Thaise mosselen. Wauw jongens, dit is toch een lekker gerecht geworden. Precies zoals ik van tevoren in m’n hoofd had. Thaise mosselen in kokosmelk met groene curry en lekkere smaakmakers. Niet heel scherp, wel mega smaakvol én makkelijk om te maken. Echt fantastisch!
Ik wilde al een tijdje een keer mosselen op Thaise wijze maken. Van het idee alleen al begon ik spontaan te watertanden. Mijn doel was om er echt een heel smaakvol gerecht van te maken. Nou, dat is absoluut gelukt! Deze Thaise mosselen zijn romig door de kokosmelk, fris door de limoen en de citroengras en een heel klein tikkeltje zoet. De currypasta die ik gebruikt heb, was vrij mild en dat vond ik voor dit gerecht eigenlijk echt super. Als je van meer pit houdt, kun je natuurlijk voor een scherpere variant gaan of extra rode peper toevoegen.
Thaise mosselen met groene curry
Ik heb nog even getwijfeld om voor een rode currypasta te gaan. Maar die vind ik vaak toch wat scherp en een groene currypasta leek me in dit geval toch een betere combi. Alle ingrediënten passen eigenlijk perfect bij elkaar, precies waar ik op hoopte toen ik aan de slag ging met dit recept.
Héérlijke saus
En nog even over die saus hoor. Want die is toch fantastisch. Mosselen in kokosmelk en de combinatie met de groene curry, citroengras en limoen is echt hemels. Ik zou ‘m zo op kunnen eten als een soep bij wijze van spreken, zo lekker vind ik ‘m. Helemaal top als je er rijst bij maakt, want dan kun je wat van de saus op de rijst scheppen. Dan trekt die smaak van de saus helemaal in de rijst. Echt goddelijk! En doordat de saus niet pittig is, is dit ook gelijk een gerecht dat geschikt is voor het hele gezin. Dat is met Thaise gerechten zeker niet altijd het geval, en daarom vind ik dit recept des te meer geslaagd. Uiteraard moet je de kids misschien wel even helpen met de mosselen uit de schelp halen, al vinden ze dat misschien ook juist wel leuk om zelf te doen. Alleen maar goed!
Wat eet je bij Thaise mosselen?
Je kunt ze zo eten met eventueel een broodje erbij om te dippen in de (hemelse) saus. Maar ik serveer er, zoals gezegd, het liefste een beetje rijst. Want die saus waarin je de mosselen kookt is zo ontzettend lekker. Dat sausje over de rijst is alleen al waanzinnig en dan nog de mosseltjes erbij… Ik krijg alweer trek als ik dit aan het tikken ben 😉 Serveer er nog wat groenten bij zoals doperwten, beetgare sugarsnaps, taugé, een frisse salade en/of ingelegde groenten zoals ingelegde komkommer naar smaak.
Naast deze overheerlijke Thaise mosselen staan er nog meer lekkere recepten met mosselen op mijn blog. Zo zijn de klassieke mosselen met wijn ook echt een aanrader, heel wat anders maar ook zo lekker. Mosselen met bier is natuurlijk altijd goed en voor deze pasta met mosselen mag je me ook bellen hoor, kom ik er gelijk aan!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1200 gram mosselen
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 rode peper (in ringen)
- 1 stengel citroengras
- 3 eetlepels groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels suiker
- 1 limoen (+ extra)
- 3 eetlepels vissaus
- plantaardige olie en verse koriander
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak de mosselen schoon.
- Verhit wat olie in een grote (wok)pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper aan.
- Haal de buitenste laag van de stengel citroengras en hak fijn. Voeg toe aan de pan en bak even mee.
- Voeg de currypasta, kokosmelk, suiker, limoensap en vissaus toe en meng tot een egale saus.
- Voeg de mosselen toe en kook met de deksel op de pan tot de mosselen open gaan staan.
- Serveer met verse koriander en eventueel extra limoensap. Lekker met rijst en groenten als doperwten, sugarsnaps en/of taugé.