Tomatensoep met kruidenroomkaas

Tomatensoep met Boursin

Tomatensoep met Boursin. Eén van mijn all time favorite soepjes is tomatensoep. Vooral zelfgemaakte tomatensoep met heerlijke verse, rijpe en gegrilde tomaten en groenten uit de oven. Boordevol vitamientjes en gewoon een kommetje geluk!

Soep met kruidenroomkaas

Wil je jouw tomatensoep extra lekker én romig maken? Eén van mijn geheime trucs is één of twee lepeltjes Boursin erdoor. Deze heerlijke verse tomatensoep heb ik dan ook op smaak gebracht met een lekkere lepel Boursin erdoorheen.

Ik ging voor Boursin Cuisine. Die is perfect om mee te koken en maakt je soep heerlijk romig. Daarbij geeft het ook die kruidige Boursin-smaak aan je soep. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere en romige soepen die ook nog eens snel op tafel staan? Bekijk dan eens dit lijstje met 9 x snelle soepen >>

Soep van tomaten met boursin

Romige tomatensoep met gegrilde groenten

Zoals je op de foto’s ziet, serveerde ik deze romige tomatensoep met bruschetta. Dit is helemaal niet moeilijk om ook nog even snel erbij te maken! Ik roosterde plakjes stokbrood en heb deze ingesmeerd met een laagje Boursin en cherrytomaatjes. Dat laatste heb ik even op smaak gebracht met een klein beetje olijfolie, wat verse basilicum en grof zeezout. Heerlijk!

Ook een aanrader om bij de soep te serveren, zijn Boursin broodjes of een puntje groentenfrittata.

Tomatensoep met Boursin
Tomatensoep met kruidenroomkaas

Tomatensoep met Boursin

Tomatensoep met Boursin. Een heerlijke romige tomatensoep van geroosterde tomaat en groenten met als smaakmaker Boursin kruidenroomkaas.
4.34 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo tomaten (rijpe – smaakvolle)
  • 2 rode paprika's
  • 1 aardappel (geschild)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels Boursin cuisine
  • 1 bouillonblokje (groenten of kip)
  • olijfolie, peper, zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snij de tomaten, aardappel en paprika's in grove stukken. Rasp de wortel en snij in plakjes. Ontvel de knoflookteentjes, schil de sjalot en snij ook in grove stukken.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat en doe daar wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout naar smaak overheen.
  • Grill de groenten nu voor 30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
  • Verhit dan olijfolie in een ruime soeppan en bak de tomatenpuree even aan.
  • Voeg dan de gegrilde groenten toe samen met het water en bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat zachtjes een minuut of 5 a 10 pruttelen.
  • Pureer de soep dan glad met een staafmixer en roer er vervolgens 2 eetlepels Boursin doorheen. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en extra Boursin.
  • Verdeel over 4 komen, garneer met een lepeltje Boursin, verse kruiden en eet smakelijk! Tip: lekker met zelfgemaakte bruschetta erbij.

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Tomatensoep met kruidenroomkaas

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

8 thoughts on “Tomatensoep met Boursin

  • Els Lemmens says:

    Weer zo’n overheerlijke soep Eef,
    Ik werk als lunchdame voor de werknemers van een bedrijf.
    Voor de soepen heb ik vaak jou recepten gebruikt en altijd weer met veel succes.
    Voor gemiddeld 25 a 30 personen is dat best wat extra werk en pas ik soms wat aan. Zo ook met dit recept heb ik tweeënhalf kilo rijpe tomaten gebruikt en bij het toevoegen van de bouillon, aangevuld met 5 blikken á 400 gr. tomatenblokjes.
    Volgende keer voeg ik een appeltje toe, omdat het best wat zuur was.

    De rode linzen soep was ook een groot succes èn voor mij een makkie wbt de voorbereiding. Dus als je nog wat ideeën voor mij hebt hou ik mij van harte aanbevolen 😉 .

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Hi Els! Dank je wel voor je enthousiaste en uitgebreide reactie! Lijkt me een behoorlijke uitdaging om zulke grote hoeveelheden te bereiden 🙂 Fijn dat je zoveel inspiratie hiervoor uit Eef’s recepten kunt halen <3

  • José é says:

    Hoi Eefje, ik ben de soep aan het maken maar hoeveel water moet erbij, de bouillonblokjes heb je voor 1 liter maar ook voor een halve liter. De groente zit in de over en get ruikt nu al heerlijk!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi José, je kunt gewoon de hoeveelheid water in het recept aanhouden. Dat is voor 4 personen dus 500 ml. Mocht je bouillonblokjes hebben die per 1 liter gaan dan zou ik een half blokje toevoegen. Geniet ervan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept