fbpx
Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte, een lekker warm drankje waar ik tijdens de herfst echt blij van kan worden! Lekker kruidig, ontzettend smaakvol en makkelijk om te maken. Na een lange wandeling of fietstocht door het gure weer buiten is dit echt een verwennerij.

Pumpkin spice latte is een drankje wat is over komen waaien uit de Verenigde staten en bekendheid heeft gekregen door Starbucks. Dit drankje is gelukkig ook ontzettend makkelijk zelf te maken. Het bestaat uit melk, pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en een lekker sterke espresso. Suiker erbij naar smaak en om het helemaal een feest te maken kun je er nog een lekkere toef slagroom op doen.

Starbucks

Ik maak al een tijdje zelf pumpkin spice latte thuis en ik moet je eerlijk zeggen dat ik die van Starbucks nog nooit geproefd heb. Nu heb ik ook geen Starbucks om de hoek maar dat is misschien maar goed ook 😉 . Ik kan je dus niet vertellen of deze pumpkin spice latte hetzelfde is. Dit is hoe ik hem maak en ik kan je wel vertellen dat ‘ie zo ontzettend lekker is!

Pompoenpuree

Twee ingrediënten van de korte ingrediëntenlijst zijn lastig te vinden in Nederland. Dit zijn pompoenpuree en pumpkin spice. Beide recepten hiervoor vind je op mijn blog. Van de pompoenpuree maak ik altijd een lekkere voorraad omdat je het voor ontzettend veel dingen kunt gebruiken. In het recept voor pompoenpuree vind je ook een aantal toepassingen. Jammer eigenlijk dat je geen blikken pompoenpuree kunt kopen in Nederland maar misschien komt dat nog. Bij zelfgemaakte pompoenpuree is het handig om het drankje even door een fijn zeefje te halen. Je kunt namelijk soms wat stukjes hebben in zelfgemaakte pompoenpuree en op zich is daar niets mis mee maar in een drankje is dit niet zo lekker. Even door de zeef en je bent er zeker van dat je een lekkere gladde pumpkin spice latte hebt.

Maak jezelf blij tijdens de donkere, gure herfstdagen met deze heerlijke pumpkin spice latte!

Pumpkin spice latte


Het recept voor pumpkin spice latte

Voorbereidingstijd: 5  | Bereidingstijd: 5  | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 grote pumpkin spice latte

Wat heb je nodig voor pumpkin spice latte (ingrediënten):

Optioneel: dit drankje is extra lekker met een toefje slagroom

Hoe je pumpkin spice latte maakt:

  1. Doe de melk, pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en suiker naar smaak in een steelpannetje. Breng dit aan de kook terwijl je met een garde alles door elkaar mixt.
  2. Zet ondertussen een kopje espresso en doe dit in een groot glas.
  3. Giet het mengsel van melk, pompoenpuree, suiker en kruiden door een fijn zeef (eventuele stukjes pompoenpuree blijven dan achter in de zeef) en doe het daarna bij de espresso in een groot glas.
  4. Maak het drankje extra lekker door deze met een toefje slagroom te serveren en een snufje pumpkin spice kruiden erover te doen ter decoratie. Fijne herfst!

Pumpkin spice latte

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 reacties op “Pumpkin spice latte”

  1. Ik heb dit echt nog nooit gedronken. Op een of andere manier klinkt pompoen in een drankje niet lekker voor mij. Maar als jij zegt dat het lekker is geloof ik het graag!

  2. Heerlijk receptje lijkt mij! Ik heb nog nooit ergens pumpkin spiced latte gedronken.. Terwijl ik echt gek ben op pompoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top