Bruschetta, dit is toch wel dé Italiaanse klassieker, nietwaar?! Bruschetta met tomaat is een bekend borrelhapje en doet het ook erg goed als lunch, bij een soepje of gewoon als voorgerecht. Het is ook nog eens heel eenvoudig en snel te bereiden. Knapperig gegrild stokbrood, ingesmeerd met olijfolie, een teentje knoflook en gemarineerde tomaatjes erop. Delizioso!
Bruschetta maken
Bruschetta is dus heel veelzijdig en lekker. Als je zelf bruschetta gaat maken, ga dan wel voor goede en lekkere tomaatjes, die zijn namelijk echt essentieel. Heb je heel veel tomaten over uit je eigen moestuin? Maak dan ook nog een burrata salade of deze tomatensalade. Super lekker om te serveren met bruschetta.
Bruschetta recept
Het stokbrood mag trouwens een dag oud zijn. Bruschetta is dus ook een ideaal gerecht om restjes brood van de vrijmibo mee op te maken 😉 . Je kunt het stokbrood grillen onder de grill van de oven (zoals ik deed), maar het kan ook gewoon in een (grill)pan of op de BBQ bijvoorbeeld. Buona cena!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 stokbrood (mag een dag oud zijn)
- 1 klein handje basilicumblaadjes (vers)
- 250 gram cherrytomaten
- 2 tenen knoflook (zonder schil)
- olijfolie, zeezout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd het stokbrood in plakken van circa 2 centimeter.
- Verdeel olijfolie ruim over beide kanten van de sneetjes stokbrood. Bak ze 3-4 minuten per kant goudbruin en knapperig onder de grill van de oven of in een (grill)pan.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze in een ruime kom. Scheur de blaadjes basilicum en voeg deze toe, samen met olijfolie en zeezout naar smaak. Schep om.
- Wrijf met de teentjes knoflook over de gegrilde sneetjes stokbrood.
- Verdeel over alle sneetjes de gemarineerde tomaatjes en eet smakelijk!
Thea says:
Heerlijk vind ik dit recept. Leuk als je visite krijgt om bij de borrel te eten of als voorgerecht.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Lekker hè? En zo makkelijk om zelf te maken!