fbpx
Ravioli ovenschotel met gehakt

Ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel met gehakt en mozzarella. Deze heerlijke, goedgevulde ovenschotel schuif je al met een half uurtje de oven in. Ook ideaal om voor te bereiden voor drukke doordeweekse avonden. Dit is er echt eentje in de categorie ‘eenmaal gemaakt komt hij vaker op tafel’.

Het idee voor deze makkelijke ovenschotel met pasta ontstond omdat ik graag weer eens ravioli wilde eten, maar ook zin had in een lekkere ovenschotel.

Pastaovenschotel uit de oven

Nu is pasta uit de oven heerlijk omdat de smaken extra goed intrekken, je soms iets krokante stukjes pasta uit de oven krijgt (lekker!) en de kaas goed smelt. Want ja, kaas hoort natuurlijk zowel bij een ovenschotel als bij pasta, toch?

Ovenschotel met ravioli en gehakt

Ravioli ovenschotel

Voor de vulling van de ravioli kun je alle kanten opgaan. Natuurlijk kun je het zelf maken, maar je kunt ook gewoon gaan voor ravioli uit de supermarkt. Dat laatste deed ik zelf ook. We hebben simpelweg niet altijd tijd om zelf pasta te maken (of zin dat natuurlijk ook ;- ) ). Ik ging zelf voor een vulling van kaas, maar een vulling van groenten, noten, (gedroogde) ham of vlees past ook heerlijk in deze ovenschotel.

 Ravioli uit de oven met gehakt en mozzarella

Extra groenten erbij?

Wil je wat extra vitamientjes bij of door de ravioli ovenschotel? Dat kan prima. Bak wat stukjes paprika of courgette mee met de ui voor je het gehakt toevoegt. Wat verse spinazie kun je handje voor handje toevoegen als je de saus al hebt gemaakt. Je mengt dan de pasta er pas door als alle spinazie geslonken is. Je kunt ook kiezen voor een frisse, simpele salade erbij. 

Dit is met recht weer zo’n ovenschotel waarbij ik zelf altijd even kijk of ik nog restjes groenten in de koelkast heb. De ene keer voeg ik wat meer of andere groenten toe dan de andere keer. De basis staat als een huis en een beetje extra groenten erdoor maakt deze ovenschotel met ravioli alleen maar lekkerder!

Ovenschotel met ravioli

Ravioli ovenschotel

Makkelijke ovenschotel met ravioli, gehakt en mozzarella
4.5 van 6 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram gehakt ((mager) rundergehakt)
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 500 ml passata
  • 175 gram cherrytomaten
  • 500 gram ravioli (vulling naar keuze)
  • 125 gram mozzarella (1 bol)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, peper en zout, (verse) basilicum

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Pers de teentjes knoflook erbij uit en fruit tot zowel de ui als de knoflook glazig beginnen te worden.
  • Ondertussen breng je een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  • Voeg dan het gehakt toe aan de koekenpan en bak dit rul terwijl je het op smaak brengt met de oregano en paprikapoeder.
  • Voeg dan de passata toe en breng de saus indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
  • Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe aan de saus. Zet het vuur laag en laat de saus even pruttelen.
  • Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en schep door de saus.
  • Schep de pasta in de ovenschotel. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de bovenkant (en verdeel eventueel ook door de saus).
  • Druppel er nog wat groene pesto overheen en zet de ovenschotel in de oven voor 10-15 minuten tot de mozzarella gesmolten is.
  • Garneer naar smaak met verse basilicum.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 35g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 13g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Ravioli ovenschotel met gehakt

Ravioli ovenschotel met gehakt Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top