Mango tiramisu met passievrucht. Een heerlijke, makkelijke tiramisu waar je een instant zomers gevoel van krijgt. De lange vingers zijn gedoopt in tropische limonade en de mascarpone meng je met mango, verse passievrucht en witte chocolade. Dat klinkt hemels en dat ís het ook.
Makkelijke tiramisu met mango
Toen ik laatst mijn recept voor citroen tiramisu deelde (ook waanzinnig trouwens) reageerde een volger op Instagram en die tipte dat het ook lekker zou zijn met passievrucht en mango. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen. Want dat klonk echt fantastisch. Dus hup, ik ging gelijk aan de slag in de keuken En wat blijkt? Het ís ook echt fantastisch. En ook nog eens verrassend makkelijk om te maken.
Op en top tropische tiramisu
Deze tiramisu met mango is zeker anders dan anders. Het is met recht een tropische tiramisu te noemen. Romig, fris, fruitig en de stukjes witte chocolade geven een lekkere bite. Én geschikt voor iedereen, er zit namelijk geen alcohol of rauwe eieren in dit recept. Deze combinatie van tropische smaken vind je trouwens ook in deze fantastische cheesecake met mango, passievrucht en witte chocolade.
Mango tiramisu met passievrucht
In deze tiramisu met passievrucht en mango is de combinatie van smaken wat het zo fantastisch lekker maakt. Sowieso ben ik dol op passievrucht, maar de combinatie met mango is gewoon top. Zo maakte ik ook al eerder deze heerlijke mango passievrucht ijsthee. Weet je, ik ga er niet meer woorden aan vuil maken. Behalve dan: deze waanzinnige tiramisu met mango en passievrucht wil je echt maken!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 ml water
- 100 ml tropische limonade (siroop)
- 200 gram lange vingers
- 300 gram mascarpone
- 150 gram mango (gepureerd)
- 6 passievruchten (alleen het vruchtvlees)
- 2 eetlepels tropische limonade (siroop)
- 50 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
- 300 ml slagroom
- 100 gram suiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- In een ruime kom klop je de mascarpone los samen met de mango, passievrucht vruchtvlees, tropische limonade en stukjes chocolade.
- In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
- Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
- Meng nu voor de lange vingers de limonade en het water in een kom.
- Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door de sterke limonade. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel.
- Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met extra passievrucht, blokjes mango en/of extra witte chocolade. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lin says:
Echt onwijs lekker!!!!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dank je wel, dat horen we graag 🙂
Jessica says:
Dit heerlijke toetje met mijn dochter gemaakt. Gelukkig hadden we de volgende dag nog een deel over en toen smaakte het nog lekkerder, doordat de lange vingers zacht waren geworden! Bedankt voor het delen!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
yay, fijn om te horen! Fijn is dat van sommige gerechten hè, dat ze de volgende dag dan nóg lekkerder zijn! Als er ten minste van overblijft 😉
FREDDY says:
ik vond over heerlijk lekker dessert om bij de koffie of bij de verjaardagfeestje of bij groot bezoek te geven
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Abigail Heeren says:
Hoi hoi, even een vraagje, ik wil dit recept vrijdag maken maar ik weet niet wat voor tropische siroop ik het beste kan pakken.
Groetjes Abigail
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Abigail, dat maakt in principe niet zo veel uit. Ik weet dat die van Karvan Cevitam bijvoorbeeld erg smaakvol is!
Anneke vd Burg says:
Hij was heerlijk, groot succes , leuk werk om te maken hoor