Ravioli ovenschotel met gehakt en mozzarella. Deze heerlijke, goedgevulde ovenschotel schuif je al met een half uurtje de oven in. Ook ideaal om voor te bereiden voor drukke doordeweekse avonden. Dit is er echt eentje in de categorie ‘eenmaal gemaakt komt hij vaker op tafel’.
Het idee voor deze makkelijke ovenschotel met pasta ontstond omdat ik graag weer eens ravioli wilde eten, maar ook zin had in een lekkere ovenschotel.
Pastaovenschotel uit de oven
Nu is pasta uit de oven heerlijk omdat de smaken extra goed intrekken, je soms iets krokante stukjes pasta uit de oven krijgt (lekker!) en de kaas goed smelt. Want ja, kaas hoort natuurlijk zowel bij een ovenschotel als bij pasta, toch?
Ravioli ovenschotel
Voor de vulling van de ravioli kun je alle kanten opgaan. Natuurlijk kun je het zelf maken, maar je kunt ook gewoon gaan voor ravioli uit de supermarkt. Dat laatste deed ik zelf ook. We hebben simpelweg niet altijd tijd om zelf pasta te maken (of zin dat natuurlijk ook ;- ) ). Ik ging zelf voor een vulling van kaas, maar een vulling van groenten, noten, (gedroogde) ham of vlees past ook heerlijk in deze ovenschotel.
Extra groenten erbij?
Wil je wat extra vitamientjes bij of door de ravioli ovenschotel? Dat kan prima. Bak wat stukjes paprika of courgette mee met de ui voor je het gehakt toevoegt. Wat verse spinazie kun je handje voor handje toevoegen als je de saus al hebt gemaakt. Je mengt dan de pasta er pas door als alle spinazie geslonken is. Je kunt ook kiezen voor een frisse, simpele salade erbij.
Dit is met recht weer zo’n ovenschotel waarbij ik zelf altijd even kijk of ik nog restjes groenten in de koelkast heb. De ene keer voeg ik wat meer of andere groenten toe dan de andere keer. De basis staat als een huis en een beetje extra groenten erdoor maakt deze ovenschotel met ravioli alleen maar lekkerder!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gehakt ((mager) rundergehakt)
- 1 eetlepel oregano (gedroogd)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 500 ml passata
- 175 gram cherrytomaten
- 500 gram ravioli (vulling naar keuze)
- 125 gram mozzarella (1 bol)
- 2 eetlepels groene pesto
- olijfolie, peper en zout, (verse) basilicum
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Pers de teentjes knoflook erbij uit en fruit tot zowel de ui als de knoflook glazig beginnen te worden.
- Ondertussen breng je een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
- Voeg dan het gehakt toe aan de koekenpan en bak dit rul terwijl je het op smaak brengt met de oregano en paprikapoeder.
- Voeg dan de passata toe en breng de saus indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
- Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe aan de saus. Zet het vuur laag en laat de saus even pruttelen.
- Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en schep door de saus.
- Schep de pasta in de ovenschotel. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de bovenkant (en verdeel eventueel ook door de saus).
- Druppel er nog wat groene pesto overheen en zet de ovenschotel in de oven voor 10-15 minuten tot de mozzarella gesmolten is.
- Garneer naar smaak met verse basilicum.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Carla says:
Super lekker!
We gaan het vanavond voor de tweede keer eten.
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Maaike says:
Erg lekker! Komt zeker vaker op het menu.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Neusa says:
Super lekker vandaag voor de eerst gemaakt.
Saskia de Haas says:
Wauw wat een heerlijke ovenschotel.
Bedankt voor het recept ????
Eef says:
Jij bedankt voor je leuke reactie!
Lysan Satoer says:
Ik ga het voor vanavond maken. Het lijkt me heel lekker.
Eef says:
Hoop dat het in de smaak valt bij je 🙂
Anneke Biersteker says:
20 mei 2021
Lieve Eef,
De Ravioli ovenschotel is voortreffelijk!
Als tante natuurlijk trots op jou ! Je inspiratie en enthousiasme werkt aanstekelijk.
Dank je wel ! Veel liefs Anneke
Eef says:
Ahhh wat ben je toch een ontzettend lieverd! Dankjewel 😀
Ladydi_123 says:
En wederom een heerlijk recept van jou, dank je wel!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie ????
Desi says:
Echt heerlijk. Wij hebben er verse spinazie bij gedaan. Top recept en snel klaar!!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel
Sylvia says:
Heerlijk van smaak Eef,
Gr Sylvia
Eef says:
Dankjewel!
Evi says:
Het was heerlijk, bedankt voor het recept! @Eef, weet je misschien ook een lekker vegetarische variatie voor deze schotel? Met genoeg eiwitten?
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel! Je zou het gehakt natuurlijk sowieso kunnen vervangen een vleesvervanger en anders zou ik je deze aanraden qua pasta. Die is ook erg lekker en daar zitten redelijk wat eiwitten in: https://www.eefkooktzo.nl/vegan-pasta-bolognese-met-linzen/
Leo Winkelman says:
Weer eens dit recept boven tafel gehaald en wederom een heerlijke maaltijd.
Dankjewel Leo
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn! Bedankt voor je reactie 😀
Angie Fraeyman says:
Hoi
Kan je de ravioli ook op voorhand maken, en deze koud in de oven plaatsen?
Alvast bedankt.
Eef says:
Ja hoor dat kan, zet hem dan iets langer in de oven
Lenny van der Leer-Kramer says:
Hoi, Zou je dit gerecht ook kunnen invriezen? groetjes, Lenny
Eef says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
simone van der Meer- Remmé says:
Heerlijk! Zelf nog wat spinazie al la crème erbij gedaan en dat smaakte ook goddelijk! Deze gaan we vaker eten!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Simone 🙂
C.H.M de Vries-Mulder says:
Ik heb een vraag kan deze ovenschotel eerder klaar gemaakt worden en dan later in de oven?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor, dat kan! 🙂
Meriam Voesten says:
Lekker ovenschotel bedankt voor het recept 👍
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn om te horen! 😀
Marja says:
Super Lekker! We gaan het gauw nog een keer eten!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk, dankjewel Marja!
Lonneke de Ridder-Looijesteijn says:
Heerlijk gegeten. Apart een schaal sla erbij en smullen maar. Het is wel machtig dus houd daar rekening mee.
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Bianca Belksma says:
Ochtend saus klaargemaakt zodat ik in de avond alleen nog maar de pasta hoefde te koken en in de oven doen. Heb spinazie met ricotta ravioli gebruikt, erg lekker. Ook grote mozzarella gebruikt. Lekker met afbakbroodjes erbij. Een blijvertje!!
Conny says:
Heel erg lekker recept, Eef, dank je wel.
ik heb nog wat courgette meegebakken, was ook lekker erbij.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! En dat klinkt lekker erbij, goede tip!
Rixt says:
Vanavond dit heerlijke recept gemaakt en het was zeer smakelijk! Voor 2 volwassenen en een kind (5 jaar) kan het recept makkelijk door de helft! Nu hebben we een halve ovenschotel snel naar Opa en Oma gebracht!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat super om te horen! Fijn dat het zo gesmaakt heeft.