Zomerse salade met garnalen. Deze salade met tropische smaakcombinaties wil je deze zomer maken! De combinatie van zoete mango, krokante garnalen én een saus met een licht pitje, geven je instant summer vibes.
Zomerse salade met garnalen
Met tropische temperaturen, zet ik graag zomerse salades op tafel. De smaak van deze salade met garnalen is dan ook heerlijk fris door de zoete mango, romige avocado en knapperige komkommer. De garnalen worden krokant gefrituurd in een laagje van panko en dit geeft een heerlijke bite aan het gerecht. Het sausje is een milde, ietwat zoetige cocktailsaus met een licht pitje, wat echt perfect past bij deze snel te bereiden salade. Serveer er een broodje bij en je hebt in recordtijd een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel getoverd!
Salade met krokante garnalen
De knapperige in panko gefrituurde garnalen, zijn trouwens koud mega lekker! Je kunt deze salade met krokante garnalen dus prima ‘s ochtends maken en in een tupperware bakje meenemen naar een dagje strand of een picknick. Ook lekker als lunch op je werk natuurlijk, boven je toetsenbord en hopelijk met airco.
Als je trouwens net zo gek bent op garnalen als ik, dan wil je deze romige pasta met garnalen ook een keertje maken met minder tropische temperaturen 😉
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram garnalen (gepeld – evt. ontdooid)
- 1 ei (middel)
- 2 eetlepels bloem
- 75 gram Panko
- olie, peper en zout
- 1 avocado (in dunne plakken gesneden)
- ½ mango (in dunne plakken gesneden)
- ½ komkommer (in halve ringen gesneden (verwijder eventueel de zaadlijsten))
- 100 gram sla
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel cocktailsaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel chilisaus
- ½ eetlepel citroensap
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen en zet dit apart.
- Dep de garnalen droog en zet 3 bakjes klaar met een bakje bloem, 1 bakje met het ei (geklutst) en het andere bakje de panko.
- Voeg een beetje peper en zout toe aan de bloem naar smaak.
- Wentel de garnalen één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Leg op een bordje en verhit ondertussen een ruime laag olie in een koekenpan.
- Bak de garnalen in delen gaar en goudbruin in de olie en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak nu de salade op door de sla te verdelen over 2 borden samen met de mango, avocado en komkommer.
- Verdeel de garnalen over de salade, druppel er naar smaak wat saus overheen en eet smakelijk!
Marianne says:
Een heerlijke zomerse salade., echt om je vingers bij af te likken.
Die houden we erin!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn om te horen dat het zo in de smaak viel 🙂
ria says:
Hoi Eef, al heel lang maak ik je recepten en kijk uit naar de nieuwe week.. Maar ik heb het niet in mijn mail gekregen, week 36. is er iets fout gegaan?