Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Klassieke garnalencocktail, een van de meest bekende voorgerechten en zeker tijdens de feestdagen. Als ik heel eerlijk tegen je ben: van dit voorgerecht word ik echt helemaal blij. Er gaat simpelweg (bijna) niets boven een goede, klassieke garnalencocktail, toch?!

Een garnalencocktail is klassiek, feestelijk, herkenbaar en eigenlijk altijd goed. Er zijn maar weinig mensen die je hier niet blij mee maakt. Om hem net even specialer te maken heb ik er een kleine twist aangegeven waardoor deze klassieker nóg lekkerder wordt.

Klassieke garnalencocktail mét een lekker twist

Naast lekkere smaakmakers als citroenrasp en tuinkers heb ik er namelijk ook avocado in gedaan. Lekker wat blokjes rijpe avocado die het geheel net iets smeuïger en daardoor nog lekkerder maken.

Verder maken we de whisky cocktailsaus natuurlijk zelf en ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig. Eten er ook kinderen mee of mensen die alcohol mogen/ willen? Laat dan de whisky achterwege als je de saus gaat maken. Zo simpel kan het zijn 😉 . Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken en je het recept geven voor deze heerlijke klassieke garnalencocktail, met een lekkere twist!

Klassieke garnalencocktail

Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Garnalen cocktail

Makkelijk recept voor een heerlijke, klassieke garnalen cocktail
4.07 van 33 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de garnalen cocktail
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram ijsbergsla (fijn gesneden)
  • 1 avocado (rijp)
  • 2 eetlepels tuinkers
  • ½ eetlepel citroenrasp
Voor de whisky cocktailsaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ theelepel paprikapoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de saus. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup, whisky, citroensap en paprikapoeder goed door elkaar. 
  • Neem 4 glazen en vul de bodem met fijngesneden ijsbergsla.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en verdeel deze vervolgens over de ijsbergsla.
  • Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado.
  • Hierover doe je de citroenrasp en de tuinkers.
  • Tot slot een beetje van de zelfgemaakte whisky cocktailsaus naar smaak en eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: wil je de garnalen cocktail 's eerder op de dag al voorbereiden? Verdeel dan een beetje citroensap over de blokjes avocado om verkleuring tegen te gaan.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

9 thoughts on “Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept