Klassieke garnalencocktail, een van de meest bekende voorgerechten en zeker tijdens de feestdagen. Als ik heel eerlijk tegen je ben: van dit voorgerecht word ik echt helemaal blij. Er gaat simpelweg (bijna) niets boven een goede, klassieke garnalencocktail, toch?!
Een garnalencocktail is klassiek, feestelijk, herkenbaar en eigenlijk altijd goed. Er zijn maar weinig mensen die je hier niet blij mee maakt. Om hem net even specialer te maken heb ik er een kleine twist aangegeven waardoor deze klassieker nóg lekkerder wordt.
Klassieke garnalencocktail mét een lekker twist
Naast lekkere smaakmakers als citroenrasp en tuinkers heb ik er namelijk ook avocado in gedaan. Lekker wat blokjes rijpe avocado die het geheel net iets smeuïger en daardoor nog lekkerder maken.
Verder maken we de whisky cocktailsaus natuurlijk zelf en ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig. Eten er ook kinderen mee of mensen die alcohol mogen/ willen? Laat dan de whisky achterwege als je de saus gaat maken. Zo simpel kan het zijn 😉 . Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken en je het recept geven voor deze heerlijke klassieke garnalencocktail, met een lekkere twist!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 gram Hollandse garnalen
- 80 gram ijsbergsla (fijn gesneden)
- 1 avocado (rijp)
- 2 eetlepels tuinkers
- ½ eetlepel citroenrasp
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel whisky
- ½ eetlepel citroensap
- ½ theelepel paprikapoeder
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- We beginnen met het maken van de saus. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup, whisky, citroensap en paprikapoeder goed door elkaar.
- Neem 4 glazen en vul de bodem met fijngesneden ijsbergsla.
- Snijd de avocado in kleine blokjes en verdeel deze vervolgens over de ijsbergsla.
- Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado.
- Hierover doe je de citroenrasp en de tuinkers.
- Tot slot een beetje van de zelfgemaakte whisky cocktailsaus naar smaak en eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Hier ben ik dol op! Maakte het laatst ook weer eens zelf, kleine inspanning voor zoiets lekkers!
Eef says:
Juist, weinig werk en zoiets lekkers eten, heerlijk!
Sandra says:
Hier ben ik dol op! Maakte het laatst ook weer eens zelf, kleine inspanning voor zoiets lekkers!
Petra says:
Dit wordt op eerste kerstdag ons voorgerecht, mmmmm.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje.
Ben says:
Hier hou ik van, lekker, makkelijk en eenvoud. Topper