Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake

Het recept voor een heerlijke, kruidige pompoen cheesecake met een bodem van Bastogne koek. Een makkelijk recept om te maken en zo fan-tas-tisch lekker dat je hier volgende jaar weer aan terugdenkt en het dé cheesecake wordt die je elk jaar in de herfst wilt maken.

Het moet iets meer dan een jaar geleden zijn geweest dat ik voor het eerst deze pompoen cheesecake at. Mijn moeder had een heerlijke cheesecake mét pompoen gemaakt. Waanzinnig lekker was ‘ie. Die moest ik zelf ook eens maken! Ik vroeg haar om het recept en bewaarde het.

Pompoen cheesecake

Tot dit jaar, toen de eerste blaadjes weer van de bomen vielen en de winkels weer vol lagen met pompoen. Met een mooie pompoen onder mijn arm en het recept van mijn moeder dook ik de keuken in om mijn versie van de heerlijke pompoen cheesecake te maken. Het resultaat? Heerlijk! Smeuïge cheesecake, iets kruidig door de koekkruiden en de pompoen. Een verrukkelijke combinatie en een heerlijke cheesecake om de herfst nog even mee te vieren.

Recept voor een pompoen cheesecake

Pompoenpuree

Voor het maken van een pompoen cheesecake heb je pompoen puree nodig. Ongeveer 300 gram. In dit recept vertel ik je precies hoe je het maakt. We gebruiken een hele pompoen, maar je hebt uiteindelijk ongeveer 300 gram pompoenpuree nodig. Wat je over hebt kun je bewaren in de koelkast of invriezen. Je kunt er heerlijke dingen mee maken zoals een pumpkin spice latte, een smoothie met pompoenof wat dacht je van ontbijtrepen met pompoen. Dus zeker niet weggooien! Het komt altijd goed van pas.

Cheesecake met pompoen

Pompoen cheesecake

Heerlijk recept voor een herfstige cheesecake met pompoen.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • pompoen ca. 600 gram
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram Bastogne koek
  • 150 gram suiker
  • 75 gram roomboter ongezouten
  • 2 eieren middel
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snij de pompoen in stukjes. Rooster de pompoen vervolgens ca. 30 minuten op een bakplaat in de oven.
  • Doe de geroosterde pompoen vervolgens in een keukenmachine en mix het glad. Voeg indien nodig een eetlepeltje water toe. Laat afkoelen.
  • Voor dit recept heb je 300 gram pompoenpuree nodig. Weeg de puree af en gebruik 300 gram voor dit recept. Wat je meer hebt kun je eventueel invriezen en voor een ander gerecht gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm in.
  • Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken en smelt de roomboter.
  • Schep de gesmolten roomboter door de verkruimelde Bastogne koek en schep dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan.
  • Klop de roomkaas kort luchtig met een handmixer, voeg de suiker, vanille extract, koekkruiden, pompoenpuree en de maizena 1 voor 1 toe en klop steeds heel kort door elkaar.
  • Voeg dan de eieren en de eidooier 1 voor 1 toe en klop dit ook kort door het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem en zet het geheel in de oven voor ongeveer 50-55 minuten tot de pompoen cheesecake gaar is.
    Zet eventueel een bakje water onder op de oven (alvast tijdens het voorverwarmen) om te voorkomen dat de cheesecake inscheurt. 
  • Laat de pompoen cheesecake daarna in de oven volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
  • Verdeel er ter decoratie nog wat extra verkruimelde Bastogne koek over of toefjes slagroom. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 5g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 15g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pompoen cheesecake

pompoen cheesecake Pinterest Collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top