Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte, een lekker warm drankje waar ik tijdens de herfst echt blij van kan worden! Lekker kruidig, ontzettend smaakvol en makkelijk om te maken. Na een lange wandeling of fietstocht door het gure weer buiten is dit echt een verwennerij.

Pumpkin spice latte is een drankje wat is over komen waaien uit de Verenigde Staten en bekendheid heeft gekregen door Starbucks. Dit drankje is gelukkig ook ontzettend makkelijk zelf te maken. Het bestaat uit melk, pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en een lekker sterke espresso. Suiker erbij naar smaak en om het helemaal een feest te maken kun je er nog een lekkere toef slagroom op doen.

Starbucks

Ik maak al een tijdje zelf pumpkin spice latte thuis en ik moet je eerlijk zeggen dat ik die van Starbucks nog nooit geproefd heb. Nu heb ik ook geen Starbucks om de hoek, maar dat is misschien maar goed ook ­čśë . Ik kan je dus niet vertellen of deze pumpkin spice latte hetzelfde is. Dit is hoe ik hem maak en ik kan je wel vertellen dat ‘ie zo ontzettend lekker is!

Pompoenpuree

Twee ingredi├źnten van de korte ingredi├źntenlijst zijn lastig te vinden in Nederland. Dit zijn pompoenpuree en pumpkin spice. Beide recepten hiervoor vind je op mijn blog. Van de pompoenpuree maak ik altijd een lekkere voorraad omdat je het voor ontzettend veel dingen kunt gebruiken. In het recept voor pompoenpuree vind je ook een aantal toepassingen.

Jammer eigenlijk dat je geen blikken pompoenpuree kunt kopen in Nederland, maar misschien komt dat nog. Bij zelfgemaakte pompoenpuree is het handig om het drankje even door een fijn zeefje te halen. Je kunt namelijk soms wat stukjes hebben in zelfgemaakte pompoenpuree. Op zich is daar niets mis mee, maar in een drankje is dit niet zo lekker. Even door de zeef en je bent er zeker van dat je een lekkere gladde pumpkin spice latte hebt.

Maak jezelf blij tijdens de donkere, gure herfstdagen met deze heerlijke pumpkin spice latte!

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte, een lekker warm drankje waar ik echt blij van kan worden! Lekker kruidig, ontzettend smaakvol en makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 glas

Wat heb je nodig (ingredi├źnten):

  • 400 ml melk
  • 2 eetlepels pompoenpuree
  • ┬Ż theelepel pumpkin spice kruiden
  • suiker naar smaak
  • 1 kopje espresso (lekker sterk)
  • Optioneel: dit drankje is extra lekker met een toefje slagroom

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de melk, pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en suiker naar smaak in een steelpannetje. Breng dit aan de kook terwijl je met een garde alles door elkaar mixt.
  • Zet ondertussen een kopje espresso en doe dit in een groot glas.
  • Giet het mengsel van melk, pompoenpuree, suiker en kruiden door een fijne zeef (eventuele stukjes pompoenpuree blijven dan achter in de zeef) en doe het daarna bij de espresso in een groot glas.
  • Maak het drankje extra lekker met een toefje slagroom erop en een snufje┬ápumpkin spice kruiden erover. Fijne herfst!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorie├źn: 318kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 14g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pumpkin spice latte

11 reacties op “Pumpkin spice latte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *