30 min.
4.66 van 61 stemmen

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een handomdraai zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel. Je kunt het zelfs een dag van tevoren maken, mocht je een drukke dag voor de boeg hebben. Ideaal!

Ovenschotels met pasta doen het vaak goed. Zo’n lekkere ovenschaal met warme pasta, een smaakvolle saus en veel groenten erin verwerkt én een laagje kaas. What’s not to love? Mijn recept voor de ravioli ovenschotel is al jaren een succes en ik hoop dat deze ook weer bij jou in de smaak gaat vallen. Hier thuis was hij in ieder geval goed geslaagd!

Gnocchi ovenschotel

Dit keer heb ik trouwens geen pasta gebruikt voor in de ovenschotel, maar gnocchi. Gnocchi zijn een soort zachte kussentjes gemaakt van aardappel en bloem. Ik vind ze heerlijk om te bakken, want dan krijgen ze een krokante dunne buitenkant, maar het is ook heerlijk om ze te koken. Zeker als je ze gaat gebruiken in zo’n heerlijke ovenschotel als deze. Je kunt gnocchi zelf maken, maar je kunt het ook (vers) vinden in de meeste supermarkten.

Gnocchi ovenschotel met passata van Mutti

Verse tomaten of juist niet?

Ik gebruik graag verse tomaten in recepten, maar tegelijkertijd gebruik ik ook graag tomaten uit blik of uit een fles zoals Passata. Waarom? Smaak! Heel simpel, smaak. Ik denk dat we allemaal wel weten dat de tomaten uit de supermarkt (afgezien van bepaalde cherrytomaten) over het algemeen (vrijwel) geen smaak hebben. Waterbommetjes noem ik ze ook weleens. Ik kies dan ook zeker bij dit soort gerechten voor geconserveerde tomaten. Zelf kies ik daarbij altijd voor Mutti. Ik werk met ze samen, maar als je mij al langer volgt, weet je dat ik deze blikken en potten altijd gebruik. Waarom? Smaak!

Ingredienten gnocchi ovenschotel

Producten van Mutti

De producten van Mutti zijn bijzonder smaakvol, hebben een waanzinnig goede kwaliteit én bevatten geen extra ingrediënten. Neem deze Passata als voorbeeld, 99,5% tomaten en een snuf zout. Dat is alles. De rijke pure smaak komt echt door de tomaten die onder de Italiaanse zon gegroeid zijn en binnen 24 uur na het oogsten verwerkt worden. Zo blijft de smaak goed behouden. Daarbij komt ook nog de wetenschap dat ik door te kiezen voor Mutti ook zeker weet dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Je kent vast wel de uitzending van de keuringsdienst van waarde (zo niet, kijktip).

Daarom dus, en dat maakt deze snelle gnocchi ovenschotel nou net zo lekker! Probeer hem eens en laat me weten wat je ervan vindt.

Ovenschotel met gnocchi

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een half uur op tafel!
4.66 van 61 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram gnocchi
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 100 gram chorizo (in stukjes gesneden)
  • 1 courgette (in kwartjes gesneden)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 200 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 425 ml Passata (Mutti)
  • 150 gram mozzarella (in kleine bolletjes)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, peper en zout
Ter garnering: verse Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg de chorizo toe en bak dit even een paar minuten mee.
  • Voeg de courgette en de champignons toe en bak dit ook weer een paar minuten mee tot de courgette en champignons bijna gaar zijn.
  • Tot slot de cherrytomaten erbij samen met de Italiaanse kruiden.
  • Voeg de Passata toe en breng het geheel aan de kook.
  • Schep zodra het kookt de (gekookte en afgegoten) gnocchi erdoor en breng alles verder op smaak met peper en zout.
  • Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen samen met de pesto.
  • Bak in ca. 20-25 minuten tot de mozzarella lekker is gesmolten en licht goudbruin is. Garneer met verse Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 23g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mutti. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

38 gedachten over “Gnocchi ovenschotel”

  1. Heeel lekker!! Ik had recept gemaakt voor 2 personen, mijn man heeft avond dienst en dacht kan ik 2x van eten ,maar dat is veel te weinig hahaha nu moet ik nog een salade ernaast gaan verzinnen lol

    Beantwoorden
  2. Makkelijk te volgen recept. Het was heerlijk. Gaan we zeker vaker maken. Wij hebben m vega gegeten. Volgende keer hopelijk spek erdoor.

    Beantwoorden
  3. Hoi!
    Dit gerecht ziet er heerlijk uit en ik wil het vandaag maken (om morgen te eten). Mijn man houdt niet zo van chorizo. Heb je een goede tip om als alternatief te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Wat heerlijk! Je zou het achterwege kunnen laten of kunnen vervangen voor spekjes, maar gehakt of chipolata worstjes zouden er bijvoorbeeld ook lekker bij smaken!

      Beantwoorden
  4. hey Eef, ik krijg gasten en heb geen tijd om te koken. Ik maak het gerecht dus een dag van te voren en doe er wanneer ik het in de oven gaat de mozzarella en pesto bij. Kan dat en dan gewoon 20min in se oven? komt natuurlijk wel uit de koelkast. groetjes Astrid

    Beantwoorden
    • Dat denk ik van wel! Wellicht ietsje langer inderdaad omdat het dan uit de koelkast allemaal komt. Je kunt altijd aluminiumfolie even erover doen mocht het te bruin worden aan de bovenkant.

      Beantwoorden
    • Fijn te horen! Bedoel je wanneer je het opnieuw opwarmt? Zelf hou ik dan vaak ca. 10-15 minuten aan op 180 graden. Eventueel met wat aluminiumfolie erover.

      Beantwoorden
    • Hi Evelien, dat is een hele makkelijke oplossing inderdaad! Je zou eventueel vega chorizo (dat bestaat tegenwoordig..) toevoegen of misschien wat gerookte tofu met een beetje extra pit zoals cayenne. Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?

      Beantwoorden
    • Dat verschilt een beetje per oven, maar meestal is rond de 150-180 en dan zo’n 10-15 minuutjes wel voldoende.

      Beantwoorden
  5. Een heerlijke schotel! Alles was op,zelfs met “ lastige eters” !
    Ik maak bijna iedere dag wel iets van je recepten want het valt goed in de smaak!

    Beantwoorden
4.66 van 61 stemmen (55 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie