Volg mij:
Hoofdgerechten, Pasta & Italiaanse Gerechten, Vis & Schaal-/Schelpdieren

Risotto met garnalen

Risotto met garnalen

Risotto is wat mij betreft echt op en top comfort food. Romig, vol van smaak en zó lekker. Deze combinatie met garnalen en erwten is eigenlijk heel makkelijk te maken, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en met een klein uurtje staat er al zo’n lekker bordje risotto met garnalen bij jou op tafel.

Het enige wat je wel nodig hebt voor het maken van risotto is een beetje geduld en een snufje liefde. Door elke keer het vocht beetje bij beetje toe te voegen wordt de risotto langzaam gaar. Je moet er wel bij blijven om steeds dat beetje vocht toe te voegen of het vuur iets lager of juist iets hoger te zetten. Je wilt immers niet dat de boel te hard gaat pruttelen of juist helemaal niet goed warm is waardoor de risotto niet gaar wordt.

Verwen jezelf met risotto

De combinatie van knoflookgarnalen met zo’n heerlijke bord romige risotto is werkelijk waar top. Zo lekker, zo fijn en het is gewoon bijna jammer als je bordje leeg is ;). Geloof mij maar deze wil je echt een keer maken nu de dagen langer worden en het steeds iets kouder begint te worden… Verwen jezelf eens!

Risotto garnalen met erwten


Het recept voor risotto met garnalen:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 40 minuten | Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2-3 personen

Wat heb je nodig voor risotto garnalen (ingrediënten):

  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gram garnalen (diepvries)
  • 175 gram risotto
  • 75 gram erwten (diepvries)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel peterselie (+ extra voor decoratie)
  • Parmezaanse kaas
  • flinke scheut melk
  • olijfolie

Hoe maak je risotto garnalen :

  1. Laat de garnalen ontdooien door de om te spoelen met koud water.
  2. Snipper de sjalotjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
  3. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes even aan. Doe hierbij 1 fijngesneden teen knoflook (en houd de andere 2 apart).
  4. Voeg dan de risotto toe en schep dit om tot de risotto glazig begint te worden.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en tot slot de melk toe.
    Doe dit echt beetje bij beetje. Risotto heeft de tijd nodig en door beetje bij beetje het vocht toe te voegen neemt de rijst dit rustig op. Zet het vuur laag tot middelhoog (het mag gerust een klein beetje pruttelen).
  6. Als de risotto bijna gaar is voeg je de erwten toe.
  7. Ondertussen verhit je een beetje olijfolie in een andere koekenpan en bak je de garnalen samen met de andere teentjes knoflook gaar.
  8. Voeg nog 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe aan de risotto samen met de peterselie, schep dit erdoor en breng op smaak met peper.
  9. Schep de risotto op een bord samen met wat garnalen. Garneer met een beetje peterselie en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Risotto met garnalen

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Rianne

    Ik maakte ooit risotto met garnalen en dat was niet bepaald een succes (terwijl mijn andere risotto’s wel heerlijk zijn). Sindsdien wacht ik altijd al op een recept wat wél lekker is, dus ik ga deze sowieso proberen! Het ziet er in ieder geval al goed uit 🙂

    1 november 2017 at 11:31
    • Beantwoorden Eef

      Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij ook een paar keer proberen heeft gekost om daar een lekkere balans in te vinden – risotto met garnalen. Op deze manier vind ik het erg lekker, benieuwd of hij net zo bij jou in de smaak valt!

      5 november 2017 at 20:53
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Ik ben dol op risotto maar mijn mannen worden er niet warm of koud van. En om het nu voor 1 persoon te maken…. maar ik doe het wel af en toe hoor. Te lekker!

    1 november 2017 at 19:58
    • Beantwoorden Eef

      Heerlijk! Ik maak mijn romige risotto met champignons heel af en toe alleen voor mezelf – mijn vriend houdt totaal niet van champignons terwijl ik er dol op ben. Soms iets is iets heerlijks voor jezelf maken ook echt een feestje 😉

      5 november 2017 at 20:54
  • Beantwoorden Demi | StudioKOOK

    Hier ben ik echt dol op! Zeker met garnalen.

    4 november 2017 at 14:15
  • Laat een reactie achter