Zalmcocktail met warmgerookte zalm, avocado en grapefruit. Op zoek naar wat anders dan de standaard garnalencocktail (hoewel ook heel lekker) en wil je evengoed een lekker en écht makkelijk voorgerecht op tafel zetten? Zoek dan niet verder: ik heb een heerlijk voorgerecht voor je.
Voorgerechten, ik ben er dol op! Laatst maakte ik zelfs dit lijstje met mijn favoriete voorgerechten voor kerst: 10 x voorgerechten kerst waar dit recept voor een zalmcocktail eigenlijk ook gewoon in zou moeten staan. Mij maak je dus echt blij met een lekker voorgerecht zoals een klassieke garnalencocktail, maar ook een lekker zalmtartaartje en tegen een zalmbonbon zeg ik ook geen nee. Zie je trouwens de trend? Het liefst ga ik voor vis/schaal- en schelpdieren als het om voorgerechten gaat. Maar een goede steak tartare of carpaccio vind ik ook echt geen straf 😉 .
Voorgerecht met warmgerookte zalm
Warmgerookte zalm is redelijk onbekend voor veel mensen. Gewoon gerookte zalm kent iedereen inmiddels wel denk ik, maar de warmgerookte is nog niet zo’n algemeen geaccepteerd product. Zonde want het is waanzinnig lekker en, heel eerlijk, ik vind het in veel gerechten vaak nog lekkerder dan gewone gerookte zalm. Het heeft namelijk net even meer smaak, zo’n lekkere rokerige smaak die perfect past bij de vette zalm, heerlijk!
Zalmcocktail met warmgerookte zalm, avocado en grapefruit
Alle smaken in deze cocktail passen zo goed bij elkaar. De vette, rokerige zalm. Het frisse van de grapefruit en het romige van de avocado. Maak het af met een beetje whisky-cocktailsaus (lekker :p ) en klaar ben je! Je kunt dit voorgerecht ook nog prima voorbereiden als je wilt. Dek de glaasjes dan af en bewaar ze in de koelkast. De garnering (saus, tuinkers en citroenrasp) bewaar je tot het moment van serveren. Dan blijft de rucola namelijk lekker knapperig.
Dit voorgerecht wil je gewoon maken. Het is lekker, makkelijk en je kunt het ook nog voorbereiden. Ik zou zeggen, aan de slag 😉
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 avocado (rijp)
- 1 grapefruit
- 50 gram rucola
- 250 gram warmgerookte zalm (verkruimeld)
- tuinkers, citroenrasp, whisky-cocktailsaus (naar smaak)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de avocado in kleine blokjes evenals de grapefruit (probeer het velletje van de partjes grapefruit weg te snijden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt).
- Neem nu 4 glaasjes en verdeel hierover de rucola.
- Verdeel er vervolgens de blokjes avocado, grapefruit en warmgerookte zalm overheen.
- Naar smaak garneren met tuinkers, citroenrasp en natuurlijk whisky cocktailsaus. Serveer direct.
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Nellie Van Den Berg says:
Wat kan je als vervanging gebruiken voor de advocado
Gr nellie
Eef says:
Komkommer kan erg lekker zijn. Dan wordt het geheel wat frisser en knapperiger 🙂
Jolanda says:
Komkommer is goed, maar ook een beetje zomeruitjes.
Jolanda