Pompoenwafels

Pompoenwafels

Pompoenwafels. Nu het volop herfst is, en dus pompoen-seizoen, ben ik weer aan de slag gegaan met een lekker recept met pompoen voor jullie. En dit keer geen hoofdgerecht, maar een heerlijk ontbijt recept. Namelijk deze overheerlijke pompoenwafels!

Al ben ik niet zo’n ster in ontbijten doordeweeks, voor deze pompoenwafels neem ik graag plaats aan de ontbijttafel in het weekend (of als het even kan doordeweeks ook graag ­čśë ). Dat is namelijk gewoon een feestontbijt! Al kun je het zo ‘gek’ maken als je zelf wil. Door te kiezen voor een dot Griekse yoghurt erop, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor slagroom of wat dacht je van warme wafels met ijs en naar smaak wat kaneel eroverheen als toetje?!

Wafels voor ontbijt

Zo kun je de wafels zo ‘gezond’ maken als je zelf wil. In het weekend ga je misschien eerder voor de meest feestelijke versie, waar je doordeweeks wellicht eerder kiest voor de gezondere optie. In beide gevallen blijft het een heerlijk ontbijtje! Het lekkerste vind ik als de wafels nog een beetje warm zijn, of als je ze kort even nog verwarmt voor je ze gaat eten. Dan is de wafel een klein beetje zacht van structuur, heerlijk!

Chai latte pumpkin spice wafels

De lekkerste pompoenwafels

Zo eens in de zoveel tijd maak ik graag wafels voor het ontbijt of als lunch (want dat kan natuurlijk ook prima ­čśë ). Deze gezonde wafels met havermout zijn vaak mijn go-to. Lekker, gezond, makkelijk om te maken en zo klaar. Maar ook dit recept voor Brusselse wafels of┬á wat dacht je van vegan wafels zijn de moeite waard om eens te proberen. En vanaf nu dus ook deze pompoenwafels.

Het leek mij lekker om een wafel te maken die een beetje zoals pumpkin chai zou smaken. Dus met pompoen en chai kruiden. Nou, dat is goed gelukt! Door de chai kruiden zijn deze wafels heerlijk kruidig geworden. De pompoenpuree erin maakt het nog herfstiger. Al proef je die niet heel uitgesproken terug, het zorgt vooral voor een lekkere zachte structuur van de wafel. Probeer ze vooral zelf, ik weet zeker dat deze wafels je niet teleur gaan stellen, integendeel. Misschien heb je er weer een favo wafel recept bij!

Wafels met pompoen

Pompoenwafels

Pompoenwafels

Een super lekker ontbijt recept, dat zijn deze pompoenwafels! Lekker met wat Griekse yoghurt, slagroom of een bolletje ijs erbij.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 wafels

Wat heb je nodig (ingredi├źnten):

  • 125 gram bloem
  • 100 gram pompoenpuree
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ┬Ż theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ┬Ż theelepel gemberpoeder
  • snuf kruidnagel
  • snuf piment
  • snuf nootmuskaat
  • handje pecannoten
  • Griekse yoghurt of slagroom

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm het wafelijzer.
  • Meng alle ingredi├źnten tot een glad beslag.
  • Vet het wafelijzer in met een beetje boter/olie.
  • Verdeel het beslag over de vorm en bak de wafels gaar.
  • Serveer de wafels met de pecannoten en een dot Griekse yoghurt of slagroom. Lekker met nog wat kaneel erover

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorie├źn: 110kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel ├ęn gratis een eigen account aan.

Pompoenwafels

Pompoenwafels Pinterest Collage

2 reacties op “Pompoenwafels

  • In je inleidend verhaaltje heb je het over pompoenpuree, maar bij de ingredienten zie ik dat niet? er zit geen pompoen bij… Ik had er net een gekregen dus was op zoek naar recepten.

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Hi Marijke! Sorry, maar ik begrijp je vraag niet helemaal… Wat bedoel je precies? Je hebt pompoen nodig om pompoenpuree te maken en bij de Ingredi├źntenlijst heeft Eef heel handig het linkje voor het recept daarvoor al toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept