Paasblondies recept_

Paas blondies

Paas blondies, een mix tussen blondies en cookie bars met heel veel paaseitjes en andere paaslekkernijen. Een echte traktatie om op tafel te zetten tijdens Pasen! Als je op zoek bent naar iets lekkers om te bakken voor de paasdagen, dan heb je het gevonden.

Blondies met paaseitjes

Dit zoete baksel is zo leuk om te maken met Pasen. Absoluut niet moeilijk, maar wel heel lekker! En het ziet er natuurlijk heel erg leuk uit met al die schattige paaslekkernijen bovenop de paas blondies. Er zitten ook nog paaseitjes in de blondies, een groot paasfeest!

Blondies met paaseitjes

Brownies of blondies?

Mocht je niet bekend zijn met blondies, het is eigenlijk de blanke variant van brownies. Er gaat bij blondies alleen geen cacaopoeder door het beslag, waardoor het dus niet zo donker kleurt als brownies en minder naar chocolade smaakt.

Maar deze blondies met paaseitjes smaken zeker wel naar chocolade, want er gaan paaseitjes door het beslag én ook nog chocoladelekkernijen bovenop. Het is zowel smeuïg als brownies als lekker crunchy zoals cookiebars. Een mix van beide dus!

Paasblondies maken

De lekkerste paas blondies

Deze heerlijke blondies met paaseitjes zijn een heel goed idee om te maken met Pasen. Misschien wil je er een heel feest van maken en maak je ook nog deze koekjes met paaseitjes, paaskoekjes of een van deze andere paasrecepten bij. Hoe leuk staat dat op de tafel bij een paasbrunch?!

Maar zo op zichzelf zijn deze paas blondies ook al heel erg leuk om te maken. Ook handig mocht je nog paaseitjes overhouden na Pasen (ja, er bestaan mensen die paaseitjes overhouden 😉 ). Leuk ook om samen met kids te maken, want het is zeker een makkelijk recept.

Paasblondies
Paasblondies recept_

Paas blondies

Paas blondies, een mix tussen blondies en cookie bars met paaseitjes en andere paaslekkernijen. Een traktatie om op tafel te zetten tijdens Pasen!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 9 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 125 gram witte paaseitjes ( in grove stukken)
  • 125 gram donkere paaseitjes (in grove stukken)
  • extra paaseitjes, chocolade paashaasjes en/of andere paaslekkernijen

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Mix de boter en suiker met een keukenmachine voor ca. 5 minuten licht en luchtig.
  • Voeg het ei en het vanille extract toe en mix even mee.
  • Meng de bloem en de baking soda beetje bij beetje door het beslag.
  • Meng vervolgens de gesneden paaseitjes ook voorzichtig door het beslag.
  • Doe het beslag in de bakvorm (ingevet of met bakpapier) en bak ca. 25 minuten in de oven.
  • Direct als het uit de oven komt, decoreer je naar smaak de blondies met leuke chocolade paashaasjes/ extra paaseitjes of andere paaslekkernijen.
  • Laat het geheel afkoelen en snij in 9 grote stukken (of 18 kleinere stukken).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 460kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 5g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Paasblondies recept_

16 thoughts on “Paas blondies

  • Hoi Eef,

    Ik wil deze blondies graag maken deze Pasen, hij lijkt me heerlijk! En leuk om te maken met de kinderen.
    Hoe heb jij de blondies zo mooi kunnen snijden door de harde chocolade heen?

    Groetjes Thamar

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Thamar, wat leuk. Als je hem met een scherp mes snijdt als hij is afgekoeld kan je hem redelijk netjes snijden. Snij hem niet terwijl hij niet warm of heet is. Geniet ervan!

  • Ik heb alles ik huis om hem 1e paasdag te maken om het eieren met ons kleinkind zoeken op 2e paasdag te verorberen… hij lijkt me zo lekker!

  • Hi Eef,
    Super leuk recept. Ik wil hem morgen maken om als verrassing mee te nemen naar de paasbrunch van zondag. Hoe kan ik hem in de tussentijd het beste bewaren?
    Groetjes,
    Kaylee

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat leuk! Je kunt het dan het beste in een afgesloten bak/trommel/of met folie bewaren buiten de koelkast.

  • Het beslag is bij mij heeeel dik, bijna een deeg, is dat normaal? Hij zit nu in de oven, maar dit ben ik niet gewend bij blondie/brownie recepten! Ben benieuwd!

  • Hi!

    Ik heb ze net gemaakt, ruiken overheerlijk.
    Kan het kloppen dat het eindproduct na een halfuurtje in de oven heel erg zacht was? Ik heb de figuurtjes er al in gedrukt, dus kon het ook niet terug in de oven schuiven, maar ik vraag het me ineens af.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Anouk, tijdens het afkoelen hoort hij wat steviger te worden maar hij moet zeker smeuïg zijn! Als ‘ie maar wel gaar is, haha 😉 .

  • Hoi Eef,
    Het zou handig zijn mocht je de grootte van de bakvormen bij in de tekst zetten want de ene keer is de bakvorm te groot en dan weer te klein.
    Heb ik onlangs voorgehad met een van de andere receptjes 🙁
    Dank je wel

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      De grootte van de bakvorm staat er vrijwel altijd bij in het recept. Zo ook in deze. Bij welke mistte je het? Dan kijk ik daar even naar 🙂

      • Hoi Dominique,
        Als je bv de hoeveelheid stuks aanpast is het wat zoeken welke bakvorm je moet gebruiken.
        Maar …. Hij is overheerlijk en smeuig binnenin. Ergens moet er nochtans iets bij mij verkeerd gelopen zijn want de buitenkant is hoger dan het middengedeelte. De smaak is een topper. Als je me laat weten hoe ik je er een foto van kan bezorgen, kan je het zien.. of wat zou ik verkeerd kunnen gedaan hebben?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept