Volg mij:
Voorgerechten

Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Klassieke garnalencocktail, een van de meest bekende voorgerechten en zeker tijdens de feestdagen. Als ik heel eerlijk tegen je ben: van dit voorgerecht word ik echt helemaal blij. Er gaat simpelweg (bijna) niets boven een goede, klassieke garnalencocktail, toch?!

Een garnalencocktail is klassiek, feestelijk, herkenbaar en eigenlijk altijd goed. Er zijn maar weinig mensen die je hier niet blij mee maakt. Om hem net even specialer te maken heb ik er een kleine twist aangegeven waardoor deze klassieker nóg lekkerder wordt.

Klassieke garnalencocktail mét een lekker twist

Naast lekkere smaakmakers als citroenrasp en tuinkers heb ik er namelijk ook avocado in gedaan. Lekker wat blokjes rijpe avocado die het geheel net iets smeuïger en daardoor nog lekkerder maken.

Verder maken we de whisky cocktailsaus natuurlijk zelf en ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig. Eten er ook kinderen mee of mensen die alcohol mogen/ willen? Laat dan de whisky achterwege als je de saus gaat maken. Zo simpel kan het zijn 😉 . Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken en je het recept geven voor deze heerlijke klassieke garnalencocktail, met een lekkere twist!

Klassieke garnalencocktail


Het recept voor een klassieke garnalen cocktail:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor een garnalen cocktail (ingrediënten):

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels tuinkers
  • ½ eetlepel citroenrasp
    Whisky cocktailsaus:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ theelepel paprikapoeder

Hoe maak je een garnalen cocktail :

  1. We beginnen met het maken van de saus.
  2. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup, whisky, citroensap en paprikapoeder goed door elkaar.
  3. Neem 4 glazen en vul de bodem met fijngesneden ijsbergsla.
  4. Snijd de avocado in kleine blokjes en verdeel deze vervolgens over de ijsbergsla.
  5. Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado.
  6. Hierover doe je de citroenrasp en de tuinkers.
  7. Tot slot een beetje van de zelfgemaakte whisky cocktailsaus naar smaak en eet smakelijk!

Tip: wil je de garnalen cocktail ‘s middags al voorbereiden? Verdeel dan een beetje citroensap over de blokjes avocado om verkleuring tegen te gaan.


Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hier ben ik dol op! Maakte het laatst ook weer eens zelf, kleine inspanning voor zoiets lekkers!

    4 december 2017 at 07:32
    • Beantwoorden Eef

      Juist, weinig werk en zoiets lekkers eten, heerlijk!

      15 december 2017 at 14:22

    Laat een reactie achter