Risotto met venkel

5 x risotto

5 x de lekkerste risotto recepten op een rij. Risotto is een gerecht dat je in vele soorten tegenkomt. Volledig vegetarisch, met vlees of juist met vis. Er is van alles mogelijk! Ik ben dol op een heerlijke romige risotto en heb 5 superlekkere én makkelijke risotto recepten voor je op een rij gezet.

Wat ik zo leuk vind aan risotto, is dat je er zo makkelijk mee kunt variëren. De basis is hetzelfde, risotto. Maar wat je nog toevoegt aan de risotto, daar kun je alle kanten mee op! Zelf ben ik absoluut fan van champignons door mijn risotto zoals in deze risotto met champignons, die combi vind ik gewoon heerlijk en ik ben sowieso dol op champignons (maar dat wist je vast al 😉 ). Maar ook andere groentesoorten vind ik lekker in risotto, zoals bijvoorbeeld venkel of spinazie. 

Lekkere risotto recepten

Wat voor risotto ik maak is bij mij best wel afhankelijk van het seizoen. Zo ga ik bijvoorbeeld in de zomer graag voor een wat frissere risotto met bijvoorbeeld groene groenten en citroen en in de herfst ga ik weer eerder voor een romige risotto met champignons of met een wat zwaardere kaas zoals gorgonzola. Al deze vijf risotto recepten zijn makkelijk om te maken. Je hebt met risotto vooral een klein beetje geduld nodig, verder is het echt niet zoveel werk. Ik ben benieuwd welke risotto jou het lekkerst lijkt? Mocht je trouwens nog risotto overhouden van een recept, dan kun je daar heel goed arancini, oftewel risottoballetjes van maken. Dat is absoluut geen straf kan ik je vertellen 😉 . 

Met deze 5 risotto recepten zet je in alle gevallen een heerlijke maaltijd op tafel. Geniet ervan!

5 x risotto

romige risotto met champignons

1. Romige risotto met champignons

Deze romige risotto met champignons is echt verrukkelijk. Het is mijn favoriete vega risotto, ik ben er dol op!
Bekijk het recept voor romige risotto met champignons >>

risotto met garnalen

2. Risotto met garnalen

Garnalen en risotto vind ik echt top bij elkaar! Het romige van de risotto en nog een beetje die bite van de garnalen. Deze risotto met garnalen is echt een aanrader.
Bekijk het recept voor risotto met garnalen >>

risotto met zalm

3. Risotto met zalm

Dit is een heerlijk frisse zomerse risotto met zalm, groene asperges en doperwtjes. Superlekkere combinatie en makkelijk om te maken.
Bekijk het recept voor risotto met zalm >>

risotto met gorgonzola, spinazie en ham

4. Risotto met gorgonzola, spinazie en ham

Oeh, dit is toch een lekkere risotto! Het recept staat al een hele tijd op mijn blog en niet zonder reden. Alle smaken bij elkaar zijn gewoon heer-lijk.
Bekijk het recept voor risotto met gorgonzola, spinazie en ham >>

risotto met venkel

5. Risotto met venkel

Zomerse smeuïge risotto met venkel, garnalen, tuinbonen en doperwten. Een combinatie die je misschien niet zo snel bedenkt, maar echt waanzinnig is!
Bekijk het recept voor risotto met venkel >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *