fles zoals Passata. Waarom? Smaak! Heel simpel, smaak. Ik denk dat we allemaal wel weten dat de tomaten uit de supermarkt (afgezien van bepaalde cherrytomaten) over het algemeen (vrijwel) geen smaak hebben. Waterbommetjes noem ik ze ook weleens. Ik kies dan ook zeker bij dit soort gerechten voor geconserveerde tomaten. Zelf kies ik daarbij altijd voor Mutti. Ik werk met ze samen, maar als je mij al langer volgt, weet je dat ik deze blikken en potten altijd gebruik. Waarom? Smaak! 

Ingredienten gnocchi ovenschotel

Producten van Mutti

De producten van Mutti zijn bijzonder smaakvol, hebben een waanzinnig goede kwaliteit én bevatten geen extra ingrediënten. Neem deze Passata als voorbeeld, 99,5% tomaten en een snuf zout. Dat is alles. De rijke pure smaak komt echt door de tomaten die onder de Italiaanse zon gegroeid zijn en binnen 24 uur na het oogsten verwerkt worden. Zo blijft de smaak goed behouden. Daarbij komt ook nog de wetenschap dat ik door te kiezen voor Mutti ook zeker weet dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Je kent vast wel de uitzending van de keuringsdienst van waarde (zo niet, kijktip). 

Daarom dus, en dat maakt deze snelle gnocchi ovenschotel nou net zo lekker! Probeer hem eens en laat me weten wat je ervan vindt.

Ovenschotel met gnocchi

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een half uur op tafel!
4.6 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram gnocchi
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 100 gram chorizo (in stukjes gesneden)
  • 1 courgette (in kwartjes gesneden)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 200 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 425 ml Passata (Mutti)
  • 150 gram mozzarella (in kleine bolletjes)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, peper en zout
Ter garnering: verse Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
    • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg de chorizo toe en bak dit even een paar minuten mee.
    • Voeg de courgette en de champignons toe en bak dit ook weer een paar minuten mee tot de courgette en champignons bijna gaar zijn.
    • Tot slot de cherrytomaten erbij samen met de Italiaanse kruiden.
    • Voeg de Passata toe en breng het geheel aan de kook.
    • Schep zodra het kookt de (gekookte en afgegoten) gnocchi erdoor en breng alles verder op smaak met peper en zout.
    • Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen samen met de pesto.
    • Bak in ca. 20-25 minuten tot de mozzarella lekker is gesmolten en licht goudbruin is. Garneer met verse Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 23g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Gnocchi ovenschotel

    Gnocchi ovenschotel Pinterest Collage

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mutti. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

    Eef

    Eef

    Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top