Koekjes met paaseitjes

Koekjes met paaseitjes. Hoe gezellig is het om met Pasen koekjes te bakken? Deze koekjes met paaseitjes zien er niet alleen mega leuk uit, ze smaken ook nog eens verrukkelijk en zijn leuk om te maken. Deze koekjes voor Pasen zijn echt een aanrader.

Mijn chocolate chip cookies ken je misschien wel. Op Pinterest zag ik een ideetje van Emma Duckworth Bakes voor de bekende chocolate chip cookies maar dan met paaseitjes erdoor. Ik dook met dat idee en mijn eigen recept voor chocolate chip cookies de keuken in. Het resultaat? Koekjes waar je niet vanaf kunt blijven, zo lekker zijn ze!

Koekjes voor Pasen

Deze gezellige koekjes met paaseitjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Het deeg is heel simpel en daar meng je de chocolade en grof gehakte paaseitjes door. Voor extra looks, en nog meer chocolade, versier je de koekjes nog eens met paaseitjes. Dit doe je direct als de koekjes nog warm uit de oven komen, want dan blijven ze goed plakken.

Leuke koekjes met paaseitjes

Ik vind Pasen altijd heel gezellige dagen. Iedereen is vrij en we gaan lekker met het gezin genieten van samenzijn en niks moet. Uiteraard staat er genoeg lekkers op tafel. Koekjes voor Pasen vind ik altijd leuk om te maken. Mijn dochter Lotte helpt dan ook graag mee! Eerder maakte ik deze paaskoekjes, die zijn ook superleuk.

Makkelijke koekjes

Het leuke aan deze koekjes voor Pasen is dat ze heel eenvoudig zijn om te maken. Zorg er wel voor dat je de koekjes niet te dicht op elkaar plaatst op de bakplaat, want dan kunnen ze in elkaar overlopen. Zelf bak ik ze vaak ook in 2 delen af en wat ook helpt tegen uitlopen, is om de koekjes op te laten stijven in de koelkast voor je ze afbakt. Daarvan bakken ze ook mooier trouwens. Om de koekjes makkelijk te vormen, gebruik ik zelf graag een ijsschep.

Paaseitjes over?

Deze koekjes met paaseitjes zijn natuurlijk superleuk om te maken en op te eten bij het paasontbijt of de paasbrunch. Maar ik kan me ook zomaar voorstellen dat je na Pasen nog een hoop paaseitjes over hebt, en dan zijn deze koekjes ook helemaal niet vervelend om te ‘moeten’ maken kan ik je vertellen 😉 . Je kunt trouwens alle soorten paaseitjes gebruiken voor deze koekjes. Net wat je lekker vindt!

Koekjes met paaseitjes

Superleuke en lekkere koekjes met paaseitjes. De ideale koekjes voor Pasen. Met lekker veel chocolade en paaseitjes. Deze wil je maken!
3.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 22 minuten
Hoeveelheid: 15 koekjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel baking soda (of zout)
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes of chips)
  • 75 gram melk chocolade (in stukjes of chips)
  • 75 gram paaseieren (grof gehakt)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de boter, beide soorten basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix met een hand- of stamixer.
  • Voeg het ei toe en vervolgens het meel en de baking soda. Meng goed door elkaar tot een compacte bol deeg.
  • Meng de chocolade in stukjes en de grof gehakte paaseitjes door het deeg.
  • Neem een stuk deeg ter grootte van een walnoot, maak er een balletje van en druk plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook een ijsschep gebruiken. Leg de koekjes ruim uit elkaar, bak eventueel in 2 delen af.
  • Laat de koekjes 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Zodra de randjes lichtbruin zijn, zijn ze klaar en is de binnenkant nog lekker chewy.
  • Druk er ter decoratie nog wat extra paaseitjes in wanneer de koekjes nog warm zijn. Laat verder afkoelen, als dat lukt, en aanvallen maar!

handig om te weten:

*Met dit recept maak je ongeveer 15 koekjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 253kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept