Smashburger

Smashburger

Smashburger, ontzettend makkelijke burger om te maken, door het ‘smashen’ ook nog eens heel snel klaar en ultiem comfort food. Soms heb je gewoon zin in een écht goede burger: nou die heb ik voor je!

Smashburger maken

Alles wordt tegenwoord ‘gesmashed’ zou je bijna kunnen zeggen 😉 . Ik twijfelde oprecht even of ik het recept voor deze smashburger met je zou delen. Hij is namelijk zo ontzettend makkelijk om te maken, maar toen we hem in een maand al een paar keer op tafel hadden gezet want: zó lekker, wilde ik je dit recept niet onthouden.

Een ander recept die ook al zo lekker is en een beetje hetzelfde idee is qua gehakt en smashen, is deze big mac wrap. Absoluut een aanrader!

Smashburger recept

Wat heb je nodig voor een smash burger?

Om een smashburger te maken heb je niet veel nodig. En voor sommige ingrediënten kun je er voor kiezen om het te kopen of om zelf te maken. Het lekkerste is natuurlijk als je alles zelf maakt, maar evengoed lekker met gekochte producten! Het gaat om de volgende ingrediënten:

  • Hamburgerbroodjes, kant en klaar of ga zelf hamburgerbroodjes maken.
  • Gekarameliseerde ui, met dit recept maak je zelf gekarameliseerde ui, uiteraard kun je ook gebakken ui doen, maar dat is wel echt anders qua smaak.
  • Big mac saus, deze saus is mega simpel om zelf te maken en waanzinnig lekker. Uiteraard kun je ook een andere saus maken voor op de smashburger.
Big Mac Saus recept

Zo maak je de smash burger

Als je alle ingrediënten klaar hebt, is het tijd om de smash burger te maken. En dat is echt mega eenvoudig. Je maakt bolletjes van het gehakt, legt deze in de pan of op de grillplaat en drukt ze vervolgens goed plat met een bakspaan.

Tip: Wil je het jezelf een beetje makkelijk maken? Gebruik dan zo’n hamburgerpers om de burgers plat te maken.

Door het platslaan bakt de burger krokant in zijn eigen vet en krijg je dus een krokant korstje en een malse, sappige burger vanbinnen. Klinkt goed toch? Vervolgens smelt je er nog wat kaas over en bouw je de hamburger op met twee burgers (als we het doen, doen we het goed hè), saus, uitjes, wat sla en that’s it. Tijd om 100% te genieten.

Smash burger
Smashburger

Smashburger

Smashburger, ontzettend makkelijk om te maken, heel snel klaar en ultiem comfort food. Zin in een écht goede burger? Nou die heb ik voor je!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smeer een klein beetje boter op de hamburgerbroodjes en grill de binnenkant kort zodat het iets krokant wordt.
  • Verdeel wat big mac saus over de onderkant van de hamburgerbroodjes.
  • Verdeel dan het gehakt in 8 gelijke bollen van ca. 75-80 gram per stuk.
  • Verhit de grillplaat met vlakke bovenkant of een koekenpan zonder olie.
  • Neem een bol gehakt en leg deze in de hete pan. Leg daar een stukje bakpapier op en ‘smash’ hem plat met een bakspaan of hamburgerpers. Je mag gerust lekker een beetje hard aandrukken.
  • Bestrooi de ongebakken kant naar smaak met uienpoeder, peper en zout. Bak tot de ene kant gaar is, flip hem over en breng de gebakken kant net zo op smaak. Bak de burger tot hij helemaal gaar is, leg er dan een plakje cheddar overheen en laat smelten.
  • Herhaal dit tot al het gehakt op is – meestal kun je er meerdere tegelijk bakken afhankelijk van hoe groot je plaat of pan is.
  • Leg de gebakken burgers op de onderkant van het burgerbroodje, op elk broodje doe je 2 gebakken burgers. Vervolgens doe je daar gekarameliseerde uien, sla en nog wat extra saus overheen naar smaak. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 510kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 30g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Smashburger

4 thoughts on “Smashburger

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept