Kaasbroodjes met boursin

Boursin broodjes

Deze heerlijke, luchtige en hartige Boursin broodjes zijn zó goed gelukt. Denk aan cinnamon rolls, maar dan hartig met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas met een zalige vulling van Boursin en geraspte kaas. Broodjes bomvol smaak!

Broodjes met Boursin

Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel hoor nu ik dit uitschrijf. De Boursin broodjes zijn zo vol van smaak, heerlijk fluffy en zacht. Ik vind eigenlijk dat ze gewoon niet mogen ontbreken bij de paasbrunch die voor de deur staat. Alhoewel ze ook heerlijk smaken ‘gewoon’ bij een kom soep. Zoals tomatensoep of kippensoep.

Zelf broodjes met boursin maken

Hartige rolls

Alhoewel ik gek ben op de zoete rolls, ik heb niet voor niets al een heerlijk recept voor cinnamon rolls met kardemom en lemon curd poppyseed rolls op mijn blog staan, leek het mij heel leuk om eens een hartige variant te maken. Nou, dat bleek een behoorlijke schot in de roos. Want wat is dit lekker, en trouwens ook nog eens simpel om te maken. Je hebt vooral even wat geduld nodig tijdens het rijzen, maar verder valt het werk wat je eraan hebt hartstikke mee.

Rolls met boursin

Smaakvolle Boursin broodjes

Het deeg van deze broodjes heeft al veel smaak doordat er Italiaanse kruiden én Parmezaanse kaas doorheen gaat. Maar wat echt niet kan ontbreken, is de heerlijke vulling van zachte en romige Boursin en geraspte kaas. Dat maakt deze Boursin broodjes echt helemaal af. Luchtige, fluffy broodjes met een zalige, romige vulling vol van smaak. Klinkt toch hemels?!

Brood vullen met boursin

Leuk om te maken

Deze broodjes met Boursin zijn naast heel erg fijn om op te eten, ook heel leuk om te maken. Nu ben ik sowieso dol op het maken van brooddeeg, maar extra leuk vind ik het als ik de broodjes nog mag vullen. Heerlijk gevoel om met een paletmes (kan ook met een lepel uiteraard, maar dit voelt gewoon lekker) de Boursin uit te smeren over het deeg, ze op te rollen en vervolgens in plakken te snijden. Net allemaal kleine cadeautjes zijn het dan vind ik.

Rolls met boursin en kaas

De lekkerste broodjes met Boursin

Nadat je het deeg hebt gemaakt, is het een kwestie van de broodjes afbakken tot ze goudbruin zijn en aanvallen maar. Zelf vind ik ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Maar als je ze eerder wilt maken, kan dat ook prima. Je kunt ze dan ook nog even opwarmen in de oven voor je ze serveert. Geniet van deze overheerlijke Boursin broodjes en heel fijne Pasen!

Kaasbroodjes met boursin
Boursin broodjes

Boursin broodjes

Fluffy, hartige rolls met een vulling van Boursin en kaas. Deze Boursin broodjes zijn echt heerlijk voor bij de brunch of een kom soep.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 15 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg:
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 200 gram melk (volle – lauwwarm)
  • 25 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 ei (middel – kamertemperatuur)
  • 1 eidooier (middel – kamertemperatuur)
  • 75 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • ½ theelepel zout
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Voor de vulling:
  • 1 kuipje Boursin zacht en romig (125 gram)
  • 50 gram jong belegen kaas (geraspt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de melk, gist en suiker en laat een paar minuten staan tot het iets gaat schuimen.
  • Voeg dan de bloem, eieren, roomboter, zout, Parmezaanse kaas en kruiden toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Dek het deeg af en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot in volume verdubbeld.
  • Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 40 bij 20 centimeter.
  • Besmeer het deeg met de Boursin en verdeel de gerapste kaas erover.
  • Rol het deeg op tot een grote rol en snij het dan in plakken van 3-5 cm dik.
  • Verdeel de plakken deeg met de snijkant naar onder over een ingevette ovenschaal. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de Boursin broodjes 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 187kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Boursin broodjes

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

7 thoughts on “Boursin broodjes

  • 3 sterren
    Ik heb de broodjes vandaag gemaakt. Ik had hoge verwachtingen maar ben niet enthousiast. Ik vermoed dat ik om te beginnen het deeg niet lang genoeg gekneed heb. Tip: geef een indicatie in het recept over hoe lang je moet kneden. Hierdoor was het deeg niet goed gerezen, denk ik en werd het niet gaar.
    Wellicht ook hierdoor dat er van de Boursin en de geraspte kaas niet veel meer overbleef. ( ik moest de broodjes veel langer in de oven houden om ze gaar te krijgen). Ik ga het nog een keer proberen.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Jammer om te horen dat je niet enthousiast bent. Je kneed het deeg tot het echt soepel en glad is, dan kun je ook wel een beetje zien op de foto’s. Ook is altijd een goede graadmeter of je er een vliesje van kan trekken. Het is heel verschillend hoe lang dat duurt aangezien je het met een machine of met de hand kunt kneden en de temperatuur, de kwaliteit van het meel etc. allemaal van invloed zijn. Hopelijk lukt het de volgende keer beter!

  • Bij mij mislukt brood maken ook erg vaak door de combi bloem met gist.
    Volgens de bakker kun je ipv bloem met gist ook zelfrijzend bakmeel nemen. Want dit is bloem met de juiste hoeveelheid gist. Laat je niet in verwarring brengen door het woord ‘meel’, want volgens de bakkers moet het eigenlijk zelfrijzend bakbloem heten. Bij mij zijn ze supergoed gelukt! Heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren! dankjewel Eefje voor dit lekkere recept!

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar fijn dat op deze manier voor jou zo goed werkt. Bedankt voor het delen 🙂

  • 5 sterren
    Dit recept is echt heerlijk! Ik heb het nu al meerdere keren gemaakt. Ik laat het deeg beide keren wel veel langer rijzen; de eerste keer 2 uur en als de broodjes eenmaal gevormd zijn nog eens minstens 2 uur. Super lekker bij een zelfgemaakte soep!

  • 4 sterren
    Prachtig deeg…(10 minuten kneden minimaal) maar wel erg zwaar en vet er gaat bijna een pakje boter in en ook nog kaas en boursin. Ik ga proberen een iets minder rijk deeg van te maken. Hoop dat het lukt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept