Tiramisu met pistache

Pistache tiramisu

Wist je dat tiramisu, ’trek me omhoog’ of ‘beur me op’ betekent? Nou, ik kan je vertellen, dát doet deze pistache tiramisu zeker! Oh jongens, deze tiramisu is me toch een partij lekker geworden! Precies zoals ik hem in mijn hoofd had toen ik ermee begon.

Tiramisu

Mijn zomerse tiramisu met mango en passievrucht was dit jaar trending op Insta, echt zó leuk! Ik ben dan ook echt gek op tiramisu. Naast het recept voor de klassieke Italiaanse tiramisu, deelde ik ook al eens een heerlijke variant voor citroen tiramisu. Als échte tiramisu-liefhebber heb ik even gebrainstormd over een nieuwe, verrassende smaak en tadaa: ik kan nu deze pistache tiramisu aan het lijstje toevoegen.

Pistache tiramisu recept

Een heerlijk toetje met pistache

Deze pistache tiramisu is echt god-de-lijk. De lange vingers zijn gedoopt in een dubbele espresso. Door het romige mengsel van mascarpone en slagroom zitten pistachepasta en verkruimelde pistachenootjes. En als topping…. mooie toefjes van slagroom met pistachepasta, bestrooid met verkruimelde pistachenootjes. Ja, deze wil je écht maken!

Ingredienten pistache tiramisu

Wat heb je nodig voor pistache tiramisu?

Pistachenoten smaken zoet en een beetje nootachtig. Ze hebben een fijn en beetje boterachtig aroma. Hierdoor zijn ze de perfecte topping voor zoete gerechten, maar smaken ze ook heerlijk over hartige gerechten, zoals soepen en salades. Voor deze pistache tiramisu wil je erop letten dat het percentage pistache wat je gebruikt zo hoog mogelijk is. Zo rond de 40-50%. ongeveer. Je kunt pistachepasta zelf maken of kopen bij speciaalzaken zoals Dille & Kamille, Casabase, Bouwhuis Baktotaal of online bestellen via o.a. Amazon.

Pistache tiramisu
Tiramisu met pistache

Pistache tiramisu

Pistache tiramisu. Wist je dat tiramisu, 'trek me omhoog/ beur me op' betekent? Nou, ik kan je vertellen, dát doet deze pistache tiramisu zeker!
4.79 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven in de koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram mascarpone
  • 150 gram pistachepasta (+ 1 eetlepel)
  • 1 theelepels vanille extract
  • 450 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 75 gram pistachenootjes (ongezouten)
  • 200 ml espresso of heel sterke koffie
  • 200 gram lange vingers
  • 1 eetlepel poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom, klop je de mascarpone, pistachepasta en het vanille extract los.
  • In een andere kom klop je 300 ml slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone, samen met de verkruimelde pistachenootjes (hou 1 eetlepel apart).
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel. Je kunt hier eventueel ook toefjes op doen, zoals ik deed.
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur.
  • Klop de overige slagroom op met de poedersuiker. Schep hier voorzichtig 1 eetlepel pistachepasta doorheen en decoreer de tiramisu met mooie toefjes slagroom. Garneer met 1 eetlepel verkruimelde pistachenootjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 522kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 11g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Tiramisu met pistache

22 thoughts on “Pistache tiramisu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept