Pasta met mosselen

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen. Soms kan een heel simpel gerecht, zo ontzettend lekker zijn! Neem nou dit recept: slechts 4 ingrediënten, een goede olijfolie en wat zout. Bomvol smaak en toch zo ontzettend simpel. Dat kunnen ze wel he, die Italianen 😉 .

Dit recept is niet zomaar een recept. Dit is het recept van een echt Pugliaanse mama. En pasta di mama is natuurlijk het allerlekkerste! Normaal maak ik mosselen met bier, maar op deze manier met pasta? Ik ben er sinds ik deze variant geproefd heb helemaal weg van! Ik kreeg het recept van Joelle. Joelle is de eigenaar van een B&B in Lecce, Puglia, Italië. Maar ze is daarnaast ook mede-eigenaar van Taste of Puglia. En zie je die prachtige borden? Die komen van de webshop met de naam Taste of Puglia.

De smaak van Puglia – Taste of Puglia

Neem echt even een kijkje op de website van Taste of Puglia. Het is net of je in Italië bent en als je een beetje van koken en tafelen houdt, kun je er je hart ophalen. Prachtig servies, lekkere delicatessen en inspiratie voor recepten en meer. Van Joelle en Hanneke kreeg ik, naast het recept van Joelle haar schoonmoeder, ook dit prachtige, handgemaakte, Pugliaanse servies opgestuurd. Ik ben echt verliefd!

Simpele pasta met mosselen

Lekker tafelen en een mooi servies

Nu kun je je wel voorstellen dat ik als foodfotograaf en foodblogger een behoorlijke zwak heb voor mooi servies. Toen ik het aan het uitpakken was, maakte ik dan ook een klein dansje. Het handgemaakte servies is zo ontzettend mooi! Mooie ronde vormen, half geel en half wit. Mooi geglazuurd zonder overdreven glimmend te zijn. En heel fijn: het servies kan gewoon in de vaatwasser. Een beetje gebruiksgemak, daar houden we wel van, toch ;-)? .

Pasta met mosselen - recept

Simpele pasta met mosselen met kwaliteit ingrediënten

Bij het servies zat ook een prachtige fles voor olijfolie en een heerlijke fles mét olijfolie. Wist je dat je olijfolie eigenlijk het beste niet in een glazen of doorzichtige fles kunt bewaren? Je wilt een goede olijfolie namelijk zoveel mogelijk beschermen tegen het zonlicht. Daarvoor zijn deze flessen dus ideaal. Daarbij had ik die goede olijfolie nodig voor dit recept. Want dit recept bestaat slechts uit tagliatelle, mosselen, tomaatjes en knoflook, wat olijfolie en zeezout. Meer niet. En dan moet je, zoals het in Italië gebruikelijk is, gewoon écht steengoede ingrediënten van kwaliteit hebben. Dat maakt het verschil in dit soort simpele gerechten. Geloof mij, je zult er geen spijt van krijgen! De liefde en kwaliteit van de ingrediënten proef je direct terug in deze heerlijke pasta met mosselen oftewel een pasta Pugliaanse di mama!

Simpele pasta met mosselen - Italiaans recept

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen

Makkelijke pasta met mosselen (Italiaans recept)
4.50 van 30 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 kilo mosselen
  • 250 gram tomaatjes (bijvoorbeeld honingtomaatjes)
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie, peper, zout en verse peterselie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout zoals aangeven op de verpakking.
  • Spoel de mosselen om onder de kraan en verwijder mosselen die stuk zijn. Mosselen die dicht zijn, kun je gebruiken. Tik zachtjes op mosselen die openstaan of tik ze zachtjes tegen het werkblad aan. Als ze dichtgaan, kun je ze gebruiken. Gaan ze niet dicht, gooi die mosselen dan weg.
  • Snij de tomaatjes in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit ruim olijfolie (echt ruim!) in de pan en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de knoflook even kort aan. Voeg eventueel nog wat een scheutje extra olijfolie toe.
  • Voeg dan de tomaatjes toe en bak die tot ze zacht zijn. Voeg een snuf zout toe.
  • Voeg dan de mosselen toe, bak ze mee en doe de deksel op de pan. Schud de pan enkele keren om en bak de mosselen gaar in ongeveer 5 tot 6 minuten.
  • Ondertussen is de pasta ook klaar met koken. Giet deze af.
  • Als de mosselen gaar zijn (ze staan dan allemaal mooi open) schep je de pasta erdoor en breng je het geheel eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Strooi er ter garnering nog wat verse peterselie overheen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 22g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen Pinterest Collage

15 thoughts on “Pasta met mosselen

  • Begrijp ik het goed dat er een flinke laag olijfolie in de pan gaat? Normaal kook ik mosselen in water of wijn of bier, dus deze variant ken ik niet…. een bodempje olie?

    • Ruim olie, een eetlepeltje of 2-3 zeker wel. Klopt, ik kook het ook altijd met een biertje (heerlijk), maar dit kan dus ook en het resultaat is heerlijk.

      • Dank je wel. Goed dat ik het gevraagd heb, want ik zou er zo een scheut of wat meer in de pan hebben gegooid 😉 Ik ga het vanavond proberen!

  • Als rechtgeaarde Zeeuw ben ik (78) opgegroeid met -zelf gezochte- mosselen in water met ui, prei, peterselie, knoflook en w.wijn/bier.
    Altijd was het “wat er bij?” een open vraag. Jouw recept was een eyeopener: pasta!
    Zarsuela was een favoriet meegenomen uit Spanje, dus de link was er!
    Wat te denken van:
    Spagetti koken,
    De prei, ui, p.selie, kn.look, ook tomaat fruiten.
    Mosselen kort! garen in olijfolie tot open schalen en zonder schelp bij de gefruite ingredienten voegen.
    Alles samenvoegen in grote (paellapan/koekenpan) en hot (of soft) peppersause toevoegen!

  • Christiaan Mertens says:

    5 sterren
    Topgerechtje. Heeft ons heerlijk gesmaakt op een zonnige zomeravond op het terras. Zelf nog wat gepimpt met cayennepeper, gewoon omdat voor mij zo’n gerechtje best ook wat pit mag hebben. Simpel, snel en superlekker ?

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Je kunt het recept lekker naar eigen smaak aanpassen, met koriander bijvoorbeeld inderdaad! Fijn om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt. 🙂

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Anke, het kan natuurlijk zijn dat de tomaten of mosselen meer vocht los hebben gelaten dan bij Eef. Heel fijn om te horen dat het na het binden goed heeft gesmaakt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept