4u 40 min.
4.77 van 17 stemmen

Mango tiramisu met passievrucht

Mango tiramisu met passievrucht. Een heerlijke, makkelijke tiramisu waar je een instant zomers gevoel van krijgt. De lange vingers zijn gedoopt in tropische limonade en de mascarpone meng je met mango, verse passievrucht en witte chocolade. Dat klinkt hemels en dat ís het ook.

Makkelijke tiramisu met mango

Toen ik laatst mijn recept voor citroen tiramisu deelde (ook waanzinnig trouwens) reageerde een volger op Instagram en die tipte dat het ook lekker zou zijn met passievrucht en mango. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen. Want dat klonk echt fantastisch. Dus hup, ik ging gelijk aan de slag in de keuken En wat blijkt? Het ís ook echt fantastisch. En ook nog eens verrassend makkelijk om te maken.

Tropische tiramisu

Op en top tropische tiramisu

Deze tiramisu met mango is zeker anders dan anders. Het is met recht een tropische tiramisu te noemen. Romig, fris, fruitig en de stukjes witte chocolade geven een lekkere bite. Én geschikt voor iedereen, er zit namelijk geen alcohol of rauwe eieren in dit recept. Deze combinatie van tropische smaken vind je trouwens ook in deze fantastische cheesecake met mango, passievrucht en witte chocolade.

Tiramisu met mango en passievrucht

Mango tiramisu met passievrucht

In deze tiramisu met passievrucht en mango is de combinatie van smaken wat het zo fantastisch lekker maakt. Sowieso ben ik dol op passievrucht, maar de combinatie met mango is gewoon top. Zo maakte ik ook al eerder deze heerlijke mango passievrucht ijsthee. Weet je, ik ga er niet meer woorden aan vuil maken. Behalve dan: deze waanzinnige tiramisu met mango en passievrucht wil je echt maken!

Mango tiramisu met passievrucht
Tiramisu met mango

Mango tiramisu

Waanzinnige tiramisu met mango en passievrucht. Een heerlijke, makkelijke tiramisu waar je een instant zomers gevoel van krijgt.
4.77 van 17 stemmen
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Opstijven koelkast4 uur
Totale tijd4 uur 40 minuten

Ingrediënten

8 personen
Voor de lange vingers
  • 100 ml water
  • 100 ml tropische limonade (siroop)
  • 200 gram lange vingers
Voor het roommengsel
  • 300 gram mascarpone
  • 150 gram mango (gepureerd)
  • 6 passievruchten (alleen het vruchtvlees)
  • 2 eetlepels tropische limonade (siroop)
  • 50 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • In een ruime kom klop je de mascarpone los samen met de mango, passievrucht vruchtvlees, tropische limonade en stukjes chocolade.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
  • Meng nu voor de lange vingers de limonade en het water in een kom.
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door de sterke limonade. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel.
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met extra passievrucht, blokjes mango en/of extra witte chocolade. Eet smakelijk!

Video

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 7g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 20g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Tiramisu met mango

18 gedachten over “Mango tiramisu met passievrucht”

  1. Hoi! Ik zou deze tiramisu voor de kerst graag in de vorm van een charlotte russe taart willen maken. Denken jullie dat de tiramisu daar stijf genoeg voor is?

    Beantwoorden
    • Hi Anne, dat lijkt me zeker mogelijk! Zorg dat je hem dan goed een stevig gebonden laat opstijven in de koelkast. Je kunt voor extra stevigheid misschien 1-3 blaadjes gelatine laten wellen en mengen door het mascarponemengsel. Hij is dan niet meer vegetarisch, let daar wel op. 😉

      Beantwoorden
      • Ik heb het recept net gemaakt, begon alleen te twijfelen daar ik de limonadesiroop moest gebruiken bij de mascarpone en later bij de lange vingers… had ik deze moeten halveren🤔25ml bij de mascarpone en 25ml bij de lange vingers. Ben nog een beginner bij dit soort gerechten 🤗

        Beantwoorden
  2. 4 sterren
    Dit heerlijke toetje met mijn dochter gemaakt. Gelukkig hadden we de volgende dag nog een deel over en toen smaakte het nog lekkerder, doordat de lange vingers zacht waren geworden! Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
    • yay, fijn om te horen! Fijn is dat van sommige gerechten hè, dat ze de volgende dag dan nóg lekkerder zijn! Als er ten minste van overblijft 😉

      Beantwoorden
4.77 van 17 stemmen (13 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie